قهوه پایه و اساس باریستایی است. در سال‌های اخیر و با گسترش صنعت قهوه، واژه باریستا وارد فرهنگ گفتاری و نوشتاری ما شد. باریستا واژه‌ای است با ریشه ایتالیایی و به کسی می‌گویند که در کافه‌ها به صورت حرفه‌ای قهوه دم می‌کند. باریستاها هم آقا هستند و هم خانم. اگر به هنر و ارتباط با آدم‌ها علاقه دارید پیشنهاد می‌کنیم درباره شغل باریستایی بیش‌تر اطلاعات کسب کنید. احتمالا از کار کردن در پشت بار کافه‌ها لذت خواهید برد.

باریستا کیست؟

می‌توانید در یک دوره آموزش باریستا شرکت کنید و خودتان را برای شروع مسیر باریستایی به چالش بکشید.

همه چیز درباره قهوه و باریستایی

همان طور که گفتیم باریستا به کسی می‌گویند که قهوه دم می‌کند. قهوه دم کردن در عین سادگی نکات و ترفند‌های ظریفی دارد که رعایت آن‌ها طعم قهوه دم شده را کاملا متمایز می‌کند. برای شناخت باریستا و کار او ابتدا باید قهوه را بشناسیم. قهوه ابزار اصلی کار یک باریستا ست.

قهوه چیست؟

کافی‌آ (Coffea) گیاهی از دسته گیاهان گلدار دو لپه‌ای است. یعنی این گیاه برای محصول دادن گل یا شکوفه می‌دهد و بعد از محصول دادن، داخل میوه آن هسته دو لپه‎ای وجود دارد.

قهوه نام تجاری کافی‌آ است. درختچه قهوه در نواحی استوایی، بین مدار راس السرطان و راس الجدی رشد می‌کند. کشور‌هایی مانند: برزیل، نیکاراگوئه، کلمبیا، گواتمالا، کنیا و … مزارع بزرگ قهوه دارند. می‎توانیم قهوه را به صورت گلخانه‌ای هم پرورش دهیم، ولی قابلیت کشت انبوه و تجاری سازی را ندارد.

قهوه چیست؟

میوه قرمز رنگ درختچه قهوه شبیه به گیلاس است از این‌رو به آن کافی چری یا گیلاس قهوه می‌گویند. کشاورزان قهوه، بعد از رسیدن گیلاس‌های قهوه آن‌ها را می‌چینند و خشک می‌کنند تا لایه‌های گوشته و پالپ میوه از هسته آن جدا شوند. هسته گیلاس قهوه، همان دانه قهوه‌ای که است که ما می‌شناسیم. دانه سبز قهوه یا گرین بین. حال سوال این است که آیا می‌توانیم دانه سبز قهوه را دم کنیم؟ جواب این سوال منفی است. دانه سبز قهوه هیچ عطر و طعم قابل درکی برای سیستم چشایی و بویایی انسان دارد. قبل از دم آوری، باید دانه‌های قهوه را رست یا برشته کاری کرد.

رست یا برشته‌کاری قهوه چیست؟

برای تهیه نوشیدنی دلچسب قهوه، ابتدا باید دانه‌های سبز قهوه را برشته‌کاری کرد. بعد از رست و برشته‌کاری قهوه است که عطر و طعم‌های جذاب آن ایجاد می‌شود. اما چطور رست قهوه را انجام می‌دهند؟

برای رست قهوه، دانه‌های سبز را با درجه حرارت کنترل شده در مدت زمان مشخص برشته کاری می‌کنند. برای این کار از دستگاه‌های مخصوصی به نام ماشین رست استفاده می‌کنند. در تصویر زیر عکس یک دستگاه رست را می‌بینید.

رست قهوه

فرآیند رست و کار کردن با دستگاه را فرد ماهری به نام رستر قهوه مدیریت می‌کند. رستر قهوه با توجه به ویژگی‌های ذاتی دانه سبز قهوه و عطر و طعم‌های مورد انتظار، مشخصه‌های دستگاه و زمان بندی‌ها را تنظیم می‌کند. اگر به کار فنی و حرفه‌ای علاقه‌مند هستید و شخصیت متمرکز و درون‌گرا دارید پیشنهاد می‌کنیم به حرفه رست قهوه به عنوان یک شغل حرفه‌ای فکر کنید. در حال حاضر با توجه به تخصصی بودن کار و تعداد کم متخصص، رسترها حقوق و درآمدهای بالایی دارند. برای شروع مسیر رست قهوه، می‌توانید در دوره‌های تخصصی آموزش رست قهوه شرکت کنید و علم و مهارت رست را بیاموزید.

یک باریستا چه مهارت‌هایی دارد؟

تا ایجای کار دانه‌های قهوه را چیدیم سپس فرآوری و رست کردیم. حال نوبت کار باریستا ست تا قهوه رست شده را آسیاب کرده و دم کند. برای تهیه قهوه، باریستا بیش‌تر از انواع دستگاه‌های اسپرسو صنعتی استفاده می‌کند. از دستگاه اسپرسو همان طور که از نامش پیداست، برای تهیه اسپرسو استفاده می‌کنند. یک باریستا حرفه‌ای به خوبی با دستگاه اسپرسوساز کار کرده و اسپرسوهای استاندارد آماده می‌کند.

باریستا علاوه بر مهارت عصاره گیری قهوه و تهیه اسپرسو باید مهارت فوم گیری از شیر را هم داشته باشد تا بتواند نوشیدنی‌هایی مانند لته و کاپوچینو سرو کند.

مهارت لته آرت ویترین کار یک باریستا است

لته آرت یا هنر شیر قهوه نگاری، پیاده سازی طرح‌های مختلف مانند: قلب، گل، قو و … به کمک شیر فوم دار شده، روی قهوه است. در تصویر زیر یک نمونه از لته آرت را می‌بینید. اوج هنر و زیبایی کار یک باریستا لته آرت است.

لته آرت

برای زدن لاته آرت فقط به دو چیز نیاز دارید: شیر و قهوه، شیر پرچرب، بهترین شیر برای لته آرت است. اگرچه می‌توان از انواع مختلف دیگر شیرها از جمله شیر کم چرب، شیر سویا و یا شیرهای مدت‌دار هم استفاده کرد.
این مهارت، فن و فوت‌های مخصوص به خود را دارد که با شرکت در یک دوره آموزش لته آرت آن‌ها را یاد می‌گیرید.

بازار کار باریستایی

فرصت‌های شغلی برای باریستا بسیار متنوع است. معمولاً برای باریستاها امکان کار در کافه‌ها، رستوران‌ها و هتل‌ها وجود دارد. در بسیاری از شهرهای بزرگ بسیاری از باریستاهای خلاق و حرفه‌ای اقدام به راه‌اندازی کافه یا بیرون بر سیار با استفاده از چرخ‌دستی یا ون کرده‌اند و با استقبال مردم روبه‌رو شده‌اند.

راه‌اندازی کافه سیار را می‌توان در هر نقطه از جهان با توجه به شرایط آن شهر انجام داد؛ بنابراین می‌توان گفت که فرصت شغلی برای باریستاها زیاد است و آینده خوبی در انتظار آنهاست. علاوه بر این امروزه باشگاه‌های ورزشی مجهز دارای کافه برای ریکاوری ورزشکاران و بازگشت انرژی مضاعف به آنها هستند. همچنین بسیاری از بوتیک‌ها و مزون‌های لوکس برای جذب مشتری و جلب رضایت آنان اقدام به سرو نوشیدنی‌های بر پایه قهوه کرده‌اند که فرصت شغلی خوبی را برای باریستاها فراهم می‌سازد.

باریستایی و مهاجرت

باریستایی یک شغل به‌روز و پردرآمد است. این شغل علی‌الخصوص در کشورهای پیشرفته یکی از مشاغل جذاب و باپرستیژ است؛ زیرا در کشورهای پیشرفته قهوه جزو روتین زندگی اکثر افراد است و به همین دلیل بازار کار باریستایی بسیار داغ است و می‌توان درآمد خوبی از این شغل داشت.

مهارت‌های قهوه و باریستا، بین المللی است یعنی با داشتن این مهارت می‌توانید در همه کشورهای جهان مشغول به کار شوید. اگر برای افزایش درآمد یا پیشرفت قصد مهاجرت دارید هم حتما شغل باریستایی در کشور مقصد کمک‌تان می‌کند تا راحت‌تر به هدف‌تان برسید.

دقت کنید که برای مهاجرت به مدرک معتبر و قابل ترجمه باریستایی نیاز دارید. برای دریافت این مدرک باید در مراکز آموزشی معتبر با مجوز رسمی مانند آکادمی کافه نیرو آموزش ببینید. برای اطلاع از دوره‌ها و شرایط آن، می‌توانید به سایت این آکادمی به آدرس: https://cafeniro.com/ مراجعه کنید.

این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمی‌پذیرد

source

توسط elmikhabari.ir