مواد لازم (برای 4 نفر)
- گوشت گوساله یا راسته گوسفند: 500 گرم
- رب انار: 3 قاشق غذاخوری
- گردوی آسیاب شده: 100 گرم
- سبزی های معطر (گشنیز، جعفری، ترخون، نعنا): 2 قاشق غذاخوری
- پیاز: 1 عدد بزرگ
- سیر: 2 حبه
- نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
مراحل پخت
1. آماده سازی گوشت
- گوشت را به قطعات مکعبی یا خلالی با اندازه تقریبی 2 تا 3 سانتی متر برش بزنید.
- گوشت را به مدت 30 دقیقه در آب ولرم خیس کنید تا مقداری از خون آن گرفته شود.
- سپس گوشت را آبکش کنید و در یک کاسه بزرگ قرار دهید.
2. تهیه سس
- پیاز را رنده ریز کنید و آب آن را بگیرید.
- گردوی آسیاب شده، رب انار، سبزی های معطر خرد شده، سیر رنده شده، نمک و فلفل سیاه را به پیاز اضافه کنید و همه مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید تا یک سس غلیظ و یکدست به دست آید.
3. مرینیت کردن گوشت
- سس را به طور کامل روی قطعات گوشت بریزید و با دست آنها را ورز دهید تا تمام قسمت های گوشت به سس آغشته شوند.
- روی ظرف را با سلفون بپوشانید و به مدت حداقل 4 ساعت (و یا بهتر است شب تا صبح) در یخچال قرار دهید تا گوشت به طور کامل مزه دار شود.
4. پخت کباب
- منقل یا تابه گریل را گرم کنید.
- قطعات گوشت را به سیخ بکشید و یا روی تابه گریل بچینید.
- کباب ها را به طور مرتب بچرخانید تا همه طرف آنها به طور یکسان پخته و برشته شوند.
- در صورت تمایل می توانید از قلم مو برای چرب کردن کباب ها در حین پخت با سس باقی مانده استفاده کنید.
5. سرو کباب
- کباب ترش را می توانید با نان، برنج، سبزی تازه و یا سالاد دلخواه خود سرو کنید.
نکات مهم
- برای اینکه کباب ترش شما طعم و عطر بهتری داشته باشد، می توانید از زعفران دم کرده نیز در سس استفاده کنید.
- اگر می خواهید کباب شما تردتر شود، می توانید قبل از سرخ کردن، آنها را به مدت 30 دقیقه در آرد سوخاری بغلتانید.
- از حرارت ملایم برای پخت کباب استفاده کنید تا به طور کامل بپزد و نسوزد.
- می توانید از فلفل دلمه ای، قارچ و یا سیب زمینی نیز در کنار کباب ترش سرخ کنید.
با دنبال کردن این دستور پخت ساده، میتوانید به راحتی این غذای خوشمزه و اصیل شمالی را در منزل خود تهیه کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید. نوش جان!
source