1
اگر فارغالتحصیل رشته گرافیک هستید یا به تصویرسازی علاقه دارید، در این یادداشت میخواهیم به شما بگوییم که چگونه میتوانید با رعایت 10 نکته یک طراح گرافیک شوید. تبدیل شدن به یک گرافیست راهی نیست که بتوانید یک شبه آن را طی کنید. بلکه نیازمند تلاش، ممارست و آزمون و خطای بسیار است. اگر از خودتا میپرسید چگونه طراح گرافیک شویم؟ پاسختان را در این مطلب خواهید یافت.
با این ۱۰ قدم طراح گرفیک (گرافیست) شوید
جدا از تمام کارهایی که برای گرافیست شدن میتوانید انجام دهید، مهمترین چیزی که باید داشته باشید علاقه و خلاقیت است. بدون این دو بازوی مهم، طراح گرافیک شدن برای شما صرفا یک شغل خواهد بود که هر آن ممکن است از آن دلسرد شوید. با این حال این گام ها برای تبدیل شدن به یک گرافیست، کمککننده است:
۱. از راه آموزش و تحصیلات
اولین قدم برای گرافیست شدن، کسب تحصیلات مرتبط آن است. بسیاری از افرادی که در زمینه تصویرسازی فعالیت میکنند، از روی غریزه و استعداد به این حرفه وارد شدهاند. درحالیکه اگر میخواهید در میدان رقابت با هزاران فردی که در این بازار کار میکنند، موقعیتهای استخدامی بیشتری داشته باشید، باید در رشتههای طراحی گرافیک، هنرهای تجسمی یا رشتههای مرتبط تحصیل کنید. اگر به دنبال دورههای آنلاین گرافیک هستید، به این 3 پلتفرم سر بزنید:
- Skillshare
- Coursera
- Udemy
۲. بر نرمافزارهای گرافیکی مسلط باشید
اگر در ابتدای راه گرافیست شدن هستید، توصیه میکنیم فهرستی از نرمافزارهای ضروری این حرفه که در ادامه است را بررسی کنید. برای آن دسته از نرمافزارهایی که تسلط کمی روی آنها دارید، برنامهریزی کنید و بهمرور آنها را بیاموزید. بعضی از نرمافزارهای ضروری گرافیستها در ادامه آمده است:
اگر از خودتان میپرسید چگونه طراح گرافیک شویم؟ در پاسخ باید گفت که راه گرافیست شدن از تسلط بر نرمافزارهای این رشته میگذرد
- Illustrator
- Photoshop
- InDesign
- CorelDRAW
- Figma
- Sketch
- After Effects
دقت کنید که نرمافزار را باید برحسب حرفهتان انتخاب کنید و نیازی نیست که بر تمامی آنها تسلط داشته باشید. به طور مثال یادگیری نرمافزار فیگما را به کسانی توصیه میکنیم که در زمینه طراحی رابط کاربری نرمافزارهای و وبسایتها فعالیت میکنند. معمولاً کارفرمایان در آگهیهای استخدام گرافیست نام نرمافزاری که با آن کار میکنند را مطرح میکنند و از متقاضیان میخواهند نمونه کارهای مربوط به آن را ارسال کنند.
۳. مهارتهای طراحیتان را توسعه دهید
یادگیری اصولی مانند تئوری رنگ، تایپوگرافی، ترکیببندی، و هارمونی بصری برای تبدیلشدن به یک گرافیست حرفهای الزامی است. برای تسلط بر این مهارتها کافی است پروژههای شخصی برای خود تعریف کنید و تمرین مداوم داشته باشید.
۴. یک پرتفولیوی حرفهای طراحی کنید
تنوعی از پروژههای مختلف خود را در یک پورتفولیو قرار دهید و آن را هر 6 ماه یکبار بهروز کنید. بهتر است در پرتفولیوی خود نام کارفرما، سال اجرای پروژه، وضعیت فعلی پروژه ( در حال اجرا، تمام شده یا…) را مطرح کنید و شرح دقیق مسئولیت خود را توضیح دهید.
۵. شبکهسازی و ارتباطات را جدی بگیرید
شرکت در کنفرانسها، ورکشاپها و نمایشگاههای طراحی برای ملاقات با دیگر طراحان و کارفرمایان جدی بگیرید. همچنین با حضور فعال در شبکههای اجتماعی مانند LinkedIn میتوانید توانمندیهای خود را نشان داده و خود را در معرض فرصتهای شغلی بیشتری قرار دهید. این روزها بسیاری از مدیران منابع انسانی از طریق لینکدین با افراد مستعد ارتباط برقرار میکنند و آنها را به مصاحبه کاری دعوت میکنند. از جمله همایشها و رویدادهایی که بهعنوان یک گرافیست میتوانید در آنها شرکت کنید تا با افراد همصنف خود آشنا شوید، میتوان به این موارد اشاره کرد:
- جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی فجر
- هفته طراحی گرافیک تهران
- جشنواره ملی گرافیک ایران
- کنفرانس ملی گرافیک و هنرهای دیجیتال
۶. تنوعی از فرصتهای شغلی را امتحان کنید
به آن دسته از افرادی که میپرسند چگونه طراح گرافیک شویم؟ در پاسخ باید گفت که ابتدا لازم است ظرفیت انواع مدلهای همکاری را در خود ایجاد کنند. استخدام بهصورت ثابت یا پروژهای که از طریق آگهیهای استخدام گرافیست میبینید، مجموعه بسیار لذتبخش است؛ اما در کنار آن باید تجربه کار فریلنسینگ را هم کسب کنید. میتوانید بهصورت فریلنسر پروژههای کوچک بگیرید و با افزایش تجربه به پروژههای بزرگتر بپردازید.
۷. همیشه خود را در معرض تغییر قرار دهید
تلاش کنید با مطالعه مقالات، کتابها و مشاهده کارهای طراحان برجسته، خود را بهروز نگه دارید. آگاهی از ترندهای جدید و تطبیق با آنها برای رقابت در بازار کار لازمهٔ تبدیلشدن به یک گرافیست حرفهای است. در حال حاضر 3 ترند اصلی در بازار کار گرافیک این موارد است:
- طراحی سهبعدی و موشنگرافیک
- تایپوگرافی بزرگ و برجسته
- طراحی مینیمالیستی و ساده
۸. حوزه تخصصی خود را انتخاب کنید
اگر میپرسید چگونه گرافیست شویم؟ در پاسخ باید بگوییم پیش از هر کار دیگری باید حوزه تخصصی خود را انتخاب کنید. شما بهعنوان یک طراح بصری مسئولیتهای متعددی دارید و ممکن است برای انجام یک پروژه همزمان چند کار انجام دهید. پیشنهاد ما این است که بعد از گذشت مدت زمانی از کسب تجربهتان، از میان یکی از حوزههای زیر، یکی را بهعنوان تخصص اصلیتان انتخاب کنید:
- طراحی لوگو
- طراحی پوستر و بروشور
- طراحی وبسایت و رابط کاربری (UI)
- طراحی بستهبندی محصولات
- طراحی تبلیغات چاپی و دیجیتال
- طراحی کارت ویزیت
- طراحی و ویرایش تصاویر
- موشنگرافیک و انیمیشن
- طراحی تایپوگرافی
- طراحی بنرها و محتوای شبکههای اجتماعی
انتخاب تخصص در کار گرافیک باعث تبحر بیشتر شما در کار و افزایش حقوق و دستمزد خواهد شد. یکی دیگر از مزایای این کار این است که با تمرکز بر یک فعالیت خاص میتوانید خلاقیت و نوآوری بیشتری ایجاد کنید و خودتان را بهعنوان متخصص در اکوسیستم گرافیستها معرفی کنید.
۹. دامنه کارتان را گسترش دهید
گرافیست شدن تنها به انجام مسئولیتهایی که در بالا برشمردیم خلاصه نمیشود، اگر میخواهید گرافیست شوید باید کمی پایتان را خارج از دایره طراحی و تصویرسازی بگذارید و مهارتهای مرتبط مانند کدنویسی HTML/CSS برای طراحی وب، عکاسی، یا انیمیشن را هم یاد بگیرید.
۱۰. بازخورد بگیرید و کارتان را ارتقا دهید
بهعنوان آخرین پیشنهاد به آن دسته از افرادی که میپرسند چگونه گرافیست شویم، توصیه میکنیم که نظرات دیگران را درباره کارهای خود بشنوید و از آنها برای بهبود کارتان استفاده کنید. باتوجهبه نیازهای کارفرمایان و بازار، مهارتهای خودتان را ارتقا دهید تا احتمال استخدام یا دریافت پروژههای بیشتری داشته باشید.
جمعبندی
معمولاً آن دسته از افرادی که در زمینه تصویرسازی و هنرهای تجسمی استعداد دارند، از خود میپرسند چگونه طراح گرافیک شویم؟ این حرفه بازار کاری مساعد برای تمام افرادی است که میخواهند بهصورت پروژهای، دائمی یا فریلنسری مشغول به کار شده و در زمینههای مختلفی مانند طراحی لوگو، تایپوگرافی، طراحی اپلیکیشن و… فعالیت کنند. در این یادداشت 10 راهکار کلیدی به شما معرفی کردیم که به کمک آنها میتوانید گرافیست شوین. بهخاطر داشته باشید که راه گرافیست شدن از کسب تحصیلات و یادگیری نرمافزارهای مربوط به این حوزه میگذرد.
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد