او افزود: برای کسانی که در کشف و اعلام مزرعه رمزارز غیرقانونی همکاری کنند تا ۵۰ میلیون تومان پاداش در نظر گرفته شده که بلافاصله پس از کشف پرداخت خواهد شد.
الهداد خواستار برخورد قاطع با متخلفان شد و گفت: هر کیلووات تولید رمزارز یک لیتر انواع سوخت مصرف میکند تا برق موردنیاز این دستگاهها تأمین شود؛ برای مثال یک دستگاه استخراج رمزارز طی ۲۴ ساعت حدود ۲۴ لیتر سوخت نیروگاه را به خود اختصاص میدهد.
معاون شرکت توانیر آسیب به تجهیزات شبکه برق را از دیگر تبعات استفاده غیرقانونی دستگاههای استخراج رمزارز اعلام کرد و ادامه داد: مصرف بالای انرژی در فرایند استخراج رمزارز منجر به افزایش انتشار گازهای گلخانهای و تشدید تغییرات اقلیمی میشود.
مجری طرح مقابله با استخراج غیرمجاز رمزارز همچنین دیروز گفت: تاکنون ۳۰۰ هزار ماینر غیرمجاز با حدود ۱۰۰۰ مگاوات توان مصرفی در کشور کشف و جمعآوری شده است.
محمد الهداد با اشاره به امحای تدریجی بیش از ۲۰۰ هزار دستگاه ماینر غیرمجاز در انبار سازمان اموال تملیکی، متوسط مصرف برق هر دستگاه ماینر را ۳ کیلووات ذکر کرد و افزود: هر دستگاه ماینر ۳.۵ کیلوواتی در هر ساعت حدود یک لیتر گازوییل یا یک مترمکعب گاز مصرف میکند و مصرف گازوییل یک مزرعه رمزارز با ۱۰ دستگاه ماینر ۳.۵ کیلوواتی در هر شبانه روز معادل ۲۵۰ لیتر سوخت قاچاق است و ما همچنان جرم انگاری این موضوع را تحت عنوان قاچاق برق پیگیری میکنیم.
وی از مشکلات گسترش این پدیده را علاوه بر آسیب به تجهیزات شبکه و بروز خاموشی؛ افت ولتاژ و کاهش عمر لوازم برقی مشترکان عنوان کرد و از هموطنان خواست در صورت اطلاع از اماکن مشکوک، مراتب را به شماره ۳۰۰۰۵۱۲۱ با ذکر آدرس پیامک کنند و همکاران صنعت برق با حفظ محرمانگی و با هماهنگی پلیس امنیت اقتصادی نسبت به جمع آوری این مراکز اقدام کرده و در صورت کشف مراکز تولید غیرمجاز تا ۵۰ میلیون تومان پاداش به معرفی کنندگان پرداخت میشود.
اله داد با اشاره به فعالیت مجاز ۲۵۰ مزرعه رمزارز در کشور، اصلاح نرخ و تعرفه برق را از عوامل بازدارنده استفاده از ماینرهای از رده خارج و پرمصرف عنوان کرد و بر ایجاد زیرساختهای قانونی برای استخراج مجاز رمزارز و بهرهگیری از هوش مصنوعی در کشور تاکید کرد.
source