همانطور که می‌دانید یکی از مهم‌ترین قسمت‌های یک کامپیوتر، مانیتور آن است که باید در زمان خرید حتما به تناسب آن با نیاز خود توجه کرده تا بتوانید محتوای نمایش داده شده توسط آن را با کیفیت دلخواه دریافت نمایید.

به این ترتیب توجه به نکات مهم در خرید مانیتور مناسب، علاوه‌بر اینکه از چشم خود در برابر نور صفحه نمایش محافظت می‌کنید، از کار با کامپیوتر نیز لذت خواهید برد. ما در این مطلب سعی داریم یک راهنمای جامع برای خرید مانیتور باتوجه به بودجه و نیاز و کاربری شما ارائه دهیم. تنها کافیست تا پایان مطلب همراه ما بمانید و نکات ذکر شده در این متن را برای انتخاب و خرید مانیتور از فروشگاه جهان بازار به کار ببرید.

معرفی کلی مانیتور و اهمیت آن در کارهای روزمره

مانیتور نمایشگری شبیه صفحه تلویزیون است که سیگنال‌های خروجی گرافیتی پس از دریافت از کارت گرافیک رایانه تفسیر کرده و به نمایش می‌گذارد. این دستگاه شرایط هماهنگ شدن رابط نمایشگر با سایر وسایل جانبی نظیر ماوس و صفحه کلید فراهم شود.

این نمایشگر کامپیوترها از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که کاربران زیادی برای انجام امور شغلی و تحصیلی خود از آن استفاده می‌کنند، لذا هر دستگاه مانیتور باید مطابق با نیاز کاربران بهترین کیفیت و کارایی را داشته تا بتواند به‌صورت ایده‌آل عمل کند.

مانیتورها انواع مختلف دارند که برای کاربردهای مختلف به‌صورت اختصاصی تولید می‌شوند. شناخت انواع مانیتور به شما کمک می‌کند تا در زمان خرید این وسیله شما بتوانید متناسب‌ترین نوع آن را با کاربردی که انتظار دارید انتخاب کنید. در ادامه مطلب قصد داریم انواع صفحه نمایشگر کامپیوتر را به شما معرفی کنیم.

انواع مانیتور

امروزه پیشرفت تکنولوژی و روی کار آمدن تجهیزات مدرن با کارآیی بهتر، موجب شده مانیتورها نیز در انواع مختلف و با کیفیت‌های متفاوت تولید شوند. در ساخت تمام مانیتورها از یک تکنولوژی خاص استفاده که در کیفیت و قیمت آن‌ها نیز تا حدودی تاثیرگذار است. در این بخش انواعژ, مانیتور را معرفی خواهیم کرد.

1- مانیتور LCD

مانیتور ال سی دی یکی از انواع نمایشگرهای بسیار باکیفیت و قدیمی است که از یک پنل با دو قطعه شیشه‌ای تشکیل شده و فضای بین این دو قطعه را کریستال مایع پر کرده است.لامپ‌های فلورسنت کاتدی توسط نور پس زمینه، نقش اصلی را در ایجاد رنگ در پیکسل‌های این مانیتور دارند. مانیتور LCD یکی از متداول‌ترین انواع صفحه نمایش هستند که ضمن داشتن قیمت کمتر، وزن و ابعاد سنگین‌تر و ضخیم‌تری نسبت به سایر مانیتورها دارند.

2- مانیتور LED

مانیتور LED نوع خاصی از صفحه نمایش ال سی دی است با این تفاوت که به جای لامپ فلورسنت کاتدی در آن‌ها از دیودهای منتشر کننده نور یا به‌عبارتی LED برای تابش نور پس زمینه استفاده می‌شود. این موضوع موجب شده الی ای دی‌ها از روشنایی بیشتر و کنتراست بالاتر برخوردار شوند، ضمن اینکه توان مصرفی آن نسبت به ال سی دی کمتر است. از سایر ویژگی‌های مانیتور LED می‌توان به ضخامت کم و وزن سبک آن اشاره کرد. با ورود مانیتورهای ال‌ای‌دی به بازار، استفاده از نمایشگر ال‌سی‌دی کاهش یافته و کم‌تر مورد توجه قرار می‌گیرد.

3- مانیتور QLED

رشد نانوتکنولوژی و روی کار آمدن یافته‌های جدید نظیر کوانتوم دات‌ها، پیشرفت چشمگیری در تولید مانیتورهای LED ایجاد کرده و صفحه نمایش‌های QLED را روانه بازار کرده است. این مانیتور با تابش بک لایت ال ای دی به لایه نقاط کوانتومی روی نمایشگر، رنگ‌های تولید شده را توسط پیکسل‌ها به نمایش می‌گذارد. این مانیتورها که با تکنولوژی کوانتوم دات تولید می‌شوند، از وضوح و دقت رنگ بهتری نسبت به ال‌سی‌دی برخوردار هستند. در اغلب مواقع به دلیل رنگ آبی پس زمینه، ذرات کوانتمی نیز رنگ سبز و قرمز داشته و موجب می‌شوند سایر رنگ‌ها ایجاد شوند.

4- مانیتور OLED

صفحه نمایش OLED اغلب در تلویزیون‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد ولی در برخی از مانیتورها نیز این تکنولوژی استفاده شده و زمینه را برای ایجاد رنگ‌های متنوع فراهم می‌کند. بر خلاف نمایشگرهایی که از نور پس‌زمینه برخوردار هستند، در مانیتور OLED هر sub-pixel زمان عبور جریان برق به شکل مجزا روشن شده و رنگ‌های مختلف را تولید می‌کند. در این صفحه نمایش‌ها زمانی که رنگ مشکی در تصویر وجود داشته باشد، جریان برق وارد پیکسل نشده تا این رنگ با دقت بیشتری نمایش داده شود.

5- مانیتور CRT

این مانیتورها که از انواع قدیمی صفحه نمایش هستند برای کار کردن به قدرت و تجهیزات الکترونیکی بیشتری نسبت به سایر مانیتورها نیاز دارند. با توجه به دست و پاگیری مدارهای آنالوگ و کوچک بودن صفحه نمایش، فضای زیادی را در این وسیله اشغال می‌کنند.

روش و نحوه کار مانیتورهای CRT با اجرای آن ارتباط مستقیم دارد. مانیتور CRT با گرفتن داده‌ها از PCB الکترونیکی مختلف که سیگنال‌های دریافتی را از کارت نمایش سیستم پردازش کرده‌اند، عمل می‌کند. پس از آن پردازش و تقسیم رنگ‌ها توسط یک سیگنال ارسال شده به قسمت برد پایه لوله CRT که به پشت لوله CRT متصل است انجام می‌شود. در این مانیتورها کلیدهای الکترونی برای هر رنگ، الکترون‌ها را روی یک بخش فسفری برای نمایش رنگ خاص مربوط به آن منتقل می‌کنند.

انواع مانیتور بر اساس کاربری

مانیتورها بر اساس نوع کاربری نیز به انواع مختلف تقسیم می‌شوند که عبارتند از:

1- مانیتور خانگی

مانیتورهای خانگی معمولا برای نیازهای مختلف نظیر جستجو در ابنترنت، دیدن فیلم، مطالعه فایل‌های مختلف و کتاب‌های الکترونیکی و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرند. برای این نیاز خود شما می‌توانید یک مانیتور Full HD تهیه کنید که قیمت بالایی نیز نخواهد داشت.

2- مانیتور اداری

به دلیل اینکه استفاده از مانیتورهای اداری به مراتب بیشتر از انواع خانگی است، این نمایشگرها با کنتراست مناسب و روشنایی بالا تولید می‌شوند. توجه به این دو ویژگی در زمان خرید بک مانیتور اداری اهمیت بالایی داشته زیرا می‌تواند تأثیر بسزایی در جلوگیری از خستگی چشم داشته و در طول روز بیشتر می‌توان از آن استفاده کرد. نمایشگرهای ال‌ای‌دی با مصرف کم انرژی می‌توانند بهترین انتخاب شما برای خرید مانیتور اداری باشند.

3- مانیتور برنامه نویسی

مانیتور برنامه‌نویسی علاوه‌بر اینکه باید از کیفیت بالای نمایشگر برخوردار باشد، بهره‌مند بودن از قابلیت‌های ویژه نیز یکی از مهمترین فاکتورهای انتخاب آن‌ها محسوب می‌شود. با توجه به اینکه یک برنامه‌نویس ممکن است ساعت‌ها از این نمایشگر استفاده کند، روشنایی مناسب، برخورداری از فناوری Flicker Free و وضوح تصویر فول اچ‌دی باید از شرایط مد نظر شما در زمان خرید آن است.

4- مانیتور طراحی و گرافیک

یک مانیتور طراحی که مناسب انجام کارهای گرافیکی است باید از رنگ، میزان روشنایی و کنتراست منحصربه‌فرد در شرایط مطلوب برخوردار باشد. هر قدر وضوح این مانیتور بیستررباسد، تعداد پیکسل‌های به نمایش گذاشته توسط آن بیشتر بوده و در نتیجه محتوا با کیفیت بالا دیده می‌شود. یک نکته مهم در انتخاب مانیتور طراحی، بزرگ و عریض بودن آن است تا بتواند فضای کاری بیشتری را به طراحان ارائه دهد.

5- مانیتور گیمینگ

مانیتورهای مخصوص بازی معمولا باید از رفرش ریت یا به‌عبارتی نرخ تازه‌سازی بالا برخوردار باشند، ضمن اینکه سرعت بالا و زمان پاسخگویی پایین نیز از ویژگی‌های آن‌ها محسوب می‌شود. بهترین انتخاب برای خرید مانیتور گیمینگ، نمایشگر با پنل‌های TN است که از سرعت پاسخگویی بالایی برخوردار هستند.

تفاوت‌های اصلی انواع مانیتور

مانیتورهای معرفی شده در بخش قبل باتوجه به تکنولوژی و تجهیزات استفاده شده در ساخت آن‌ها، تفاوت‌های زیادی با هم دارند که در این بخش ما به دو تفاوت اصلی آن‌ها یعنی ابعاد و اندازه و همچنین رزولوشن اشاره خواهیم کرد.

1- ابعاد و اندازه مانیتور

سایز مانیتورها را معمولا بر اساس طول قطر آن‌ها تعیین کرده و با واحد اینچ معرفی می‌کنند. به‌عنوان مثال مانیتور 17 اینچ دارای طول قطر 17 اینچ است. بر این اساس مانیتورها به سه دسته کمتر از 20 اینچ (کوچک)، 20 تا 30 اینچ (متوسط) و بیشتر از 30 اینچ (بزرگ) تقسیم می‌شوند. انتخاب اندازه و ابعاد یک مانیتور به فاکتورهایی نظیر ابعاد میز کار، میزان فاصله از مانیتور و همچنین نیاز مصرف‌کننده به این دستگاه بستگی دارد.

مانیتورها در اندازه‌های مختلف نظیر (17 اینچ تا 32 اینچ) تولید می‌شوند که شما در زمان خرید باید به انتخاب صحیح اندازه مانیتور مناسب با نیاز خود توجه زیادی کنید در مجموعه جهان بازار انواع مانیتور با ابعاد و اندازه‌های مختلف عرضه شده‌اند که با بهترین وضوح و تضمین کیفیت محصول در دسترس مصرف‌کنندگان قرار گرفته‌اند.

  • این نکته را در نظر بگیرید که هرچه اندازه یک صفحه نمایش بزرگ‌تر باشد، تراکم پیکسلی در آن کاهش خواهد یافت. در واقع این دو شاخص با هم نسبت عکس دارند، همین موضوع موجب شده در مانیتورهای بزرگ از رزولوشن بالا استفاده شود تا کاربر با کاهش تراکم پیکسلی مواجه نشده و محیط کاربری ایده‌آلی را تجربه کند.

2- رزولوشن و کیفیت تصویر

رزولوشن تصویر یکی از مهم‌ترین فاکتورها در زمان انتخاب مانیتور است. این ویژگی در مانیتورهای مختلف با تفاوت‌های قابل‌توجهی ارائه شده و میزان وضوح و کیفیت تصویر یک صفحه نمایش را نشان می‌دهد. در واقع هر قدر رزولوشن مانیتور بیشتر باشد، محتوای پخش شده از آن، کیفیت بهتری خواهد داشت.

این رزولوشن بر مبنای پیکسل بر اینچ (PPI) اندازه‌گیری می‌شود و در حال حاضر مانیتورها با رزولوشن‌های مختلف (HD, FHD, QHD, UHD و …) عرضه می‌شوند. با توجه به این موضوع که هرچه رزولوشن بیشتر باشد، کیفیت تصویر نیز افزایش می‌یابد؛ بنابراین یک مانیتور 23 اینچ فول‌اچ‌دی از یک مانیتور با رزولوشن اچ‌دی، قیمتی بیشتر خواهد داشت.

نقش رزولوشن در کیفیت تصویر

همانطور که در بخش قبل نیز به آن اشاره کردیم، رزولوشن با کیفیت تصویر ارتباط مستقیم داشته و هرچه این ویژگی بیشتر باشد، کیفیت تصویر نیز افزایش می‌یابد. رزولوشن یک مانیتور از تعدادی پیکسل مجزا در ارتفاع و عرض صفحه نمایش تشکیل شده که آن‌ها را به‌صورت ضرب در یکدیگر نشان می‌دهد.

به‌عنوان مثال مانیتوری که قابلیت نمایش 1920 پیکسل در عرض و 1080 پیکسل در ارتفاع داشته باشد، از رزولوشن 1920*1080 برخوردار است. هرچه این رزولوشن و تعداد پیکسل بیشتر باشد، جزئیات تصاویری به نمایش گذاشته در مانیتور بهتر و باکیفیت‌تر است.

انتخاب مناسب‌ترین رزولوشن

برای انتخاب مناسب‌ترین رزولوشن، قبل از هر چیز باید به نیاز خود توجه کرده و متناسب با کاری که قرار است با آن انجام دهید، اقدام به خرید مانیتور با رزولوشن مناسب کنید. همانطور که ذکر شد افزایش ابعاد مانیتور، منجر به کاهش تراکم پیکسلی شده و در نتیجه با کاهش کیفیت تصویر همراه خواهد بود. از طرفی هر قدر اندازه صفحه نمایش کوچک‌تر شود، PPI افزایش یافته و کیفیت تصویر بیشتر خواهد شد.

البته یک نکته را نیز باید در نظر بگیرید که هر چقدر این تراکم پیکسل در نتیجه کوچک بودن صفحه نمایش بیشتر شود، متن‌ها و نوشته‌های نمایشگر کوچک‌تر شده و این موضوع خواندن‌ آن‌ها را با سختی همراه خواهد کرد. با این تفاسیر، بهترین رزولوشن برای مانیتورهای تا 26 اینچ، 1080 پیکسل، مانیتورهای 27 تا 28 اینچ 1440 پیکسل و مانیتورهای 28 اینچ به بالا با رزولوشن 4K خواهد بود.

قیمت انواع مانیتور

یکی از فاکتورهای اصلی در زمان خرید مانیتور قیمت این دستگاه است که با وجود انواع مختلف و کیفیت‌های متنوعی که دارند، شاهد رنج متفاوتی از قیمت آن در بازار هستیم. همانطور که در بخش انواع مانیتور نیز مطالعه کردید، پیشرفته شدن این دستگاه و بهینه شدن رابط کاربری، میزان مصرف، کیفیت و وضوح تصویر به مرور زمان موجب شده قیمت سری‌های جدید به مراتب از انواع قدیمی‌تر بیشتر باشد.

به‌عنوان مثال قیمت LED که نسل بعد از LCD بود، بالاتر از این دستگاه‌ها در نظر گرفته شد. این موضوع به قابلیت‌های ال‌ای‌دی نسبت به ال‌سی‌دی بستگی دارد. این افزایش قیمت برای نسل‌های جدید مانیتور نیز صدق می‌کند و پیشرفته‌تر و باکیفیت‌تر شدن آن‌ها قیمتشان را نیز تحت تأثیر قرار داده است.

این که شما برای خرید مانیتور باید توجه و نیاز خود را نیز در نظر بگیرید از اهمیت زیادی برخوردار است و شما می‌توانید متناسب با میزان هزینه‌ای که در نظر گرفته‌اید و نیازی که به یک مانیتور دارید، بهترین و باکیفیت‌ترین نمایشگر را از سایت جهان بازار خریداری نمایید.

نتیجه‌گیری

ما در این مقاله سعی کردیم شما را با مانیتور و انواع آن آشنا کنیم و نقش رزولوشن را در کیفیت تصویر ارائه شده از این صفحه نمایش ذکر نماییم. مجموعه جهان بازار با سال‌ها حضور در زمینه ارائه انواع مانیتور با اندازه و ابعاد مختلف و رزولوشن مطلوب، بخش مهمی از بازار این محصولات را به خود اختصاص داده و سعی دارد بهترین خدمات را به شما مصرف‌کننده گرامی ارائه دهد. تنها کافیست با مراجعه به سایت این مجموعه و ارتباط با کارشناسان جهان بازار، اطلاعات لازم را در زمینه مانیتور مورد نیاز خود، نحوه خرید و قیمت نهایی آن دریافت نمایید.

salb-techna

source

توسط elmikhabari.ir