کلاس یوس

طبق گزارش جدید سازمان بهداشت جهانی (WHO)، ممکن است استفاده از واکسن‌ها علیه ۲۴ عامل بیماری‌زا مصرف سالانه آنتی‌بیوتیک‌ها را ۲۲ درصد یا ۲.۵ میلیارد دوز در تمام جهان کاهش دهد. برخی از این واکسن‌ها امروز در دسترس هستند اما به‌ اندازه کافی استفاده نمی‌شوند. واکسن‌های دیگر نیز باید در اسرع وقت توسعه یابند و وارد بازار شوند.

طبق گزارش WHO، مقاومت ضدمیکروبی زمانی رخ می‌دهد که باکتری‌ها، ویروس‌ها، قارچ‌ها و انگل‌ها دیگر به داروهای ضدمیکروبی واکنش نشان نمی‌دهند و بیماران ضعیف‌تر می‌شوند و ریسک بیماری، مرگ و شیوع افزایش می‌یابد. مقاومت ضدمیکروبی در اثر سوءاستفاده یا استفاده بیش از حد از داروهای ضدمیکروبی به وجود می‌آید، درحالی‌که افراد بسیاری در سراسر دنیا به این داروها دسترسی ندارند.

مرگ‌ومیر سالانه بر اثر مقاومت ضدمیکروبی حدوداً ۵ میلیون نفر است. واکسن‌ها یکی از راه‌های اصلی مبارزه با مقاومت ضدمیکروبی هستند؛ زیرا با پیشگیری از بیماری‌ها، استفاده و سوءاستفاده از داروهای ضدمیکروبی را کاهش می‌دهند و سرعت ظهور عوامل بیماری‌زای مقاوم به داروها را کُند می‌کنند.

با استفاده درست از واکسن‌ها، هزینه‌های بیمارستانی مبارزه با عوامل بیماری‌زای مقاوم در دنیا به میزان یک-سوم کاهش می‌یابد.
با استفاده درست از واکسن‌ها، هزینه‌های بیمارستانی مبارزه با عوامل بیماری‌زای مقاوم در دنیا به میزان یک-سوم کاهش می‌یابد.

کاربرد واکسن‌ها در کاهش مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها

طبق این گزارش، واکسن‌های موجود برای پنوموکوک، هموفیلوس آنفلوآنزای نوع B (باکتری عامل سینه‌پهلو و مننژیت)، و حصبه ممکن است از ۱۰۶ هزار مرگ مرتبط با مقاومت ضدمیکروبی در سال جلوگیری کنند. با ورود واکسن‌های جدید علیه سل و کلبسیلا پنومونیه، ۵۴۳ هزار مرگ دیگر نیز کاهش خواهد یافت. درحال‌حاضر، واکسن سل در مرحله آزمایش‌های بالینی و واکسن کلبسیلا پنومونیه در مراحل اولیه توسعه است.

واکسن پنوموکوک قابلیت جلوگیری از مصرف ۳۳ میلیون دوز آنتی‌بیوتیک در سال را دارد، البته درصورتی‌که تا سال ۲۰۳۰، حداقل ۹۰ درصد کودکان دنیا و افراد بالغ این واکسن را دریافت کنند.

واکسن مالاریا تا ۲۵ میلیون دوز از مصرف آنتی‌بیوتیک می‌کاهد؛ زیرا به‌ اشتباه از آنتی‌بیوتیک‌ها برای درمان این بیماری استفاده می‌شود.

بیشتر از همه واکسن سل تأثیر دارد که می‌تواند ۱.۲ تا ۱.۹ میلیارد دوز مصرف آنتی‌بیوتیک در سال را کاهش دهد.

افرادی که واکسینه شده‌اند، کمتر بیمار می‌شوند و در برابر بیماری‌های سخت‌تر ناشی از عفونت‌های ثانویه که ممکن است نیاز به استفاده از آنتی‌بیوتیک یا بستری‌ شدن در بیمارستان داشته باشند، مصون خواهند بود.

سازمان بهداشت جهانی تخمین می‌زند هزینه‌های بیمارستانی مبارزه با عوامل بیماری‌زای مقاوم به دارو در هر سال حدود ۷۳۰ میلیارد دلار است. اگر بتوان مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها را با واکسن‌ها کاهش داد، در یک‌سوم این هزینه‌ها صرفه‌جویی می‌شود.

source

توسط elmikhabari.ir