کلاس یوس

محققان شرکت Oxford PV موفق به توسعه یک پنل خورشیدی چندپیوندی (Tandem) جدید شده‌اند که درزمینه بازدهی یک رکورد جدید به نام خود ثبت کرده است. این پنل خورشیدی با بازده ۲۵ درصد نور خورشید را به برق تبدیل می‌کند.

بازده میانگین تبدیل انرژی در پنل‌های تجاری متداول ۲۴ درصد است. افزایش این بازده به ۲۵ درصد در پنل‌های چندپیوندی یک پیشرفت چشمگیر محسوب می‌شود. درنتیجه این پنل‌ها حالا پربازده‌ترین پنل‌های خورشیدی چندپیوندی سیلیسیمی پروسکایت در دنیا هستند. رسیدن به بازده بالا در پنل‌های پروسکایت گامی مهم در گذار به انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر است.

این سلول‌های خورشیدی را کمپانی آکسفورد PV ساخته است. این کمپانی در گزارش خود ادعا می‌کند که ساخت پنل‌های خورشیدی با این سلول‌ها می‌تواند عملکردی بی‌سابقه به‌همراه داشته باشد. این کمپانی، تحت مجموعه دانشگاه آکسفورد، یکی از پیشگامان فناوری سلول‌های خورشیدی پروسکایت روی سیلیسیم است. آن‌ها فناوری جدید خود را با همکاری مؤسسه سیستم‌های انرژی خورشیدی فرانهوفر توسعه داده‌اند.

سلول خورشیدی چند پیوندی
بیشینه بازده تبدیل انرژی تئوری در سلول‌های خورشیدی چند پیوندی پروسکایت روی سیلیسیم از سلول‌های سیلیسیمی بسیار بیشتر است.

پنل خورشیدی چندپیوندی آکسفورد PV در آزمایش‌های خود موفق شد روی یک سطح به مساحت ۱٫۶۸ متر مربع به توان خروجی ۴۲۱ وات برسد. این نه‌تنها پنل جدید را به‌عنوان یکی از پیشگامان صنعت انرژی خورشیدی تثبیت می‌کند، بلکه نشان می‌دهد که می‌توان از آن در طیف گسترده‌ای از کاربردها بهره گرفت.

سلول‌های خورشیدی چندپیوندی پروسکایت روی سیلیسیم روی کاغذ می‌توانند به بازده ۴۳ درصد برسند. این بسیار بیشتر از سلول‌های خورشیدی سیلیسیمی است که بیشینه بازده آن‌ها تنها برابر با ۳۰ درصد است.

این نشان می‌دهد که مدول‌های تجاری متداول با بازده میانگین ۲۴ درصد تقریباً به بیشینه بازده تبدیل انرژی خود نزدیک شده‌اند. درنتیجه، این دستاورد آکسفورد PV را باید نقطه شروعی برای یک انقلاب در صنعت سلول‌های خورشیدی درنظر بگیریم. این کمپانی قصد دارد تا در سال ۲۰۲۴ پنل‌های خود را به تولید انبوه برساند.

انرژی خورشیدی درحال‌حاضر یکی از اقتصادی‌ترین و پایدارترین منابع انرژی در دسترس است. افزایش بازده تبدیل انرژی ــ تبدیل برق بیشتر از یک مساحت ثابت ــ در راستای این هدف است که استفاده از پنل‌های خورشیدی در تمامی بخش‌های اقتصاد، از کاربردهای خانگی و تجاری تا نیروگاه‌های خورشیدی، گسترش یابد. هدف نهایی حرکت به‌سمت آینده‌ای با انتشار کربن خالص صفر و تمام الکتریک است.

source

توسط elmikhabari.ir