کلاس یوس
«سینا تمدن»، قائممقام مدیرعامل شرکت «اپل»، یکی از افراد برجسته و تأثیرگذار در صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات است. در این مطلب پس از مروری اجمالی بر زندگی شخصی او، با تلاشهایش در این مسیر بیشتر آشنا میشویم.
سینا تمدن
سینا تمدن در سال 1335 در شهر تبریز به دنیا آمد. او در سنین جوانی برای ادامه تحصیل و یافتن شغل به ایالاتمتحده نقل مکان کرد و بهسرعت توانست استعدادهای خود را به نمایش بگذارد.
سینا تمدن، مانند اکثر مدیران ارشد اپل، اطلاعات زندگی شخصی خود را محفوظ نگه داشته است و علاقهای به شرح آنها ندارد.
او همچنین تنها کسی است که در سایت رسمی شرکت اپل اطلاعاتی در موردش گزارش نشده است. تنها صفحه فضای مجازی که از سینا تمدن شناخته شده، صفحه فیسبوک اوست که متعلق به سال 2013 است.
وی هماکنون با 66 سال سن، به همراه همسر خود، «کانی تمدن» و دو فرزندش، «آستین» و «آریانا»، ساکن کالیفرنیاست. خانم تمدن عکاس و تهیهکننده ویدئو است و یک کارگاه عکاسی کودک دارد.
تحصیلات و فعالیتها
تمدن در اواسط دهه ۱۳۶۰ در دانشگاه «پردو» آمریکا موفق به کسب مدرک کارشناسی شد. او سپس مدرک دکترای خود را درزمینه علوم کامپیوتر از دانشگاه «اورسای» فرانسه دریافت کرد.
پس از فارغالتحصیلی، تمدن بهعنوان مهندس نرمافزار در شرکتهای مختلف شروع به فعالیت کرد. به عنوان مثال، میتوان به همکاری او با شرکت «سان مایکروسیستمز» (Sun Microsystems) در سال ۱۳۷۲ اشاره کرد. سان مایکروسیستمز یک کمپانی فناوری آمریکایی است که علاوه بر فروش قطعات کامپیوتری و تولید نرمافزارها، در برنامهنویسی نیز فعالیت دارد. کمپانی سان مایکروسیستمز نویسنده زبان برنامهنویسی جاوا است. برنامههای «MySQL» و «NFS» نیز از دیگر تولیدات این کمپانی هستند.
بااینحال، حضور گسترده او در استارتاپهای مختلف «سیلیکونولی» را میتوان آغاز به کار حرفهای او دانست.
پیوستن به NeXT
«استیو جابز»، کارآفرین، مبتکر، بنیانگذار و مدیر ارشد اجرایی شرکت رایانهای اپل، در سال ۱۳۶۴ و پس از اجرای یک کودتای نافرجام در هیئتمدیره، از شرکت خودش اخراج شد. او در پی این اتفاق استارتاپ جدید خود را ایجاد و شرکت کامپیوتری «NeXT» را راهاندازی کرد.
تمدن نیز در سال ۱۳۷۳ به این شرکت کامپیوتری و نرمافزار پیوست و تا سال ۱۳۷۵، معاون مدیرعامل فروش این شرکت در دفتر شیکاگو بود.
«گیل آملیو» که در سال ۱۳۷۵ مدیریت شرکت اپل را بر عهده گرفته بود، در اوایل سال ۱۳۷۷ کمپانی NeXT را به قیمت 429 میلیون دلار خریداری کرد. پس از این اتفاق، استیو جابز دوباره به شرکت اپل بازگشت.
شروع کار در اپل
سینا تمدن در سال ۱۳۷۷، همزمان با بازگشت استیو جابز، به شرکت اپل پیوست و بهعنوان معاون ارشد برنامههای کاربردی در اپل فعالیت خود را آغاز کرد. او همچنین در سمت معاون ارشد، معاون خدمات و پشتیبانی جهانی و معاون رئیس و مدیرکل در این شرکت فعالیت کرد.
سینا تمدن در دوران کارش در اپل، با تلاش و استعداد خود به جایگاه بسیار مهمی در این شرکت رسید. او با هوش و استعداد خود توانست بهعنوان یکی از مدیران برجسته و تأثیرگذار کمپانی شناخته شود. از دیگر فعالیتهای وی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نائبرئیسی شرکت اپل
- مدیر روابطعمومی شرکت «نیوتن»
- مسئول گزارشدهی حرفهای و مستقیم به شخص استیو جابز
- قائممقام بخش جهانی
- مدیر اپلیکیشنها و نرمافزارهای اپل
او در همین راستا تا سمت قائممقام مدیرعامل شرکت اپل پیش رفت و نقش مهمی در توسعه محصولات جدید و نوآورانهای همچون آیفون، آیپد، آیبوک و… ایفا کرد.
انتخاب بهعنوان قائممقام مدیرعامل شرکت اپل
یک مجله معتبر تجاری آمریکایی که سالانه اطلاعاتی درباره کمپانیهای مختلف منتشر میکند، در سال 2011 عکسهایی از 11 نامزد برتر برای جایگزینی استیو جابز منتشر کرد.
سینا تمدن یکی از چهرههای موردتوجه و ردهبالا در این فهرست بود. ازجمله عوامل مؤثر در این انتخاب را میتوان موارد زیر دانست:
- تجربه کاری طولانی در صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات
- مشارکت در توسعه و مدیریت محصولات موفق شرکت اپل
- داشتن دانش فنی و استراتژیک برای رهبری تیمهای بزرگ و پیچیده
- شناخت عمیق از بازار فناوری و نقش شرکت اپل در آن
- توانایی برقراری روابط مؤثر با همکاران، مشتریان و سایر ذینفعان
- داشتن نظرات مثبت و باور قوی به نقش نوآوری و خلاقیت در توسعه کسبوکار
فعالیتهای دیگر سینا تمدن
سینا تمدن تجربههای بسیار دیگری در صنعت فناوری و بازاریابی نیز دارد. نقش او در توسعه و رشد اپل غیرقابل انکار است. او در چندین استارتاپ موفق دیگر، ازجمله «Dropcam» که توسط گوگل خریداری شده و «Lookout» (شرکت امنیت موبایل)، مشارکت داشته است.
فعالیتهای جانبی سینا تمدن
تمدن علاوه بر حضور موفق در صنعت فناوری، درزمینه فعالیتهای بشردوستانه نیز کارهای مثبت بسیاری انجام داده است. او در برنامههای مختلف خیریههای مردمی ازجمله حمایت از برنامههای آموزشی برای جوانان محروم و ترویج تنوع در صنعت فناوری مشارکت داشته. ثروت او حداقل 73 میلیون دلار تخمین زده شده است.
سخن پایانی
سینا تمدن ازجمله دانشمندان برجسته ایرانی در حوزه فناوری اطلاعات است که با تلاشهای بینظیر خود موفق شد تا سمت قائممقامی شرکت اپل پیش برود. او در شرکتهای بزرگ دیگری همچون نکست نیز فعالیتهای چشمگیری داشته است. بااینحال، وی علاقهای به اشتراکگذاری زندگی شخصی خود در دنیای مجازی ندارد و اطلاعات ناچیزی دراینباره از وی در دسترس است.
سؤالات متداول
سینا تمدن در سال 1335 در شهر تبریز متولد شد.
وی یکی از نامزدان جایگزینی استیو جابز از نظر مجله «Fortune» است.
او همراه خانواده و فرزندانش در کالیفرنیا مستقر است.
ثروت او حداقل 73 میلیون دلار تخمین زده شده است.
source