کلاس یوس

19 ژوئیه 2013 (28 تیر 1392)، رویدادی بی‌سابقه در تاریخ کاوش‌های فضایی رقم خورد: زمین در یک روز، از 2 نقطه متفاوت در منظومه شمسی دیده شد؛ از سیاره عطارد، نزدیک‌ترین سیاره به خورشید، و از زحل، غول گازی حلقه‌دار.

در تصویر روز ناسا چه می‌بینیم؟

در تصویر سمت چپ، زمین به‌صورت نقطه آبی کوچکی زیر حلقه‌های باشکوه زحل دیده می‌شود. این تصویر را فضاپیمای رباتیک کاسینی ثبت کرده است. این فضاپیما بین سال‌های 2004 تا 2017 زحل و سیستم اقمار و حلقه‌هایش را بررسی کرده است.

همان روز که کاسینی از زحل به زمین نگاه می‌کرد، هزاران نفر در سیاره ما نیز با دوربین‌های خود عکس‌هایی از زحل گرفتند. این لحظه به حرکتی نمادین جهانی تبدیل شد؛ گویی زمین و زحل یک روز در مکالمه‌ای فضایی شرکت داشتند.

در تصویر سمت راست، زمین و ماه در پس‌زمینه تاریک فضا دیده می‌شوند. این تصویر را فضاپیمای مسنجر ثبت کرد که از سال 2011 تا 2015 دور عطارد می‌چرخید. مسنجر این عکس را در جریان جستجو برای یافتن اقمار طبیعیِ کوچک و احتمالی عطارد گرفت؛ اقمار کوچکی که به‌دلیل کم‌نوری، تشخیص آنها دشوار است. در این تصویر، زمین و ماه به‌دلیل بازتاب شدید نور خورشید، بیش‌‌ازحد روشن دیده می‌شوند.

زمین و ماه از نگاه فضاپیمای مسنجر
زمین و ماه از نگاه فضاپیمای مسنجر

هر ۲ فضاپیما، کاسینی و مسنجر اکنون مأموریت‌های خود را در کاوش منظومه شمسی به پایان رسانده و بازنشسته شده‌اند. کاسینی سال 2017 با شیرجه‌ای باشکوه به داخل جو زحل به کار خود پایان داد تا از آلودگی احتمالی اقمار زحل جلوگیری کند. مسنجر نیز سال 2015 با برخورد کنترل‌شده به سطح عطارد، سفر طولانی خود را پایان داد.

source

توسط elmikhabari.ir