قلعه قز در شهر بایرامعلی، ترکمنستان، یکی از آثار تاریخی مهم این منطقه است.
بایرامعلی (به ترکمنی: Baýramaly) شهری در استان ماری ترکمنستان است و مرکز شهرستان بایرامعلی به شمار میآید. این شهر در ۲۷ کیلومتری شرق ماری و نزدیکی ویرانههای باستانی مرو واقع شده است. جمعیت بایرامعلی در سال ۲۰۰۹ حدود ۸۸,۴۸۶ نفر بوده است. آب و هوای این منطقه مشابه اسپا است و به عنوان مقصدی برای درمان بیماریهای کلیوی شناخته میشود. شهر بایرامعلی مکانهای دیدنی و آثار باستانی زیبایی دارد که قلعه قز بزرگ یکی از آنهاست.
معماری زیبای قلعه قز بزرگ
قلعه قز در شهر بایرامعلی، ترکمنستان، یکی از آثار تاریخی مهم این منطقه است. این قلعه به دورههای مختلف تاریخی بازمیگردد و به عنوان بخشی از مجموعه باستانی مرو قدیم شناخته میشود. مرو قدیم با وسعتی بیش از ۲۰۰۰ هکتار، شامل آثار تمدنی از شش قرن پیش از میلاد تا دوران اسلامی است و به عنوان “مروارید شرق آسیا” مشهور است.قلعه قز بزرگ و کوچک، متعلق به قرنهای ششم و هفتم میلادی، نشاندهنده تاریخ غنی و فرهنگی این ناحیه است.
قلعه قز در بایرامعلی ترکمنستان، یک بنای تاریخی با معماری منحصر به فرد است که به دورههای مختلف تاریخی تعلق دارد. این قلعه به شکل کثیرالاضلاع و غیرمنظم ساخته شده و شامل دیوارهای بیرونی و داخلی است که توسط برجهای دیدبانی محافظت میشود. دو ورودی اصلی و منابع آب داخلی از ویژگیهای آن به شمار میروند. ساختار قلعه احتمالاً به اوایل دوره ساسانیان بازمیگردد و در سه طبقه طراحی شده است.
بخشهای مهم قلعه قز بزرگ
قلعه قز در شهر بایرام علی، یکی از مهمترین آثار تاریخی مرو قدیم است که به قرن ششم میلادی تعلق دارد. این قلعه به همراه دیگر بناهای تاریخی مانند سلطان قلعه (قرن ۱۰ تا ۱۳) و عبدالله خان قلعه (قرن ۱۵) به عنوان نشانههایی از تمدنهای مختلف در این منطقه شناخته میشود. مرو قدیم با وسعتی بیش از ۲۰۰۰ هکتار، شامل آثار باستانی از شش قرن قبل از میلاد تا دوران اسلامی است و به “مروارید شرق آسیا” مشهور است.