هیچ چیز بهتر از این نیست که به باغ سیب بروید و سیب‌ها را با دست بچینید، مگر اینکه از یک فنجان آب سیب تازه فشرده‌شده لذت ببرید.

اغلب می‌شنوید که مردم آب سیب را با آب‌میوه سیب یکی می‌دانند و این دو اصطلاح را به جای هم به کار می‌برند. در حالی که هر دو محصول حاوی عصاره سیب هستند، فرآیند تولید آنها کمی متفاوت است.

  • آب سیب همان عصاره سیب فشرده است که مقداری پالپ (تفاله) و همچنین ویتامین‌ها و مواد معدنی بیشتری نسبت به آب‌میوه سیب دارد. این محصول ممکن است پاستوریزه شده باشد یا نباشد. پاستوریزه کردن به معنای حرارت دادن مایع به دمای مشخص برای از بین بردن باکتری‌ها است.
  • آب‌میوه سیب به عصاره‌ای گفته می‌شود که صاف شده و در فرآیند تولید به دمای ۱۹۰ درجه فارنهایت (۸۷ درجه سانتی‌گراد) رسیده است.

آب سیب در آمریکا با آب سیب در سایر کشورها تفاوت دارد. در ایالات متحده، آب سیب معمولاً به آب‌میوه سیب تازه فشرده و صاف‌نشده اشاره دارد، در حالی که در بسیاری از نقاط جهان، کلمه “cider” به نوشیدنی الکلی‌ای گفته می‌شود که آمریکایی‌ها آن را “hard cider” می‌نامند.

اطلاعات تغذیه‌ای آب سیب

آب سیب بسیاری از مواد مغذی سیب تازه را دارد، اما چون فقط عصاره سیب است، میزان این مواد کمتر از سیب کامل است. با این حال، آب سیب دارای برخی فواید شگفت‌انگیز برای سلامتی است.

در هر یک فنجان (۸ اونس یا ۲۴۰ میلی‌لیتر) آب سیب:

  • کالری: ۱۲۰
  • پروتئین: ۰.۳ گرم
  • چربی: ۰.۳ گرم
  • کربوهیدرات: ۲۸ گرم
  • فیبر: ۰.۵ گرم
  • قند: ۲۴ گرم

آب سیب همچنین حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی زیر است:

  • پتاسیم
  • کلسیم
  • آهن
  • ویتامین A
  • ویتامین C

آب سیب شامل پلی‌فنول‌ها نیز هست؛ ترکیباتی در گیاهان که به عنوان آنتی‌اکسیدان عمل می‌کنند. این ترکیبات می‌توانند به بدن در مقابله با رادیکال‌های آزاد و آسیب‌های سلولی کمک کرده و خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان، دیابت و بیماری‌های قلبی را کاهش دهند. پلی‌فنول‌ها همچنین به کاهش التهاب در بدن کمک می‌کنند.

از آنجا که آب سیب فیلتر نشده است، میزان پلی‌فنول بیشتری نسبت به آب‌میوه سیب دارد، اما کمتر از سیب تازه که منبع غنی فیبر است.

فواید بالقوه آب سیب برای سلامتی

آب سیب در خالص‌ترین شکل خود، آب میوه‌ای است که از سیب‌های خرد و له‌شده گرفته شده است. پلی‌فنول‌های موجود در آب سیب فواید زیادی برای سلامتی دارند. اگرچه آب سیب به اندازه سیب کامل پلی‌فنول ندارد، این آنتی‌اکسیدان‌ها می‌توانند به بهبود سلامت شما و کاهش احتمال ابتلا به برخی مشکلات کمک کنند، از جمله:

  • رفع یبوست:
    آب سیب اگرچه فیبر زیادی ندارد، اما می‌تواند به افراد مبتلا به یبوست یا سندروم روده تحریک‌پذیر کمک کند. به دلیل فیلتر نشدن، مقداری پکتین (یک نوع فیبر محلول) در آب سیب باقی می‌ماند. پکتین می‌تواند به منظم شدن حرکات روده کمک کند.
  • سلامت دستگاه گوارش:
    آب سیب می‌تواند به آرامش روده کمک کرده و به سلامت دستگاه گوارش کمک کند. این ویژگی می‌تواند علائم سندروم روده تحریک‌پذیر را تسکین دهد.
  • هیدراتاسیون (آبرسانی به بدن):
    آب سیب عمدتاً از آب تشکیل شده و به راحتی قابل نوشیدن است. بنابراین می‌تواند به جلوگیری از کم‌آبی بدن، به خصوص در زمان بیماری، کمک کند. اضافه کردن آب به آب سیب می‌تواند میزان قند آن را کاهش دهد و از بروز علائمی مانند اسهال، که در اثر مصرف زیاد قند ممکن است ایجاد شود، جلوگیری کند.
  • کاهش خطر برخی سرطان‌ها:
    پلی‌فنول‌های موجود در آب سیب به عنوان آنتی‌اکسیدان عمل کرده و می‌توانند با رادیکال‌های آزاد مبارزه کنند و خطر استرس اکسیداتیو و آسیب سلولی را کاهش دهند. این پلی‌فنول‌ها همچنین می‌توانند خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها مانند سرطان روده بزرگ، پروستات و پستان را کاهش دهند.

خطرات احتمالی آب سیب غیر پاستوریزه

اگر آب سیب پاستوریزه نشده باشد، احتمال دارد که حاوی باکتری‌های مضر مانند سالمونلا یا E. coli باشد. این مسئله به‌ویژه در صورتی صادق است که از سیب‌های افتاده (سیب‌هایی که از زمین جمع‌آوری شده‌اند) برای تهیه آب سیب استفاده شده باشد.

هنگام خرید از فروشگاه، توجه داشته باشید:

  • آب سیبی که روی قفسه نگهداری می‌شود یا به‌صورت کنسانتره یخ‌زده است، پاستوریزه شده است.
  • اگر آب سیب در یخچال یا بخش میوه و سبزیجات فروشگاه نگهداری می‌شود، ممکن است پاستوریزه نشده باشد. برای اطمینان، برچسب محصول را بررسی کنید یا از مسئول فروشگاه سؤال کنید.

اگر از بازارهای محلی یا باغ‌های سیب خرید می‌کنید، از فروشنده درباره فرآیند تولید آب سیب بپرسید.

نکته: اگر در مورد ایمنی آب سیب مطمئن نیستید، آن را قبل از نوشیدن بجوشانید. حتماً هنگام جوشاندن آن را هم بزنید تا حرارت به‌طور یکنواخت پخش شود. همچنین به یاد داشته باشید که یخ‌زدن آب سیب نمی‌تواند باکتری‌ها را از بین ببرد.

اگر آب سیب را در خانه تهیه می‌کنید، مطمئن شوید که از سیب‌های تازه و تمیز استفاده کنید و هرگز از سیب‌های افتاده استفاده نکنید.

source

توسط elmikhabari