کلاس یوس
کشورهای ثروتمندتر در اجلاس تغییرات اقلیمی COP29 که در آذربایجان برگزار شد، به توافق رسیدند که سالانه حداقل 300 میلیارد دلار به کشورهای درحالتوسعه کمک مالی کنند تا آنها را برای تغییرات اقلیمی آماده کنند و در جلوگیری از این تغییرات به این کشورها یاری برسانند.
پس از 2 هفته مذاکرات پرتنش، کشورهای حاضر در بیستونهمین کنفرانس تغییر اقلیم سازمان ملل متحد توافق کردند که سالانه مبلغی به کمک به مبارزه با تغییرات اقلیمی در کشورهای درحالتوسعه اختصاص دهند. بهعلاوه، اعلام شد تا سال 2035 به حدود یکتریلیون و 300 میلیارد دلار سرمایه نیاز است تا به جلوگیری از تغییر اقلیم کمک شود.
کشورهای حاضر در کنفرانس COP29 بالاخره به توافق رسیدند
کشورهای درحالتوسعه در کنار کشورهایی که بیش از همه در برابر تغییر اقلیم آسیبپذیرند، بعدازظهر شنبه از مذاکرات کنار کشیدند و دستیابی به توافق بسیار سخت تلقی میشد اما ساعت ۳ بامداد یکشنبه به وقت محلی، پس از اعمال تغییراتی در متن توافق، کشورها نهایتاً این قرارداد را پذیرفتند.
بااینحال برخی کشورها همچنان از نتیجه این اجلاس ناراضی بودند. نماینده هند در این کنفرانس با اشاره به مبلغ اندک این توافق، گفت: «نمیتوانیم توافق را بپذیریم…هدف تعیینشده هیچ مشکلی را از ما حل نمیکند. این توافق برای اقدامات اقلیمی موردنیاز بهمنظور بقای کشور ما سودمند نیست.»
نمایندگان سوئیس، مالدیو، کانادا و استرالیا نیز اعتراض کردند که زبان توافق پیرامون کاهش استفاده جهانی از سوختهای فسیلی بسیار ضعیف بوده است؛ درنتیجه این اجلاس در زمینه توقف استفاده از سوختهای فسیلی به توافقی نرسید و ادامه مذاکرات به اجلاس اقلیمی بعدی در سال 2025 موکول شد.
انتخاب آذربایجان بهعنوان میزبان اجلاس اقلیمی سازمان ملل نیز بحثبرانگیز بود. گفته میشود این کشور میخواهد در دهه آینده تولیدات گازی خود را تا 3 برابر افزایش دهد. یکی دیگر از موضوعات مهم این اجلاس بحث درباره پیروزی «دونالد ترامپ» در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا بود. او قبلاً گفته بود ایالات متحده را از توافق اقلیمی پاریس خارج میکند.
source