کلاس یوس
«ریچارد اسلیمن»، اولین انسانی که پیوند کلیه خوک اصلاحشده ژنتیکی را دریافت کرده بود، تقریباً دو ماه پس از این عمل درگذشت. او دو هفته پس از عمل، از بیمارستان مرخص شده و پزشکان گفته بودند که درحال بهبودی است و کلیه جدید میتواند سالها دوام بیاورد.
براساس گزارش نیویورک تایمز، ریچارد اسلیمن که بیماری کلیوی وخیمی داشت، در بیمارستان عمومی ماساچوست در سن 62 سالگی تحت پیوند کلیه خوک قرار گرفت. این بیمارستان در بیانیهای اعلام کرد که هیچ نشانهای وجود ندارد که مرگ او نتیجه پیوند بوده باشد. جراح پیوند نیز گفته بود که امیدوار است این کلیه پیوندی حداقل برای دو سال کار کند.
مرگ اولین بیمار دریافتکننده کلیه اصلاحشده خوک
در بیانیه بیمارستان آمده است:
«تیم پیوند مس جنرال (Mass General) عمیقاً از درگذشت ناگهانی آقای اسلیمن متأسف است. آقای اسلیمن برای همیشه مثل یک چراغ امید برای بیماران پیوندی بیشماری در سراسر جهان دیده میشود و ما عمیقاً از اعتماد و تمایل او برای پیشرفت در زمینه پیوند خارجی (Xenotransplantation) سپاسگزاریم.»
این جراحی نقطهعطفی در زمینه پیوند خارجی یا بیگانهپیوندی (پیوند عضو از یک گونه به گونه دیگر) محسوب میشود. تلاش برای اصلاح ژنتیکی اندامهای حیوانی به این امید است که بدن انسان بافت خارجی را پس نزند.
پس از پیوند، اسلیمن گفت که یکی از دلایلی که او تحت این روش پیوند قرار گرفته، امیددادن به هزاران نفری بود که برای زندهماندن نیاز به این پیوند دارند. ماه گذشته میلادی، یک زن 54 ساله از نیوجرسی دومین فردی بود که پیوند کلیه خوک اصلاحشده ژنتیکی را انجام داد.
آقای اسلیمن که سیاهپوست بود، به بیماری کلیوی در مرحله پایانی وخامت مبتلا بود. بیش از 800 هزار نفر در آمریکا به چنین بیماریهای وخیم کلیوی مبتلا هستند و نرخ آن نیز در میان سیاهپوستان بیشتر است. بهعبارت دیگر، هر روز 17 نفر در ایالاتمتحده در انتظار پیوند عضو، جان خود را از دست میدهند. کلیه نیز یکی از اندامهایی است که تعداد در دسترس آن برای پیوند، از تعداد بیماران نیازمند کمتر است.
براساس گزارشها، تقریباً 27 هزار کلیه در سال 2023 پیوند زده شد، اما تقریباً 89 هزار نفر در لیست انتظار برای این عضو بودند.
source