غیبت در امتحان ترمیم معدل چه عواقبی دارد؟ دانشآموزانی که برای شرکت در آزمون سراسری ثبت نام کردهاند؛ اما معدل آنها از حداقل معدلی که اعلام شده پایینتر است، اکنون میتوانند در امتحانات نهایی پایه دوازدهم شرکت کنند تا نمرات پایین خود را ترمیم کنند. البته شرکت نکردن در امتحان ترمیم معدل، الزامی اعلام نشده است و دانش آموزان میتوانند از این فرصت خود در سال بعد استفاده کنند.
در کنکور سال 1403 تأثیر قطعی 50 درصدی معدل تصویب شده است، به این ترتیب افرادی که به دنبال قبولی در رشتههای برتر دانشگاههای سراسری و آزاد هستند، باید معدل بالایی داشته باشند. در حال حاضر، طبق اطلاعیه سنجش و آموزش کشور اگر دانشآموزی در امتحان ترمیم معدل غیبت کند، امکان شرکت مجدد در این امتحان برای خرداد ماه سال بعد وجود دارد.
قوانین مربوط به غیبت در امتحان ترمیم معدل
هر دانشآموز تنها یک بار میتواند در امتحان نهایی ترمیم معدل شرکت کند. در صورتی که نمره جدید دانشآموز از نمره اصلی و کارنامه نهایی بیشتر باشد، به عنوان نمره سابقه تحصیلی ثبت میشود. البته اگر داوطلب به هر دلیلی در این امتحان شرکت نکند، براساس بخشنامه ترمیم معدل، غیبت وی یا حذف آن از نظر سامانه سنجش و مدیر مدرسه محل ثبت نام بلامانع است.
به این ترتیب افرادی که مایلند در ارتباط با شرایط غیبت در امتحان ترمیم معدل اطلاع داشته باشند، ابتدا باید به مدیریت مدرسه مراجعه نمایند و درخواست خود را اعلام کنند. چنانچه به هر دلیل امکان حذف درس نباشد، به بخش سامانه سنجش یا متوسطه دوم اداره آموزش و پرورش مراجعه کرده و پیگیر درخواست خود باشند؛ چراکه بخشنامه رسمی ترمیم معدل بر روی سامانه وزارت آموزش و پرورش منتشر شده است و مدیران مدرسه باید در این زمینه همراهی کنند.
علاوه بر این افراد برای استعلام دقیقتر با ستاد مرکز سنجش آموزش و پرورش میتوانند تماس بگیرند و از طریق لینک aee.medu.gov.ir وارد سامانه شوند. سپس در انتهای صفحه اصلی، با شماره تلفن مرکز ارتباط بگیرند و مشکل خود را در رابطه با این مسئله که اگر در امتحان معدل غیبت کنیم چه می شود، پیگیری کنند.
فرصت مجدد امتحان ترمیم نمره معدل برای پایه دوازدهم
دانشآموزان پایه دوازدهم، تنها یکبار فرصت امتحان ترمیم معدل را دارند. این امتحان در خرداد ماه، همزمان با برگزاری امتحانات پایان سال برگزار میشود. ترمیم معدل ویژه داوطلبان آزمون سراسری بر عهده وزارت آموزش و پرورش است و سازمان سنجش مسیر ارزیابی و سیستمهای الکترونیکی را در راستای کمک به این وزارتخانه، در اختیار آموزش و پرورش قرار داده است.
طبق اطلاعیه اداره آموزش و پرورش و سازمان سنجش، داوطلبان کنکور سال 1403 که قبلا در آزمونهای ترمیم معدل غایب بودهاند، به ثبت نام مجدد در آزمونهای ترمیم معدل مجاز اعلام شدهاند. برگزاری مجدد آزمون ترمیم معدل فقط در سال 1403 امکانپذیر است و از سالهای آینده، فقط یکبار میتوان در امتحان ترمیم نمره شرکت کرد.
اگر در امتحان ترمیم معدل غیبت کنیم چه می شود؟
اگر در امتحان ترمیم معدل غیبت کنیم چه میشود؟ یکی از سوالات بسیاری از دانشآموزان درباره غایب بودن در امتحان ترمیم معدل، عواقب غایب بودن است. دلایل متعدد و موجهای برای غیبت در امتحان ترمیم معدل وجود دارد. ممکن است که امتحانهای ترمیم با دیگر امتحانات دانش آموز تداخل داشته باشد یا ممکن است شرایط اضطراری شخصی یا خانوادگی وجود داشته باشد که فرد نتواند در امتحانات شرکت کند.
در هر صورت به هر دلیل، غیبت در آزمون ترمیم معدل پیامدهای منفی برای سوابق تحصیلی دانش آموزان دارد. غیبت در امتحان ترمیم معدل باعث شده که دانش آموز نتواند دروسی را که برای ارتقای نمرات خود نیاز دارد، پاس کند. به این ترتیب در صورتی که پدانشآموز در آزمون ترمیم نمره غیبت داشته باشد، نمرات اصلی داوطلب در سوابق تحصیلی وی درج میشود.
از سوی دیگر دانش آموزی که در یک یا چند درس نمره مردودی دریافت کرده، این امر میتواند در آینده تحصیلی وی مشکل ساز شود؛ چراکه این نمرات میتواند معدل کلی فرد را به طور کلی کاهش دهند.
شرکت نکردن در امتحان ترمیم معدل دریافت کمک مالی و بورسیه نیز تاثیرگذار است. بسیاری از بورسیهها و کمکهای مالی بیشتر دانشآموزان را به این سمت سوق میدهد که حداقل معدل مشخص را حفظ کنند تا واجد شرایط دریافت این بورسیهها باشند. اگر نمرههای اصلی دانش آموزان بسیار پایین باشد و نتوانند از طریق آزمون ترمیم معدل آن را بهبود دهند، ممکن است حمایتهای مالی که در این مسیر در نظر گرفته شده است را به طور کلی از دست بدهند.
در آخر غیبت در امتحان ترمیم معدل میتواند فرصتهای تحصیلی و شغلی دانشآموزان را کاهش دهد. در بسیاری از برنامههای تحصیلات تکمیلی و کارفرمایان هنگام تصمیمگیری برای استخدام، سوابق تحصیلی کلی دانشجویان اثرگذار است. چنانچه دانش آموزی به دلیل فرصتهای از دست رفته مانند امتحان ترمیم معدل نمرات پایینی داشته باشد، رسیدن به اهداف برای او دشوارتر خواهد شد.
قابل ذکر است که حضور دانش آموزان در امتحانات ترمیم معدل اگر مایلند که نمرات و سوابق تحصیلی بهتری داشته باشند، بسیار ضرورت دارد. از این رو از دست دادن این فرصت عواقب منفی دارد. فراتر از یکترم یا یک دوره دانش آموزان باید تمام تلاش خود را برای اولویت قرار دادن این فرصت به کار گیرند و نهایت استفاده را ببرند.
شرایط غیبت موجه و غیرموجه در امتحان ترمیم معدل
طبق اطلاعیه منتشر شده از سوی سنجش و آموزش کشور، دانشآموزانی که در امتحان ترمیم معدل غیبت داشته باشند، باید در امتحان ترمیم معدل خرداد ماه سال بعد شرکت کنند. البته داوطلبان برای شرکت در امتحان ترمیم معدل باید ثبت نام آن را انجام دهند، به مدیر مدرسه درخواست خود را اعلام کنند و در آخر بعد از پرداخت هزینهها آماده برگزاری آزمون شوند.
شرایط موجه غیبت در امتحان ترمیم معدل شامل بیماری، فوت بستگان نزدیک مثل پدر و مادر، ازدواج و یا وقوع بلایای طبیعی است. البته این موارد از جمله نمونه شرایط موجه نام دارد که داوطلبان در صورت داشتن مدارک و ادله به کمیسیون آموزش و پرورش، مجدد میتوانند در امتحان ترمیم معدل شرکت کنند. در صورت داشتن تاخیر زیاد در امتحان ترمیم معدل، داوطلب به عنوان غایب غیرموجه از آزمون منبع میشود.
همچنین تخلف در آزمون و به طور کلی غیبت در جلسه، باعث میشود نمره داوطلب به عنوان غایب در امتحان در نظر گرفته شود. دانشآموزان پایه دوازدهم رشتههای ریاضی، انسانی و تجربی تنها یکبار میتوانند در امتحان خرداد ماه ترمیم معدل شرکت کنند. در صورتی که دانشآموز در امتحان ترمیم معدل شهریور غیبت کند، نمره صفر در کارنامه سوابق تحصیلی او درج میشود. البته اگر دانشآموز، غیبت موجه داشته باشد، مجدد میتواند در امتحان ترمیم معدل دوره بعد شرکت کند.
مشاوره غیبت در امتحان ترمیم معدل
داوطلبانی که تصمیم به شرکت در امتحان ترمیم معدل دارند باید با آمادگی کامل و حضور در امتحان مربوطه، به کسب نمره بالا در دروس مورد نظر بپردازند تا بتوانند نمره بالا برای اعمال تاثیر سوابق تحصیلی در زمان برگزاری کنکور کسب کنند. برنامهریزی، مطالعه و دانلود نمونه سوالات امتحان نهایی سالهای گذشته میتواند در کسب نمره بالاتر تاثیرگذار باشد.
برای تکمیل مشاوره غیبت در امتحان ترمیم معدل، توصیه میشود که داوطلبان تصمیم نهایی خود را در مورد شرکت در این امتحان بگیرند تا در صورت عدم آمادگی، به غیبت در امتحان نیفتند. غیبت در امتحان نوبت خرداد باعث از دست رفتن فرصت ترمیم معدل در نوبتهای شهریور و دی ماه خواهد شد و داوطلب باید یک سال دیگر برای شرکت در این امتحان صبر کند.
در صورتی که داوطلب در امتحان ترمیم معدل غیبت داشته باشد، نمره صفر برای او لحاظ خواهد شد و برای جلوگیری از این اتفاق، لازم است که مدارک مبنی بر غیبت موجه را به کمیسیون موارد خاص آموزش و پرورش ارائه دهد تا غیبت در امتحان ترمیم معدل آنها مجاز شود.
برای دانلود pdf مقاله غیبت در امتحان ترمیم معدل روی لینک کلیک کنید.
غیبت در امتحان معدل چه عواقبی دارد؟
فرد بسیاری از مزایا از جمله بورسیهها و کمکهای مالی را پس از عدم شرکت در امتحان ترمیم معدل از دست خواهد داد.
در صورت غیبت امتحان معدل چه میتوان کرد؟
چنانچه در امتحان ترمیم معدل شرکت نکنید، میتوانید براساس بخشنامه ترمیم معدل و سوابق تحصیلی برای حذف آن درس اقدام کنید.
اگر با حذف درس در صورت غیبت در امتحان ترمیم معدل موافقت نشود چه اقدامی میتوان کرد؟
در صورت عدم همکاری مدیر مدرسه برای حذف درس مورد نظر میتوانید از طریق شکایت به سازمان آموزش و پرورش درخواست خود را پیگیری کنید.
source