مواد لازم
- سیب زمینی: 2 عدد
- عدس: نصف لیوان
- پیاز درشت: 1 عدد
- جعفری: 15 شاخه
- نان لواش: به اندازه لازم
- نمک: به میزان دلخواه
- زردچوبه: نصف قاشق چایخوری
- فلفل قرمز: نصف قاشق چایخوری (اختیاری)
- روغن: به میزان کافی
طرز تهیه
مرحله اول: آمادهسازی مواد میانی
- عدس را از دو ساعت قبل خیس کنید و سپس با آب به مدت نیم ساعت بپزید.
- سیب زمینیها را پوست بگیرید، مکعبی خرد کنید و به عدسها در حال پخت اضافه کنید.
- پیاز را خلالی خرد کرده و با زردچوبه و فلفل قرمز تفت دهید تا سرخ شود.
- جعفری را ساطوری کرده و به پیاز داغ اضافه کنید و پس از 30 ثانیه از روی حرارت بردارید.
- پس از پخت کامل سیب زمینی و عدس، آنها را آبکش کرده و با گوشتکوب له کنید.
- مخلوط سیب زمینی و عدس را به پیاز داغ اضافه کنید، نمک بریزید و هم بزنید تا مواد یکدست شوند.
مرحله دوم: پیچیدن سمبوسهها
- نان لواش را به صورت مستطیلی برش بزنید و هر مستطیل را به 6 قسمت مساوی تقسیم کنید.
- مقداری از مواد میانی را روی هر قسمت از نان لواش قرار داده و آن را به صورت مثلثی بپیچید.
مرحله سوم: سرخ کردن سمبوسهها
- روغن را در تابه بریزید و پس از گرم شدن، سمبوسهها را با حرارت کم سرخ کنید تا طلایی و ترد شوند.
مرحله چهارم: سرو سمبوسه
- سمبوسههای سرخ شده را روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
- سمبوسهها را گرم سرو کنید و از طعم بینظیر آنها در کنار سس تند یا سس کچاپ لذت ببرید.
نکات
- میتوانید از ادویههای دیگری مانند پودر زنجبیل، پودر زیره و پودر دارچین نیز در تهیه مواد میانی استفاده کنید.
- برای تندی بیشتر سمبوسه، میتوانید از فلفل سبز یا فلفل قرمز بیشتری استفاده کنید.
- اگر به نان لواش دسترسی ندارید، میتوانید از خمیر یوفکا نیز برای تهیه سمبوسه استفاده کنید.
- برای اینکه سمبوسهها در هنگام سرخ شدن باز نشوند، لبههای آنها را با کمی تخم مرغ یا آب مرطوب کنید.
- میتوانید سمبوسهها را در فر نیز بپزید. برای این کار، فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید و سمبوسهها را به مدت 20 تا 25 دقیقه در فر بپزید تا طلایی و ترد شوند.
نوش جان!
source