دیتاسنتر (DataCenter) یا همان مرکز داده مکانی برای قرارگیری تعداد زیادی از سرورها و کامپیوترهای محاسباتی است که از طریق زیرساخت‌های ارتباطی برای میزبانی حجم عظیمی از داده‌ها راه‌اندازی شده‌اند. در دیتاسنترها کامپیوترهای محاسباتی وظیفه پردازش، ذخیره‌سازی و تبادل اطلاعات را بر عهده دارند.

با ساختار دیتاسنترها آشنا شوید

 

دیتاسنتر (DataCenter) یا همان مرکز داده مکانی برای قرارگیری تعداد زیادی از سرورها و کامپیوترهای محاسباتی است که از طریق زیرساخت‌های ارتباطی برای میزبانی حجم عظیمی از داده‌ها راه‌اندازی شده‌اند. در دیتاسنترها کامپیوترهای محاسباتی وظیفه پردازش، ذخیره‌سازی و تبادل اطلاعات را بر عهده دارند.

 

به طور معمول دیتاسنترها اغلب در محلی خاص راه‌اندازی می‌شوند و نیاز به امکانات محافظتی ویژه‌ای دارند.برای مثال Datacenter های بزرگ در یک ساختمان اختصاصی که دارای سیستم‌های امنیتی فیزیکی، سیستم تهیه و خنک‌سازی ، امکانات اطفا حریق هستند تنظیم و راه‌اندازی می‌شوند.

 

یکی از مهم‌ترین مسائل تامین برق مرکزداده است به طوری که کوچک‌ترین قطعی نداشته باشد. این مورد توسط سامانه برق اضطراری UPS و ژنراتور برق انجام می‌شود. اولویت اول در پیاده‌سازی و گسترش یک مرکز داده، منابع سخت افزاری قدرتمند و با کیفیت است.

 

شرکت HPE اولین و قدرتمند‌ترین تولیدکننده سرورهای مخصوص دیتاسنتر در مدل‌های مختلف با کاربردهای مختلف در جهان است.شما می‌توانید برای خرید سرور اچ پی در تمامی مدل‌ها و کسب راهنمایی بیشتر به سایت شرکت پردازش رایان پژواک مراجعه نمایید.

 

چرا دیتاسنتر ها مهم هستند؟

 

در دنیای امروز دیتاسنترها هستند که نقش اصلی را در فعالیت‌های دیجیتالی ایفا می‌کنند. مراکزداده سبب شده‌اند تا تبادل اطلاعات و پردازش بارهای کاری با سرعت بالایی انجام شوند. بسیاری از کسب و کارهایی که سرویس خود را ارائه می‌دهند نیاز دارند تا برای پاسخگویی در کمترین زمان به کاربران از سرورهای قدرتمند استفاده کنند.

 

شاید تا به حال برای شما اتفاق افتاده باشد که در مواقعی سرور یک سرویسی که از آن استفاده می‌کنید برای لحظاتی دچار اشکال شده است.برای رفع این اشکالات و جلوگیری از رخدادهای این چنینی می‌توان به شبکه دیتاسنترها اعتماد کرد.

 

با ساختار دیتاسنترها آشنا شوید

 

چراکه در شبکه‌هایی از دیتاسنترهای عظیم به جای 10 یا 20 عدد سرور از صدها سرور مختلف استفاده شده است. این شبکه گسترده به راحتی از پس هر مقدار فشار و بار کاری حجیمی برای ذخیره و انتقال داده‌ها برخواهد آمد و مدت زمان پاسخگویی را به شدت کاهش خواهد داد.

 

از دید سازمانی دیتاسنترها بهترین پاسخ برای اجرای بدون نقض برنامه‌ها و فعالیت‌های آن سازمان است. کمپانی‌های بزرگی همچون Google، MicroSoft و … با توجه به مهندسی نیازهای مجموعه خود و کاربران، چندین دیتاسنتر را در نقاط مختلف دنیا راه‌اندازی کرده‌اند تا سرعت پاسخگویی را به درخواست کاربران کاهش دهد.

 

از کاربردهای دیتاسنترها نیز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

 

  • ذخیره‌سازی و پشتیبان‌گیری اطلاعات با فضای ابری
  • هوش مصنوعی
  • پردازش اطلاعات محاسباتی
  • پست الکترونیک (E-Mail)
  • و . . .

 

چه مواردی برای راه‌اندازی مرکز داده نیاز داریم؟

 

برای راه اندازی دیتاسنتر باید با بررسی مناسب نیازها موارد زیر طبق اصول، تهیه و نصب و راه‌اندازی شوند:

 

  • تهویه و خنک‌سازی
  • سیستم کنترل برق مصرفی
  • سیستم UPS (برق اضطراری)
  • اطفا حریق
  • تجهیزات شبکه و ساختار آن
  • سیستم پشتیبان

 

همه این موارد باید توسط متخصص و کارشناس این کار انجام شوند تا کوچک‌ترین آسیب به دیتاسنتر شما وارد نشود و چیزی امنیت داده‌ها را تهدید نکند.

 

بسیاری از دیتاسنترهایی که با مشکل مواجه می‌شوند اصول ذکر شده را رعایت نکرده‌اند. به همین جهت است که ممکن است چه از نظر فیزیکیچه از نظر نرم افزاری آسیب‌های جدی را تجربه کنند که هزینه‌های چند برابری را به مالک تحمیل کند.

 

در نتیجه همانطور که گفته شد برای دریافت بهترین نتیجه در قبال هزینه مناسب باید با بررسی و مهندسی دقیق، نیازها را شناخت و سپس با توجه به آن اقدام به راه‌اندازی DataCenter کرد که تمامی موارد توسط کارشناس متخصص انجام می‌پذیرد.

 

راه‌اندازی دیتاسنتر با سرور HP

 

سرور HP سال‌هاست که با توجه به تنوع و کیفیت بالا، قیمت مناسب و عملکرد عالی مورد توجه قرار گرفته است. بنابرین یکی از معقولانه‌ترین راه‌ها، راه‌اندازی دیتاسنتر با استفاده از سرور HPE است.در ادامه تعدادی از پر فروش‌ترین مدل‌های سرور اچ پی در ایران را معرفی و بررسی خواهیم کرد.

 

با ساختار دیتاسنترها آشنا شوید

 

سرورهای رکمونت اچ پی ای:

 

این طیف از محصولات شرکت اچ پی شامل سرورهایی می‌شود که برای راه اندازی نیاز به فضایی به نام رک دارند. یکی از بهترین گزینه‌ها برای استفاده در دیتاسنترها سرورهای رکمونتی DL هستند که طرفیت بالایی برای ارتقا دارند. همچنین توانایی تحمل بارهای کاری بسیار سنگین را نیز دارا می‌باشند.

 

از پرفروش‌ترین مدل‌های این سری از سرورهای پرولیان در ایران میتوان به سرورهای زیر اشاره کرد:

 

  • DL380 G10
  • DL360 G10
  • DL380 G9
  • DL360 G9
  • DL580 G10

سرور DL اچ پی با توجه به مدل‌های مختلفش از یک تا چهار پردازنده را پشتیبانی می‌کند. پشتیبانی از رم‌های DDR4 پردازش بهتری را ارائه میدهد.

 

سرورهای بلید (BL):

 

سرورهای تیغه‌ای یا بلید (Blade) کمپانی اچ پی هم به نوعی جزو سرورهای رکمونتی محسوب می‌شوند با این تفاوت که ابتدا در محفظه‌هایی به نام انکلوژر قرار می‌گیرند و سپس در داخل رک قرار داده می‌شوند. هر تیغه این سرور ها با توجه به مدل خود در انکلوژر مخصوص خود نصب و راه‌اندازی می‌شوند.

 

سرورهای اچ پی BL اگر در تعداد بالا راه‌اندازی شوند بیشترین میزان عملکرد را در اختیار کاربر قرار می‌دهند. سرورهایی همچون سرور HPE BL460c از این نوع سرورها فروش بالایی را تجربه کرده‌اند.

 

از مشخصه‌های اصلی در این سرورها میتوان مصرف پایین انرژی، اشغال فضای کم‌تر ، ارتقاپذیری و بازدهی عالی را نام برد. انکلوژر های C7000 و C3000هم جزو پرطرفدارترین انکلوژرهای سرور بلید برای راه‌اندازی آنها هستند که می‌توانید در سایت شرکت پردازش رایان پژواک مشخصات دقیق آن‌را مطالعه و در صورت نیاز تهیه نمایید.

 

نیاز خود را از دیتاسنتر بشناسید

 

اکنون که به اندازه کافی با مرکزداده آشنایی شدید و نحوه راه‌اندازی و موارد مورد نیازش را شناختید باید دلیل استفاده از دیتاسنتر را برای خود مشخص کنید. این امر به شما کمک می‌کند که هزینه‌های نهایی را بر اساس کانفیگی که کارشناس تشخیص داده و هزینه‌های نگهداری آن، بسنجید.

 

با ساختار دیتاسنترها آشنا شوید

 

در نهایت به سراغ تهیه دستگاه‌ها، تجهیزات شبکه و سرورهای اورجینال بروید. اگر چه این مورد مهمترین کاری است که باید انجام دهید. تهیه دستگاه‌های اورجینال در نهایت کیفیت کاری و طول عمر بسیار بالایی را در اختیار شما قرار می‌دهد.

 

شرکت پردازش رایان پژواک با بیش از 10 سال سابقه کاری در زمینه تجهیزات سرور و دیتاسنتر و شبکه در ایران با کارشناسان متخصص خود این مسیر را به بهترین نحوه برای شما مشخص خواهد کرد تا با خیالی آسوده مرکزداده خود را راه اندازی نمایید.

 

برای دریافت مشاوره رایگان در ارتباط با موارد مطرح شده به سایت www.RayanPejvak.ir مراجعه نمایید و یا با شماره تلفن 021-41308000 تماس حاصل نمایید.

source

توسط elmikhabari.ir