زالزالک یکی از میوههایی است که ممکن است در فصل دیگری به غیر از فصل فراوانی آن هوس خوردنشان را کنیم. نگران نباشید از این میوه هم میتوان همانند دیگر میوهها به خوبی مراقبت کرد و ذخیرهای از زالزالک برای چند ماه آیندهمان داشته باشیم. به یاد داشته باشید کاشت هسته زالزالک در خانه هم امکان پذیر است.
در این مقاله ، ما به شما نشان می دهیم که چگونه زالزالک را به درستی خشک کنید تا خواص درمانی آن حفظ شود.
روشهای خشک کردن زالزالک
خشک کردن زالزالک با آفتاب
این روش سادهترین و کمهزینهترین روش خشک کردن زالزالک است. برای خشک کردن زالزالک با آفتاب، مراحل زیر را دنبال کنید:
زالزالکها را بشویید و خشک کنید. زالزالکها را روی یک پارچه تمیز پهن کنید. زالزالکها را در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید. هر روز زالزالکها را زیر و رو کنید تا به طور یکنواخت خشک شوند. خشک کردن زالزالک با آفتاب معمولاً ۵ تا ۷ روز طول میکشد.
روش خشک کردن زالزالک در مایکروویو
برای خشک کردن زالزالک در مایکروویو باید میوههای شسته شده را در سینی مایکروویو بریزید. در ابتدا دستگاه را روی دمای ۶۰۰ وات تنظیم کنید. بعد از این که میوهها کمی خشک شدند، دمای مایکروویو را به ۳۰۰ وات کاهش دهید. مدت زمان خشک شدن زالزالک در مایکروویو به قدرت دستگاه و همچنین درشتی و آبدار بودن زالزالکهای شما بستگی دارد.
روش خشک کردن زالزالک با فر در خانه
روش بعدی برای خشک کردن میوه زالزالک در خانه، استفاده از فر است. برای این کار باید زالزالکها را بشویید. سپس آنها را در سینی فر بریزید. فر را با دمای ۶۰ درجه سانتیگراد روشن کنید و سینی را در طبقه وسط قرار دهید. اجازه دهید زالزالکها برای چند ساعت در فر بمانند. در این روش بهتر است که درب فر را به صورت نیمه باز قرار دهید تا حرارت داخل فر بیش از اندازه زیاد نشود.
بعد از چند ساعت دمای فر را به ۴۰ تا ۵۰ درجه کاهش دهید و در ۲ ساعت نهایی دوباره آن را روی ۶۰ درجه تنظیم کنید. با این روش زالزالکها بهتر خشک میشوند و خوشمزهتر میشوند. در این مدت چندین بار زالزالکها را زیر و رو کنید تا همه قسمتهای میوه به درستی خشک شود. هر چند میتوانید با دمای یکسان زالزالکها را در فر خشک کنید، اما کم کردن دمای فر در اوج خشک شدن زالزالکها موجب میشود تا بهتر خشک شوند و بیش از حد سفت نشوند.
بعد از این که زالزالکها خشک شدند، فر را خاموش کنید و زالزالکها را برای چند ساعت در فضای آشپزخانه بگذارید تا خنک شوند. معمولا خشک کردن زالزالک در فر از ۴ تا ۷ ساعت طول میکشد و این موضوع تا حد زیادی به تازه بودن و آبدار بودن میوه شما بستگی دارد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای زالزالک، یک صبحانه دلپذیر پاییزی
خشک کردن زالزالک با میوه خشک کن
زالزالکها را بشویید و خشک کنید. زالزالکها را در طبقات میوه خشک کن قرار دهید. میوه خشک کن را با دمای ۶۰ درجه سانتیگراد روشن کنید.زالزالکها را به مدت ۲ تا ۳ ساعت در میوه خشک کن قرار دهید. هر ۳۰ دقیقه زالزالکها را زیر و رو کنید تا به طور یکنواخت خشک شوند.خشک کردن زالزالک با میوه خشک کن معمولاً ۲ تا ۳ روز طول میکشد.
نکات خشک کردن زالزالک
-
قبل از خشک کردن زالزالک حتما میوه را به خوبی بشویید. زالزالکهای کرمخورده و آسیبدیده را جدا کنید.
-
برای خشک کردن زالزالک سعی کنید از میوههای رسیده و سالم استفاده کنید.
-
با خشک کردن میوه حجم آن کاهش پیدا میکند و شما میتوانید زالزالک را در فضای خارج از یخچال قرار دهید و در فصول دیگر آن را مصرف کنید.
-
اگر دوست دارید زالزالک خشک را برای مدت زمان طولانی نگهداری کنید، میتوانید آن را در کیسه زیپدار بریزید و در فریزر قرار دهید.
-
به خاطر داشته باشید که هر نصف لیوان میوه خشک به اندازه یک لیوان میوه تازه کالری دارد. بنابراین در مصرف زالزالک خشک زیادهروی نکنید و به اندازه از آن استفاده کنید.
-
در زمان خشک کردن زالزالک مراقب باشید که میوهها روی هم قرار نگیرند. بهتر است که آنها را در کنار هم قرار دهید هوا به خوبی بین میوه حرکت کند.
-
اگر در زمان خشک کردن زالزالک میوهها بترکند و آب آنها آزاد شود، باید زالزالکها را با دستمال کاغذی خشک کنید.
-
برای خشک کردن زالزالک در مقابل نور خورشید اگر هوا نامساعد شد، به سرعت زالزالکها را بردارید و به مکانی خشک منتقل کنید.
-
برای خشک کردن زالزالک میتوانید زالزالکها را به صورت ورقهای خرد کنید و بعد خشک کنید.
خواص زالزالک خشک شده
زالزالک خشک شده خواص زیادی برای بدن دارد. این میوه سرشار از ویتامین K، A ،E و بتاکاروتن است و خاصیت ضدالتهابی دارد. از آن جایی که طبع زالزالک سرد و خشک است، بهتر است آن را در کنار غذاهای گرم بخورید تا دچار مشکل نشوید. مصرف زالزالک خشک به ترمیم سلولهای پوست کمک میکند و موجب کاهش قند خون میشود.
مصرف زالزالک خشک موجب تعادل فشارخون میشود. به طوری که افرادی که فشارخون بالایی دارند با مصرف این میوه خشک دچار کاهش فشارخون میشوند و کسانی که دائما با فشارخون پایین مواجه میشوند، فشار متعادل را تجربه خواهند کرد.
یکی دیگر از فواید زالزالک خشک سوزاندن چربیها و کاهش وزن است. از دیگر خواص زالزالک خشک میتوان به تقویت معده، درمان کم خونی، از بین بردن ورم مفاصل در روماتیسم و همچنین افزایش اشتها اشاره کرد. زالزالک خشک سرشار از ویتامین A است و از همین رو برای بینایی مفید است و خطر ابتلا به مشکلات چشمی را کاهش میدهد.
از مهمترین خواص زالزالک خشک برای مردان میتوان به بهبود گردش خون در اندام تناسلی و بهبود عملکرد جنسی در مردان اشاره کرد. مصرف زالزالک خشک برای تسکین سندرم پیش از قاعدگی در زنان مفید است و یک میوه مفید برای سلامت خانمها است. خانمهای باردار بهتر است قبل از مصرف زالزالک خشک با پزشک مشورت کنند.
لطفا نظرات و پیشنهادات خود را در انتهای همین مطلب با ما به اشتراک گذارید.
source