واشنگتن قصد دارد صادرات به 140 شرکت چینی، از جمله غول تجهیزات تراشه، گروه فناوری نائورا، را محدود کند تا توانایی‌های رو به رشد چین در هوش مصنوعی و فناوری دفاعی را مهار کرده باشد.

به گزارش دپارتمان اخبار تکنولوژی رسانه فناوری تکنا، ایالات متحده آمریکا روز دوشنبه دور جدیدی از کنترل‌های صادراتی بر صنعت نیمه‌رسانای چین را اعلام کرد. این اقدام، چند هفته قبل از آغاز دومین دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ انجام می‌شود. این سومین اقدامی است که آمریکا از اکتبر 2022 علیه صنعت تراشه سازی چین آغاز کرده است. این اقدام همچنین صادرات حافظه پهن‌باند پیشرفته، یک جزء کلیدی در توسعه تراشه‌های هوش مصنوعی در چین را متوقف خواهد کرد.

شرکت‌های تولید تراشه Semiconductor Manufacturing International Corp. و هواوی نیز در لیست 140 شرکت قرار دارند. جینا ریموندو، وزیر بازرگانی ایالات متحده، به خبرنگاران فایننشال تایمز، نیویورک تایمز و سایرین گفت: «این قوی‌ترین کنترل‌هایی است که تاکنون توسط ایالات متحده برای کاهش توانایی جمهوری خلق چین در ساخت پیشرفته‌ترین تراشه‌ها که در نوسازی نظامی خود استفاده می‌کنند، اعمال شده است.»

ایالات متحده مدت‌هاست که در یک رقابت فناوری با چین درگیر است، کشوری که با سرعت در حال توسعه هوش مصنوعی و فناوری نظامی است. آخرین تحریم‌های دولت بایدن تا حدودی ناشی از نگرانی‌های امنیتی ملی است که دسترسی چین به تراشه‌های باکیفیت می‌تواند به آن اجازه تقویت کاربردهای نظامی، به ویژه از طریق استفاده از هوش مصنوعی را بدهد.

ماه گذشته، رویترز گزارش داد که محققان چینی وابسته به ارتش آزادی‌بخش خلق از مدل هوش مصنوعی منبع باز متا، Llama، برای توسعه ابزاری استفاده کرده‌اند که می‌تواند در موارد استفاده نظامی اعمال شود. در حالی که این موج اخیر از اقدامات از سوی دولت بایدن است، پکن انتظار دارد تحریم‌های بیشتری از ترامپ اعمال شود. چین در ماه‌های اخیر در تلاش بوده است تا تراشه‌هایی را از ایالات متحده انبار کند، و خریدها در ماه اکتبر به 1.11 میلیارد دلار رسید.

نظرات قبلی ترامپ نشان می‌دهد که او در زمینه جلوگیری از رشد هوش مصنوعی چین با دولت بایدن همسو است. ترامپ در مصاحبه‌ای در ماه ژوئن با شخصیت رسانه‌های اجتماعی لوگان پل، چین را “تهدید اصلی” برای صنعت هوش مصنوعی آمریکا خواند. او گفت: «ما باید در خط مقدم باشیم.» طبق گزارشات هنوز برخی اختلافات داخلی در مورد رویکرد محدود کردن تاسایشات تولید تراشه هواوی وجود دارد. برخی از کارخانه‌های تولید تراشه غول فناوری چین در این لیست قرار نگرفته‌اند، و یک فرد نزدیک به این بحث‌ها به FT گفت که آن‌ها در حال فعالیت نیستند، بنابراین مشخص نیست که آیا آن‌ها برای تولید تراشه‌های پیشرفته استفاده خواهند شد یا خیر.

مائو نینگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین، در کنفرانسی خبری در اوایل این ماه گفت: «چین قاطعانه با اقدامات ایالات متحده در زمینه گسترش مفهوم امنیت ملی، سوء استفاده از اقدامات کنترل صادرات و تلاش‌های مخرب برای مسدود کردن و سرکوب چین مخالف است.

 

source

توسط elmikhabari.ir