مواد لازم
- آرد گندم: 2 و نیم لیوان
- تخم مرغ: 2 عدد
- شکر: 1 لیوان
- روغن مایع: 1/3 لیوان
- آب (یا آب میوه): 1 لیوان
- وانیل: 1/2 قاشق چایخوری
- بیکینگ پودر: 2 قاشق مرباخوری
- گلاب: 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه
- فر را گرم کنید. فر را 20 دقیقه قبل از پخت با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کنید.
- مواد خشک را مخلوط کنید. آرد و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کرده و دو بار الک کنید.
- تخم مرغها را هم بزنید. تخم مرغها، شکر و وانیل را در یک کاسه با همزن برقی یا دستی بزنید تا پف کرده و کرم رنگ شوند.
- مواد مایع را اضافه کنید. روغن مایع، آب یا آب میوه و گلاب را به مخلوط تخم مرغ اضافه کرده و به آرامی هم بزنید.
- آرد را به تدریج اضافه کنید. آرد را در چند مرحله به مایه کیک اضافه کرده و با لیسک به صورت دورانی و در یک جهت هم بزنید تا یکدست شود.
- قالب را چرب کنید و مایه کیک را بریزید. مایه کیک را داخل قالب مناسب که قبلاً چرب شده است بریزید.
- کیک را بپزید. قالب را در طبقه وسط فر قرار دهید و به مدت 40 دقیقه یا تا زمانی که خلال دندان فرو رفته در مرکز کیک تمیز خارج شود، بپزید.
- کیک را خنک کنید. بعد از پخت، فر را خاموش کنید اما کیک را به مدت 10 دقیقه داخل فر نگه دارید. سپس کیک را از فر خارج کرده و بگذارید کاملاً خنک شود.
- کیک را تزئین و سرو کنید. کیک خنک شده را با پودر قند یا به دلخواه خود تزئین و سرو کنید.
نکات
- برای پف بیشتر کیک، میتوانید از 1/2 قاشق چایخوری جوش شیرین به همراه بیکینگ پودر استفاده کنید.
- اگر به گلاب طعم و عطر آن علاقه ندارید، میتوانید از آن در این دستور پخت استفاده نکنید.
- میتوانید از قالبهای مختلف برای پخت این کیک استفاده کنید. فقط کافی است زمان پخت را با توجه به اندازه قالب تنظیم کنید.
- برای اینکه کیک شما ظاهری زیباتر داشته باشد، میتوانید قبل از پخت، روی آن را با کمی کنجد یا خلال بادام تزیین کنید.
این کیک خوشمزه و ساده را در خانه امتحان کنید و از طعم و عطر آن لذت ببرید!
source