کسب معدل لازم برای رشته انسانی اهمیت زیادی برای دانش آموزان متقاضی آن دارد چراکه سرنوشت‌سازترین تصمیم‌گیری در مسیر تحصیلی و شغلی در آینده آن‌ها به شمار می‌آید. بسیاری از رشته‌های پرطرفدار مانند حقوق، حسابداری، روانشناسی و مدیریت از این مسیر گذر می‌کند و نیازمند این معدل است.

رشته انسانی متقاضیان بی‌شماری دارد که باید قبل از ورود به پایه دهم، اطلاعات لازم را از شرایط پذیرش آن کسب کنید. ما در این مقاله همه آن‌چه که باید از میزان معدل کافی و شرایط تعیین انتخاب این رشته بدانید، ارائه می‌دهیم.

معدل لازم برای رشته انسانی چقدر است؟

کسب حداقل نمره برای رشته انسانی یکی از مهم‌ترین معیارهای پذیرش دانش آموزان است که توجه آن‌ها را به خود جلب کرده است. شما تنها با داشتن نمره بالا، واجد شرایط تحصیل در این رشته نظری هستید. یک محصل باید امتیاز خود را از ۱۰۰ نمره محاسبه کند که ۳۵ امتیاز مربوط به کسب نمره در دروس مهم و مابقی، مربوط به نظرات معلمان و مشاوران است.

برای رفتن به رشته انسانی معدل باید چند باشد؟ برای پاسخ به این سوال می‌توان گفت که مجموعه نمره‌های پذیرفته شده در درس‌های مطالعات اجتماعی، ادبیات فارسی و عربی در پایه متوسطه هفتم، هشتم و نهم نباید کم‌تر از ۴۲ باشد. به عبارت دیگر طبق آیین نامه‌های جدید، معدل و نمرات برای رشته انسانی به شرح زیر بیان می‌شوند.

  • حداقل نمره برای رشته انسانی ۱۳ در درس مطالعات اجتماعی پذیرش می‌شود.
  • حداقل نمره در درس ادبیات فارسی ۱۴ باید باشد.
  • حداقل نمره برای رشته درس عربی ۱۲ مورد قبول است.

اگر نتوانید معدل لازم برای حوزه انسانی را کسب کنید، امکان انتخاب رشته انسانی نهم را ندارید اما می‌توانید برای سال یازدهم با شرکت در آزمون ترمیم معدل به‌طور مجدد برای انتخاب رشته، اقدام کنید. همچنین، امکان دارد که دانش آموز بعد از تعیین رشته، تمایلی به آن نداشته باشد و تغییر رشته را اعمال کند. در این حالت، باید درخواست دانش آموز تایید شود و برای ورود به پایه یازدهم در امتحان تغییر رشته، شرکت کند و دروس خاصی را امتحان دهد.

محاسبه معدل لازم برای رشته انسانی

اما یکی از سوال‌های رایجی که برای دانش آموزان پیش می‌آید این است که ایا با معدل 14/15/16/17/18/12/13 میشه رفت انسانی؟ در جواب این سوال باید گفت که میانگین معدل لازم برای رشته انسانی باید ۱۴ باشد. این روند ازطریق جمع نمرات دروس ضرب شده در ضریب خاص و تقسیم حاصل ‌جمع بر تعداد به دست می‌آید. نمره‌های دانش آموزان در درس فارسی با ضریب 4، مطالعات اجتماعی با ضریب ۳ و عربی با ضریب ۲ در پایه هفتم، هشتم و نهم محاسبه می‌شود.

شرایط انتخاب رشته انسانی نهم

برای انتخاب رشته نهم پس از این‌که معدل لازم را برآورد کردید، باید معیارهای مختلفی را نیز در نظر بگیرید. این کار قوانین خاص خود را دارد و نحوه انجام آن متفاوت است. بنابراین، دانش آموزان باید از شرایط تعیین رشته مانند معدل، سوابق تحصیلی و انواع سهمیه اطلاعات لازم را داشته باشند. به‌طور کلی، قوانین و ضوابطی که محصل باید بر حسب آن رشته خود را برگزیند، شامل موارد زیر می‌شوند:

  • علاقه دانش آموز به رشته انسانی
  • نظر معلم‌ها و مشاوره در مورد شرایط تحصیلی او برای ورود به رشته انسانی
  • کسب نمرات بالا در دروس اختصاصی
  • داشتن حداقل معدل لازم برای رشته انسانی
  • داشتن قوه تجزیه و تحلیل خوب و حافظه قوی در حفظ مطالب مختلف
  • علاقه‌مند بودن به دروس اجتماعی، فلسفی، روانشناختی و تربیتی

هر کدام از موارد بالا بر تصمیم نهایی و شرایط پذیرش دانش آموز، تاثیرگذار هستند. البته، توصیه می‌شود که والدین و مشاور تحصیلی در چنین شرایطی به آن‌ها کمک کنند. این را هم در نظر بگیرید که درصورت ثبت نام در مدارس دولتی، سهمیه‌ مناطق و ظرفیت پذیرش مدارس در انتخاب رشته انسانی مهم است.

کسی که می‌خواهد در این زمینه تحصیل کند، باید علاوه‌بر کسب معدل لازم برای رشته انسانی ویژگی روابط عمومی بالا و قدرت بیان و سخنوری هم داشته باشد. به این دلیل که رشته‌های دانشگاهی آن مانند اقتصاد، روانشناسی، مشاوره و موارد دیگر، ارتباط مستقیمی با اعضای جامعه دارند.

در این خصوص انواع تست استعدادیابی وجود دارد که دانش آموز با کمک آن می‌تواند برای انتخاب رشته، توانایی‌های خود را محک بزند. ضمن این‌که آموزه‌های بی‌شماری نیز برای بهبود ویژگی‌های مورد نیاز این رشته موجود هستند که می‌توانید از آن‌ها بهره ببرید.

شرایط انتخاب رشته انسانی نهم

معرفی مشاغل مرتبط با رشته انسانی

با کسب معدل لازم برای رشته انسانی و تحصیل در این زمینه می‌توانید در آینده در بازار کار نیز فعالیت زیادی داشته باشید. همزمان با مشغولیت ذهنی درباره تعیین رشته، سوال دیگری که پیش می‌آید این است که من با این رشته در آینده چه کاره می‌شوم؟ تنوع انتخاب و داشتن ۸۰ شاخه مختلف در دانشگاه باعث شده که این رشته، طرفداران زیادی را به خود اختصاص دهد.

آینده شغلی و بازار کار هم با اتمام تحصیل در رشته انسانی و شاخه‌های آن در وضعیت خوبی قرار دارد اما به این معنی نیست که علاقه و استعداد خود را به‌خاطر شغل آینده، کنار بگذارید. از جمله مشاغل معروف در گروه انسانی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • رشته روانشناسی که می‌توانید در حوزه‌های مختلف کارشناس تبلیغات، مشاوره تحصیلی و خانوادگی و موارد دیگر به فعالیت بپردازید.
  • از دیگر مشاغل پرطرفدار، وکالت است که در میان کسب‌وکارهای رشته انسانی حرف اول را می‌زند.
  • جغرافیا که برای خانم‌ها بازار کار خوبی دارد و مشاغل آن به محیط زیست، زمین شناسی، راهنمای گردشگری داخلی و خارجی، کار در سازمان برنامه و بودجه مرتبط می‌شود.
  • مدیر مالی، مدیر فروش و اشتغال در بانک مرکزی از مشاغل مربوط به حوزه اقتصاد با پیش نیاز رشته انسانی است.
  • دانش آموزان علاقمند به رشته انسانی می‌توانند در حوزه مدیریت جهانگردی، مالی، امور بانکی، دولتی و بازرگانی هم شروع به‌کار کنند.

معرفی مشاغل مرتبط با رشته انسانی

سخن پایانی

به دست آوردن معدل لازم برای رشته انسانی خود به تنهایی جهت انتخاب این رشته کافی نیست و باید از شرایط و ضوابط دیگر آن هم مطلع باشید. با کسب اطلاعات لازم در این خصوص می‌توانید مطالعه دروس مهم انسانی را آغاز کنید و اولویت‌ها را بهتر بشناسید. رشته انسانی در مقایسه با سایرین از پیچیدگی کم‌تری برخوردار است اما تغییرات قابل توجه در دروس باعث شده که نیاز به برنامه‌ریزی را بیشتر کند.

درصورتی که انتخاب رشته به‌صورت نادرست انجام گیرد، مطمئن باشید دانش آموزان با چالش‌های متعددی در آینده روبه‌رو می‌شوند. بنابراین، نقش مشاور تحصیلی را به عنوان یک ابزار کلیدی برای کمک به انتخاب رشته فراموش نکنید.

برای دانلود مقاله حداقل معدل لازم برای رشته انسانی نهم به دهم بر روی لینک کلیک کنید.

به این پست امتیاز دهید

حداقل نمره برای درس مطالعات اجتماعی برای پذیرش در رشته انسانی چند است؟

حداقل نمره برای درس مطالعات اجتماعی ۱۳ می‌باشد.

آیا با معدل 14/15/16/17/18/12/13 میشه رفت انسانی؟

حداقل معدل لازم برای رشته انسانی نمره معدل ۱۴ باشد.

ضریب محاسبه دروس برای رشته انسانی چند است؟

درس فارسی با ضریب 4، مطالعات اجتماعی با ضریب ۳ و عربی با ضریب ۲ در پایه هفتم، هشتم و نهم محاسبه می‌شود.

source

توسط elmikhabari.ir