| رشته پلو |
برنج ایرانی |
۳ پیمانه |
بهتر است از شب قبل یا حداقل ۳ ساعت خیس شود. |
| |
رشته پلویی |
۲۰۰ گرم |
حدوداً نصف پیمانه؛ نسبت برنج به رشته معمولاً ۳ به ۱ است. |
| |
نمک و روغن |
به میزان لازم |
برای پخت برنج و دم انداختن. |
| مرغ زعفرانی |
سینه یا ران مرغ |
۴ تکه (حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ گرم) |
بسته به سلیقه از سینه یا ران استفاده کنید. |
| |
پیاز |
۱ عدد متوسط |
برای پخت مرغ. |
| |
زعفران دمکرده غلیظ |
۱ تا ۱.۵ لیوان |
برای عطر و رنگ بینظیر مرغ (زعفران مرغوب، رنگ بهتری میدهد). |
| |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه |
به میزان لازم |
برای طعمدار کردن مرغ. |
| |
آب |
نصف لیوان تا ۱ لیوان |
برای پخت اولیه مرغ. |
| |
روغن |
۲ تا ۳ قاشق غذاخوری |
برای سرخ کردن. |
| افزودنیها (اختیاری) |
کشمش پلویی |
۱/۲ پیمانه (حدود ۱۰۰ گرم) |
برای تفت دادن و سرو کنار پلو. |
| |
خرما |
۵ تا ۸ عدد |
برای سرو کنار غذا (اختیاری). |
| |
دارچین |
۱/۲ قاشق چایخوری |
برای عطر پلو یا مرغ (اختیاری). |