کلاس یوس

شهر بالتیمور در ایالت مریلند آمریکا، به‌تازگی از چندین کمپانی مختلف، ازجمله کوکاکولا و پپسی، به‌علت آلودگی پلاستیک شکایت کرده است. طبق دادخواست این شهر، کمپانی‌هایی که پلاستیک تولید می‌کنند باید هزینه‌های جمع‌آوری پلاستیک از خیابان‌ها و پهنه‌های آبی شهر را پرداخت کنند.

علاوه‌بر کوکاکولا و پپسی، بالتیمور از برندهای بین‌المللی دیگری مانند فریتو لِی (Frito Lay)، سازنده چیپس و دیگر تنقلات، نیز برای استفاده از پلاستیک در محصولات‌شان شکایت کرده است. نام شرکت‌های سازنده پلاستیک مریلند، مانند W.R. Grace ،Mercury Plastics ،Adell Plastics و Polymershapes Baltimore نیز در متن این دادخواست دیده می‌شود.

شکایت از این کمپانی‌ها بخشی از برنامه گسترده‌تر «هیئت اقدامات قضایی» شهر بالتیمور است که می‌خواهد به‌طور قانونی با کمپانی‌های مسئول آلودگی و آسیب‌های محیط‌زیستی مبارزه کند.

این هیئت تا به امروز از شرکت‌هایی که مسئول آلودگی‌های «پلی‌کلر بی‌فنیل» (PCB) و «پِر- و پلی‌فلوروآلکیل» (PFAS)، دو دسته از آلاینده‌های سمی محیط‌زیست، هستند شکایت کرده است. آن‌ها از شرکت‌های سازنده سیگار نیز به‌علت آلودگی ناشی از فیلترهای سیگار شکایت کرده‌اند. این شکایت‌ها تا الان ۸ میلیون دلار درآمد نصیب شهر بالتیمور کرده‌اند و مقامات این شهر مصمم هستند که به اقدامات خود ادامه دهند.

در این بین، «مایکل دلهایم» (Michael Dellheim) رئیس کمپانی Adell Plastics تعجب خود را از این شکایت اظهار کرده است. او می‌گوید که شهر بالتیمور برنامه دارد تا با سازنده‌های پلاستیک‌های یک‌بار مصرف و پلاستیک‌هایی که میکروپلاستیک تولید می‌کنند، مبارزه کند. اما پلاستیک‌های Adell Plastics در هیچ‌کدام از این دو دسته قرار ندارند.

بطری پلاستیکی قابل بازیافت
بطری‌های قابل بازیافت معمولاً فقط یک بار می‌توانند بازیافت شوند. آن‌ها همچنین شامل اجزای غیرقابل بازیافت هستند؛ مانند سرپوش و برچسب.

جنگ علیه تولیدکنندگان پلاستیک

شکایت‌های شهر بالتیمور بخشی از یک روند نوظهور است که سازمان‌های غیرانتفاعی، دولت‌های محلی و شهرداری‌ها در پیش گرفته‌اند. در پاییز سال گذشته، «لتیشیا جیمز» (Letitia James)، دادستان کل ایالت نیویورک، به‌علت استفاده از پلاستیک‌های یک‌بار مصرف از کمپانی پپسی شکایت کرده بود.

طبق متن شکایت شهر بالتیمور، محصولات پلاستیکی، ازجمله بطری‌های پلاستیکی یک‌بار مصرف و بسته‌بندی‌ها، بخش بزرگی از زباله‌های شهر را تشکیل می‌دهند و پاکسازی آن‌ها و تبلیغ برای تولید زباله کمتر، سالانه میلیون‌ها دلار هزینه به شهر تحمیل می‌کند.

پلاستیک‌ها ۱۸ درصد از کل زباله‌های این شهر را تشکیل می‌دهند. تنها ۲.۲ درصد از زباله‌های پلاستیکی جمع‌آوری‌شده در بالتیمور بازیافت می‌شوند. بقیه یا در محل جمع‌آوری زباله انباشته می‌شوند یا در زباله‌سوز جنوب بالتیمور می‌سوزند.

با اینکه بسیاری از محصولات پلاستیکی قابلیت بازیافت دارند، اما معمولاً این محصولات بخش‌هایی دارند که قابل بازیافت نیستند. برای مثال، برخی از بطری‌های پلاستیکی قابل بازیافت هستند، اما درپوش بطری‌ها و برچسب‌های آن‌ها معمولاً از پلاستیک‌های غیرقابل بازیافت ساخته می‌شوند.

حتی خود بطری‌ها نیز معمولاً فقط یک بار قابل بازیافت هستند و پس از آن باید دور انداخته شوند. به‌علاوه، این محصولات به میکروپلاستیک تبدیل و وارد پهنه‌های آبی و خاک‌ها می‌شوند.

آلودگی میکروپلاستیک یکی از شایع‌ترین و نگران‌کننده‌ترین انواع آلودگی در سال‌های اخیر بوده است. میکروپلاستیک‌ها در بسیاری از بافت‌های بدن انسان و در اکوسیستم‌های زمین کشف شده‌اند. مقامات شهر بالتیمور اقدام خود را یک قدم سازنده برای مبارزه با این آلودگی می‌دانند.

source

توسط elmikhabari.ir