آمبولانس‌ها در کشور با آن‌که یکی از مهم‌ترین ناوگان‌های امدادی کشور را تشکیل می‌دهند و روزانه سهم بالایی در کمک‌رسانی به افراد مختلف جامعه دارند، اما با مشکلات بسیاری مطرح هستند؛ از فرسودگی این خودروها گرفته تا کمبود این خودروها در پایگاه‌های مختلف اورژانس کشور. با آن‌که اعلام شد بیش‌از ۳هزار دستگاه آمبولانس فرسوده در کشور نیاز به نوسازی دارند اما تعیین عوارض گمرکی برای واردات این خودروها، مشکلاتی را در این خصوص به وجود آورده بودند تا آن‌جا رئیس اورژانس کشور ماه گذشته اعلام کرد اگر این تعرفه‌ها حذف نشوند، ناوگان اورژانس با مشکلات بسیاری همراه خواهد شد. حالا اما براساس تازه‌ترین مصوبه مجلس، واردات ۳۵۰۰ دستگاه آمبولانس در سال آینده از پرداخت حقوق گمرکی و سود بازرگانی معاف خواهند شد که به نظر می‌رسد کمک بسیاری به ناوگان کشور خواهد کرد.

چراغ سبز مجلس به واردات آمبولانس‌ در سال آینده

نمایندگان مجلس مصوب کردند واردات خودرو آمبولانس به تعداد ۳۵۰۰ دستگاه در سال آینده از پرداخت حقوق گمرکی و سود بازرگانی معاف باشد. نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی با بند الحاقی«۱» تبصره«۱» لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور موافقت کردند.

براساس این بند الحاقی واردات خودرو آمبولانس به تعداد ۳۵۰۰ دستگاه در صورت عدم امکان تامین از محل تولید داخل توسط سازمان فوریت‌های پیش بیمارستانی اورژانس کشور، جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران، بنیاد شهید و امور ایثارگران و دانشگاه‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کشور و خیرین بیمارستان‌ساز، با مجوز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همچنین آمبولانس‌های فوریت‌های اجتماعی توسط سازمان بهزیستی کشور مشروط به استفاده از آن در راستای ماموریت دستگاه‌های مذکور، در سال ۱۴۰۴، از پرداخت حقوق گمرکی و سود بازرگانی معاف است.

ناوگان کشور با پرداخت عوارض گمرکی زمین‌گیر می‌شود

رئیس اورژانس کشور درخصوص وضعیت پرداخت عوارض گمرکی برای واردات این خودروها گفته بود: «در سنوات گذشته از پرداخت عوارض گمرکی معاف بودیم، اما الان این موضوع در لایحه پیشنهادی دولت به مجلس حذف شده و ما برای واردات آمبولانس در سال آینده باید عوارض گمرک را پرداخت کنیم.»

جعفر میعادفر در این خصوص اظهار کرده بود: «بخشی از خریدهای ما در سال آینده است و آمبولانس‌ها در سال آینده وارد کشور خواهد شد. بنابراین اگر این عوارض گمرکی حذف نشود، برای ورود آمبولانس‌ها دچار مشکل می‌شویم و دوم این‌که قیمت آن دوبرابر تمام شده و برای ما بسیار سخت خواهد بود.»

وجود ۳هزار آمبولانس فرسوده و نیاز به نوسازی و تجهیز ناوگان اورژانس

براساس آماری که رئیس سازمان اورژانس کشور اعلام کرده است؛ درحال‌حاضر بیش‌از ۳هزار دستگاه آمبولانس فرسوده در کشور وجود دارد و ناوگان کشور به بیش‌از ۴هزار دستگاه آمبولانس برای رفع کمبود خود نیاز دارد.

میعادفر همچنین با اشاره به وضعیت ناوگان اورژانس کشور اظهار کرده بود که حوزه سلامت در شرایط اقتصادی و تحریمی کشور مانند سایر حوزه‌ها تحت فشار است و مشکلات جدی در حوزه زیرساخت‌ها و معیشتی سلامت وجود دارد؛ برخی مشکلات در سال‌های اخیر برطرف شده‌اند ولی اکنون بزرگ‌ترین چالش موجود کمبود آمبولانس است.

وی عنوان کرده بود که آمبولانس‌های فرسوده باید سریع جایگزین شوند.

به‌گفته وی درحال‌حاضر ۵۵۰۰ دستگاه آمبولانس در کشور فعالیت دارند که از این تعداد ۳هزار دستگاه فرسوده و از رده خارج هستند و باید از رده خارج یا نوسازی شوند. جعفر میعادفر گفت: «ما حدود ۳هزار دستگاه آمبولانس در کشور داریم که بالای ۱۷سال عمر کرده‌اند و از رده خارج هستند و باید حتما فکری برای جایگزین آن‌ها بکنیم.»

افت عملکرد اورژانس؛ نتیجه احتمالی فرسودگی و خرابی آمبولانس‌ها

میعادفر درخصوص فاصله استانداردهای اورژانس داخلی با سایر کشورها اظهار کرده بود: «در دنیا معمولا آمبولانس‌ها را فقط ۵سال استفاده می‌کنند. ما می‌گوییم در کشور ۱۰سال استفاده شود. ولی ۱۷سال خیلی عدد بالایی است و مشکلات زیادی را در کار ایجاد می‌کند.» وی گفته بود: «این خودروها به‌دلیل فرسودگی بالا، به‌سرعت خراب می‌شوند و نیاز به تعمیر پیدا می‌کنند. به همین دلیل زمان خواب زیادی دارند و هزینه‌های تعمیرات آن‌ها هم افزایش پیدا می‌کند که تاخیری را در عملکرد آمبولانس‌ها به وجود می‌آورد.»

source

توسط elmikhabari.ir