30 آبان 1403 ساعت 18:31
شرکت سروش خودرو تصمیم گرفته از یک شاسی بلند آفرودی ژاپنی با نام سوپرازو X-MAX رونمایی کند. مشخصات و امکانات این خودرو را در ادامه بخوانید.
پس از انتشار خبر ورود خودروهای چینی سوپرازو به بازار ایران، بد نیست بررسی یکی از شاسی بلندهای جذاب شرکت سروش خودرو که مناسب علاقهمندان به سفرهای آفرودی و ماشینهای دو دیفرانسیل است را آغاز کنیم. اما ابتدا باید به طور مختصر درباره شرکت ایسوزو که از نام آوران ژاپن به حساب میآید، صحبت کنیم.
سوپرازو X-MAX، یک شاسی بلند آفرودی ژاپنی برای بازار ایران
برند ژاپنی ایسوزو را به احتمال زیاد میشناسید؛ چرا که سابقه درخشانی در صنعت خودروسازی دارد و سالهای درازی است که سعی میکند با تولید محصولات با کیفیت به لحاظ فنی، موجودیت خود را ثابت کند. با این حال ایسوزو تلاشی برای کسب شهرت در بازار جهانی نکرده و عمده تمرکز خود را روی بازار شرق آسیا، استرالیا و آمریکای لاتین گذاشته است.
در بازار داخلی ایران، شهرت ایسوزو ارتباط نزدیکی با کامیونتهایی دارد که سالها پیش عرضه میکرده است. پس از سالها عدم همکاری با ژاپنیها، سروش دیزل تصمیم گرفته از سابقه واردات شاسی بلندهایی مثل یواز پاتریوت روسی و چندین مدل مینی بوس هیوندای درس بگیرد و اقدام به واردات یک شاسی بلند جذاب دو دیفرانسیل کند.
فهرست محتوا
مختصری از برند ایسوزو ژاپن
ایسوزو اولین بار در سال 1916 میلادی متولد شد و در سال 1934 توانست نشان تجاری خود را به منظور آغاز صادرات به کشورهای دیگر ثبت کند. نخستین محصولات این شرکت ژاپنی، خودروهای خانوادگی و کوپه اسپرت بودند و دیری نپایید که به سبد متنوع خود انواع و اقسام کامیون، کامیونت، اتوبوس و پیشرانههای دیزلی را اضافه کردند.
در حال حاضر مهمترین محصولات ایسوزو شامل انواع ون، کامیونت، مینی بوس و اتوبوس میشود. ایسوزو تنوع کلاس خودرویی ندارد و یک شرکت تک محصولی به حساب میآید. در واقع پیکاپ D-MAX و شاسی بلند MU-X هم در ساختار و هم تجهیزات فنی، شباهتهای زیادی به یکدیگر دارند.
سروش خودرو در حالی تصمیم گرفته دومین نسل از شاسی بلند MU-X را به بازار بیاورد که نسل سوم آن در حال تولید انبوه است. این خودرو که قرار است با نام سوپرازو X-MAX وارد کشور شود، سوار پلتفرم جنرال موتورز آمریکا شده و در کشور مادریاش تولید نمیشود. هم اکنون سه کشور چین، هند و تایلند در حال مونتاژ ایکس مکس هستند و گرچه مشخص نیست نمونه وارداتی به ایران از کدام کشور قرار است بیاید، اما احتمال میدهیم پای چشم بادامیهای چین وسط باشد.
طراحی ظاهری سوپرازو X-MAX
هدف شرکت ایسوزو از طراحی و تولید شاسی بلند سوپرازو X-MAX، عبور از مسیرهای ناهموار و سخت بوده و چندان درگیر طراحی چشم نواز و زیبا نشده است. اگر مشتریان با سبک طراحی این خودروساز آشنا نباشند، به احتمال زیاد فکر میکنند با یک چینی تکراری از سال 2015 میلادی سروکار دارند.
در نمای جلو شاهد تعبیه چراغهای بزرگ با گوشههای تیز به سمت بالا هستیم که چهره خشن و زمختی به این شاسی بلند میدهند. جلوپنجره یا نقرهای رنگ یا کرومی است تا از ظاهر ارزان قیمت و اقتصادیاش دور نشود. از همین ادوات برای طرفین سپر استفاده شده تا مه شکنها زیباتر به نظر برسند.
در پایین سپر فضای خالی دیده میشود اما علیرغم ظاهر نازیبایی که دارد، برای هدایت هوا به سمت رادیاتورها کاربرد خواهد داشت. فاصله لبه سپر تا سطح زمین بسیار زیاد است که امکان عبور از شیبهای تند را به خوبی فراهم میکند. در پروفیل جانبی، سوپرازو ایکس مکس بیشباهت به نیسان ترا نیست.
سطح بدنه جانبی این شاسی بلند ساده بوده و حجم دهی خاصی ندارد. خوشبختانه داخل گلگیرها از متریال پلاستیکی ارزان قیمت استفاده نشده و ستونهای اصلی تا سقف، هم رنگ بدنه هستند. و اما نوبت به طراحی نمای عقب میرسد. حالت کلی چراغهای عقب خاص است و شکل کلی چراغها با درب صندوق، تداعی کننده حالت تهاجمی و خشن سوپرازو X-MAX خواهد بود. پلاک در قسمت بالای سپر نصب شده و سپر هم با بدنه هم رنگ است.
از نظر ابعاد و اندازه، سوپرازو ایکس مکس دارای طول، عرض و ارتفاعی به ترتیب 4825 میلی متر، 1860 میلی متر و 1840 میلی متر است و فاصله محوری آن به 2845 میلی متر میرسد. در واقع این شاسی بلند از تویوتا پرادو موجود در ایران بزرگتر و از لندکروزر کمی کوچکتر است.
نمای داخلی و کابین
در صورتی که سروش خودرو بخواهد مدلهای قدیمی دومین نسل از شاسی بلند X-MAX را راهی بازار کند، کابین جذابی را شاهد نخواهیم بود. در واقع با توجه به اینکه هم اکنون خودروسازان ژاپنی مشغول طراحی و تولید محصولات لوکس و مدرن هستند، انتظار چنین خودرو قدیمی و با طراحی از مد افتاده را نداریم.
برای مثال داشبورد و بخش بزرگی از تودریهای سوپرازو ایکس مکس از پلاستیک سخت بوده و حتی فرمان هم چرمی نیست! در واقع اگر علاقهمند به خودروهایی هستید که فناوریهای به روز و مدرن دنیا را به کارگیری کرده باشند، ایکس مکس قطعا شما را ناامید خواه کرد، زیرا ترمز دستی اهرمی، دسته دنده بزرگ و قدیمی و حالت چیدمان کلیدها امروزی و چشم نواز نیستند.
با این حال نباید در داخل کابین از صندلیهای چرمی راحت غافل ماند؛ چرا که میتوانند تجربه یک سفر طولانی را برای سرنشینان لذت بخش کنند. به طور کلی سوپرازو X-MAX برای 4 سرنشین بلندقد جواب است و حجم صندوق عقب 650 لیتری هم برای حمل بار مناسب به نظر میرسد.
قوای فنی و امکانات
شنیدهها حاکی از آن است که سروش خودرو قصد دارد از نسخه بنزینی سوپرازو ایکس مکس در بازار ایران رونمایی کند. زیر کاپوت این مدل یک پیشرانه 2 لیتری توربوشارژ تعبیه شده که میتواند در شرایط ایده آل، 218 اسب بخار قدرت و 350 نیوتن متر گشتاور تولید کند.
نیروی محرکه این شاسی بلند دو دیفرانسیل از طریق یک گیربکس 8 سرعته اتوماتیک به چهار چرخ انتقال مییابد. وزن خودرو 2.5 تن بوده و برای یک رالی صعودی تا رسیدن به شتاب 100 کیلومتر به 12 ثانیه زمان احتیاج دارد و به همان اندازه هم سوخت مصرف خواهد کرد. از مهمترین امکانات سوپرازو ایکس مکس باید به موارد زیر اشاره کرد:
- قفل دیفرانسیل مکانیکی
- سنسور نور و باران
- ترمز پارک برقی
- صندلیها و فرمان چرم
- تهویه اتوماتیک
- نمایشگر 8 اینچی
- کنترل پایداری
- کنترل حرکت در سربالایی و سرپایینی
- سنسور فشار باد تایرها
- دوربین 360 درجه
- هشدار خروج از خط
- هشدار نقطه کور
- گرم کن صندلیهای جلو
- کروز کنترل
- شارژر وایرلس
قیمت سوپرازو X-MAX در ایران
تجربه کشورهای حاشیه خلیج فارس نشان میدهد که نسخه انتخابی سروش خودرو بین 27 تا 30 هزار دلار قیمت دارد. بنابراین با احتساب نرخ دلار 68 هزار تومانی باید گفت که هر دستگاه از این شاسی بلند ژاپنی، 3.5 میلیارد تومان قیمت خواهد داشت.
جالب اینجاست که اگر علاقهمند به خرید تویوتا پرادو باشید، باید یک مدل 2012 با کارکرد 100 تا 200 هزار کیلومتری را حدود 12 میلیارد تومان پول بدهید. قیمت 3.5 تا 4 میلیارد تومانی برای سوپرازو به نظر میرسد که مناسب است. نظر شما در این باره چیست؟
source