هدف سیستم مالی غیرمتمرکز (DeFi)، تحول خدمات مالی از طریق برنامه‌ها و پروتکل‌های مبتنی بر بلاک‌چین است. یکی از اجزای اساسی پلتفرم دیفای که کمک شایانی به این سیستم نموده، استیبل‌کوین تتر (USDT) است. در ادامه، نقش تتر در دیفای را بررسی می‌کنیم و از نحوه خرید و کسب اطلاع از قیمت تتر آگاه می‌شویم.

تتر به زبان ساده

تتر در سال 2014 با هدف ارائه یک ارز دیجیتال پایدار که قیمت آن با دلار آمریکا برابری کند، راه‌اندازی شد. این ارز در ابتدا بر روی بلاک‌چین بیت‌کوین (BTC) از طریق پروتکل Omni Layer فعالیت می‌کرد. پس از مدتی به بلاک‌چین‌های دیگر از جمله اتریوم (ETH)، ترون (TRX) و… گسترش یافت. تتر ماننند یک پل، قابلیت همکاری در اکوسیستم ارزهای دیجیتال را فراهم می‌کند.

استیبل‌کوین تتر در دیفای

تتر معروف‌ترین استیبل‌کوین بازار ارزهای دیجیتال است‌. ارزش تتر برابر با ارزش دلار است و این رمزارز اصولا نوسان خاصی ندارد. ارزش این استیبل‌کوین تا اوایل 2024، به بیش از 96 میلیارد دلار رسیده است.

تتر چندین کاربرد اساسی در دیفای دارد:

 

تتر

امکان استفاده از آن در بازارهای وام‌دهی، به دلیل ثبات قیمتی
استفاده در سیستم‌های پرداخت‌ و تراکنش‌ها
استفاده به عنوان وثیقه برای وام‌گیری وام‌دهی
ایجاد پل بین دنیای فیات و ارزهای دیجیتال

رشد انفجاری دیفای

سیستم مالی غیرمتمرکز در سال 2017-2018 به‌عنوان مجموعه‌ای از پلتفرم‌ها و پروتکل‌ها که بر روی بلاک‌چین‌های عمومی مانند اتریوم ساخته شده‌اند، ظهور کرد. هدف دیفای ادغام و ترکیب خدمات مالی سنتی، از جمله وام‌دهی، مشتقات، مدیریت دارایی و… در یک سیستم غیرمتمرکز است.

دیفای از اوایل 2020، رشدی انفجاری داشت و ارزش کل قفل‌شده (TVL) در پروتکل‌های آن از حدود 1 میلیارد دلار به بیش از 250 میلیارد دلار تا اوایل 2024 افزایش یافت. پلتفرم‌های برتر دیفای مانند آوه، یونی‌سواپ و کامپاند هر کدام میلیاردها دلار دارایی دارند.

عوامل موثر در رشد انفجاری دیفای عبارتند از:

  • نوآوری در پروتکل‌های دیفای و محصولات سرمایه‌گذاری
  • فرصت‌های کشت سود با نرخ‌های بهره بالا
  • افزایش پذیرش ارزهای دیجیتال و ورود سرمایه به بازار
  • مزایای غیر متمرکز سازی مانند شفافیت و امنیت

با رشد دیفای، استیبل‌کوین‌هایی مانند تتر به پل‌هایی برای انتقال دارایی‌ها بین پروتکل‌ها و کاربران عمل کردند.

دیفای

چهار کاربرد اساسی تتر در دنیای دیفای

تتر 4 کاربرد اصلی در سیستم های مالی غیرمتمرکز دارد، در ادامه این موارد را بیشتر بررسی می‌کنیم:

به عنوان یک ارز ثابت در جفت ارز‌های معاملاتی

بیشتر صرافی‌های معتبر مانند نیپوتو، انجام معاملات تتر با ارزهای پرنوسان مانند اتریوم (ETH) و بیت کوین (BTC) را ارائه می‌دهند. تتر در واقع نماینده دلار آمریکا است و به عنوان یک ارز باثبات در جفت ارز‌های معاملاتی مانند اتریوم به تتر (ETH/USDT) معامله می‌شود. این امر به معامله‌گران اجازه می‌دهد به راحتی معاملات خود را انجام دهند و محاسبه سود و زیان را آسان‌تر می‌کند.

 تسهیل فرایندهای پرداخت‌ روزانه و تراکنش‌های دیفای

نوسان دارایی‌هایی مانند اتریوم آن‌ها را برای پرداخت‌های روزمره نامناسب می‌سازد. قیمت این ارز‌ها می‌تواند در یک روز 10 الی 20 درصد نوسان کند. تتر یک ارز معاملاتی پایدار برای برنامه‌های غیرمتمرکز است و عملکردی مشابه عملکرد ارزهای فیات در سیستم مالی سنتی دارد.

پلتفرم‌های NFT نیز از تتر برای خرید، مزایده و قیمت‌گذاری استفاده می‌کنند. پل‌های چند زنجیره‌ای از تتر برای انتقال ارز بین زنجیره‌ها استفاده می‌کنند. بدون استیبل‌کوین‌هایی مانند تتر، موارد استفاده از دیفای به شدت محدود می‌شدند.

 ارائه وثیقه در پلتفرم‌های وام‌دهی

بازارهای وام‌دهی غیرمتمرکز به کاربران اجازه می‌دهند، از ارزهای دیجیتال به‌عنوان وثیقه برای دریافت وام استفاده کنند.

میکردائو یکی از این پلتفرم‌هاست که از اتریوم به‌عنوان وثیقه برای تولید استیبل‌کوین‌های دای (DAI) استفاده می‌کند. با این حال، نوسانات ارزها، وثیقه‌ها را به خطر می‌اندازند. به عنوان مثال، اگر اتریوم را به‌عنوان وثیقه استفاده کنید، کاهش قیمت آن می‌تواند منجر به لیکویید شدن وثیقه شما شود.

تتر یک ارز پایدار برای وثیقه‌گذاری است. وام‌گیرندگان می‌توانند از تتر به‌عنوان وثیقه برای دریافت وام‌های مبتنی بر کریپتو استفاده کنند.

 ایجاد پل بین کریپتو و فیات

تتر، پلی بین کریپتو و ارز فیات است. بسیاری از شرکت‌های رمزارز، به‌جای ارز فیات از ذخایر تتر استفاده می‌کنند. معامله‌گران نیز ارز فیات خود را به تتر تبدیل کرده و از آن برای کسب سود در سیستم دیفای استفاده می‌کنند.

کشت سود و سهامگذاری (استیکینگ)

پروتکل‌های دیفای از تتر برای ارائه فرصت‌های کشت سود و سهام‌گذاری به کاربران استفاده می‌کنند. سرمایه‌گذاران می‌توانند تتر را در پروتکل‌های وام‌دهی یا استخرهای نقدینگی واریز کرده و در عوض سود یا پاداش دریافت کنند.

چالش‌های پیش‌روی تتر

نگرانی‌های اصلی در خصوص تتر عبارتند از:

  • عدم شفافیت در ذخایر
  • ریسک‌های قانونی از سوی مقامات
  • کنترل متمرکز توسط شرکت تتر لیمیتد

تتر در سال 2021 مبلغ 18.5 میلیون دلار جریمه بابت عدم شفافیت ذخایر خود پرداخت و توافق کرد که گزارش‌های مربوط به ذخایرش را مرتبا ارائه دهد. با این حال، بسیاری از افراد هنوز احساس می‌کنند که این شرکت، شفافیت کافی در مورد ذخایرش ندارد.

تتر همچنین ممکن است با اقدامات قانونی از سوی نهادهای نظارتی مواجه شود. کشورهایی مانند چین و بریتانیا قبلاً اقداماتی برای محدودکردن تتر انجام داده‌اند.

تتر و دیفای

با وجود این چالش‌ها، تتر جزئی ضروری برای دنیای کریپتو است. اگرچه درخواست‌ها برای شفافیت و رویه‌های حسابرسی بیشتر ادامه دارد، اما تتر همچنان از محبوبیت بالایی برخوردار است.

آینده استیبل کوین‌ها در سیستم ملی غیرمتمرکز

پیش‌بینی‌های زیادی در خصوص آینده استیبل‌کوین‌ها انجام شده که در ادامه آن‌ها را بررسی می‌کنیم:

  • با این‌ وجود که تتر در حال حاضر بر بازار تسلط دارد، اما سایر استیبل‌کوین‌ها نیز در حال پیشرفت هستند. بنابراین ممکن است مزیت پیشرو بودن تتر کم‌رنگ‌تر شود.
  • استیبل‌کوین‌های با پشتوانه‌های فیات مانند یو اس دی سی (USDC) که شفافیت بیشتری دارند، از حمایت‌های نهادی بیشتری بهره‌مند می‌شوند.
  • استیبل‌کوین‌های الگوریتمی مانند دای (DAI) تلاش می‌کنند تا از طریق پروتکل‌ها و نه ذخایر، ارزش خود را حفظ کنند.
  • ارزهای دیجیتال بانک مرکزی (CBDCs) که ارزهای با ثباتی هستند، در نهایت به نسخه‌های دیجیتال فیات مانند دلار دیجیتال تبدیل خواهند شد.

با این حال، حتی با این نوآوری‌ها، تتر مزایای کلیدی زیادی در پروتکل‌های دیفای دارد. همچنین، تتر به‌طور طبیعی به دلار آمریکا متصل است و از نوسانات احتمالی که استیبل‌کوین‌های الگوریتمی با آن مواجه هستند، در امان است. به نظر نمی‌رسد که چیزی در کوتاه‌ مدت یا میان‌ مدت بتواند تتر را تحت تاثیر قرار دهد. قانون‌گذاری‌ها می‌توانند بزرگترین تهدید تتر باشد.

نحوه خرید تتر

اگر قصد خرید ارزهای دیجیتال را دارید، می‌توانید به وبسایت نیپوتو مراجعه کرده و با ثبت نام و گذراندن مراحل احراز هویت، به راحتی اقدام به خرید و فروش ریالی آن‌ها بفرمایید. همچنین اگر می‌خواهید بدانید که قیمت تتر چند است و قصد سرمایه‌گذاری در آن را دارید، می‌توانید از طریق وب‌سایت نیپوتو اقدام کنید.

صرافی نیپوتو یکی از پلتفرم‌های فعال در حوزه ارزهای دیجیتال در ایران است که علاوه بر خدمات فردی خدمات و امکانات متنوع سازمانی هم، ارائه می‌دهد. یکی از ویژگی‌های جذاب نیپوتو، بازار معاملات عمده تتر (خرید تتر با حجم بالا ) بوده که مخاطب آن صرافی‌های رمزارزی است.

نتیجه‌گیری

تتر در چند سال گذشته نقشی حیاتی در رشد سیستم مالی غیرمتمرکز ایفا کرده است. توانایی آن در ارائه وثیقه، انجام تراکنش و پل زدن به دنیای فیات، پایه ‌و اساس برنامه‌های مختلف در دیفای است.

با این حال، نگرانی‌هایی در مورد شفافیت، حسابرسی و ریسک‌های قانونی همچنان وجود دارد. در عین حال، رقبایی نیز در حال ظهور هستند اما تتر همچنان پیشگام است.

در نهایت، تتر هم نمایانگر پتانسیل شگفت‌انگیز دیفای و هم خطرات اکوسیستم آن است. آینده آن مانند تمام ارزهای دیجیتال نامشخص است، اما کاربرد آن در شرایط کنونی غیرقابل‌انکار است.

این مطلب توسط شرکت های ثالث به عنوان بیانیه مطبوعاتی یا رپورتاژ آگهی ارسال شده و گجت نیوز در قبال موارد مندرج در آن مسئولیتی ندارد.

source

توسط elmikhabari.ir