کلاس یوس

محققان دانشگاه‌های کرنل و آلبرتا ایمپلنت پوستی ترشح‌کننده انسولینی اختراع کرده‌اند که در آزمایش‌های انجام‌شده روی موش‌ها توانسته دیابت را معکوس کند. همچنین این دستگاه نیازی به تجویز داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی ندارد.

در دیابت نوع 1، سیستم ایمنی بدن به سلول‌های تولیدکننده انسولین پانکراس که سلول‌های جزیره‌ای نام دارند حمله می‌کند و آن‌ها را از بین می‌برد. این امر از ترشح انسولین در بدن جلوگیری می‌کند و فرد بیمار نیاز دارد تا به‌طور مادام‌العمر انسولین تزریق کند. با این مقدمه، دانشمندان اکنون یک ایمپلنت زیر پوستی با قابلیت ترشح انسولین ساخته‌اند.

«مینگلین ما»، یکی از محققین این مطالعه، می‌گوید:

«در طول چند سال گذشته ایمیل و درخواست‌های زیادی از والدین و بیماران دریافت کرده‌ام که به‌دنبال راه‌حلی برای درمان دیابت نوع 1 خود هستند. دیابت نوع 1 بیماری خطرناکی است که بسیاری از کودکان به آن مبتلا هستند. بنابراین ما واقعاً برای پیگیری این موضوع و ارائه روشی که از نظر بالینی قابل اجرا و تأثیرگذار است ادامه می‌دهیم.»

درمان دیابت با ایمپلنت پوستی

در سال 2017، مینگلین ما یک ایمپلنت نخ نایلونی متحرک تولید کرد که حاوی صدها هزار سلول جزیره‌ای است که توسط یک پوشش هیدروژل آلژینات نازک محافظت شده و آن را در حفره شکمی قرار داد. یک نسخه قوی‌تر از این ایمپلنت در سال 2021 ساخته شد که به‌طور مؤثر قند خون موش‌ها را تا شش ماه کنترل می‌کرد. حالا نسخه جدید می‌تواند تأثیرات دیابت در موش‌ها را بدون نیاز به داروهای ضد دفع به‌طور کامل معکوس کند.

داروهای ضد دفع که از نظر پزشکی به‌عنوان سرکوب‌کننده ایمنی شناخته می‌شوند، داروهایی هستند که برای گیرندگان پیوند عضو تجویز می‌شوند تا از حمله و رد اندام خارجی جدید خود توسط سیستم ایمنی بدن جلوگیری کنند.

این اختراع دانشمندان درحال‌حاضر SHEATH نام گرفته است و همچنین در آینده می‌تواند برای پیوند شرایط دیگری که سلول‌های تولیدکننده هورمون در آن‌ها نقش دارند، مانند کم‌خونی و بیماری مزمن کلیوی نیز کاربرد داشته باشند. بااین‌حال، درحال‌حاضر آزمایش‌های آن فقط به نمونه‌های کوچکی از موش‌ها محدود شده‌‌اند و برای ارائه شواهد قطعی از کارایی و ایمنی ایمپلنت، باید آزمایش‌های بالینی بیشتری روی حیوانات و انسان‌های بزرگ‌تر انجام شود.

source

توسط elmikhabari.ir