سیروس همتی از سال ۱۳۶۸ وارد دنیای تئاتر شد و در آثار بسیاری مانند فیلم سینمایی مارمولک، سریال آشپزباشی، سریال مهیار عیار و … به ایفای نقش پرداخته است. در این بخش از بیوگرافی بازیگران ستاره، به بررسی ابعاد مختلف زندگی این بازیگر پرداختهایم.
بیوگرافی سیروس همتی
سیروس همتی متولد ۱۳ مردادماه ۱۳۵۱ است. او در خانوادهای چهارنفره چشم به جهان گشود و یک برادر بزرگتر از خود داشت که در جنگ بین ایران و عراق به شهادت رسید. او تحصیلات آکادمیک خود را در رشتهی ریاضی دنبال کرد و مدرک کارشناسی این رشته را از دانشگاه تربیت معلم گرفت. او پس از دریافت مدرک خود، به عنوان معلم ریاضی در مدارس مشغول به کار شد و در کنار آن بر حسب علاقهاش به هنر، به مسیر بازیگری و نویسندگی نیز ورود کرد.
سیروس همتی اصالتا اهل کجاست؟
سیروس همتی در شهر تهران متولد شده است اما او و خانوادهاش اصالتاً آذربایجانی و ترک زبان و اهل آجرآباد شهرستان سراب هستند. متأسفانه آقای بازیگر، پدر و مادر خود را نیز سالها پیش از دست داد و اکنون او تنها یادگار خانوادهی چهارنفرهی همتی است.
همسر و فرزندان سیروس همتی
سیروس همتی چندین سال است که در زمرهی متأهلین قرار گرفته است. همسر سیروس همتی، لیلا نوری دکتر چشمپزشک بوده و در بیمارستان فارابی کار میکند. حاصل ازدواج این زوج، دو دختر دوقلو به نامهای نگار و بهار هستند.
شروع مسیر هنری سیروس همتی
سیروس همتی فعالیتش در هنر را از اواخر دههی شصت آغاز کرد. او الفبای تئاتر را پیش از ورود به دانشگاه آموخت و در ادامه با حضور در گروههای دانشجویی تئاتر، در بسیاری از پروژههای تئاتری به عنوان بازیگر، نویسنده و طراح صحنه فعالیت کرد. همتی در سال ۱۳۶۸ با چهرههایی نظیر رحمان سیفیآزاد، علی سلیمانی و کیومرث مرادی، تئاتر را در پایگاه امام رضا، زیر نظر حسین پرستار شروع کرد. او به واسطهی پسردایی خود در کلاسهای تئاتر این پایگاه ثبتنام کرد تا این اتفاق آغازی بر مسیر پر فراز و نشیب هنری سیروس همتی باشد.
اولین کارهای سیروس همتی
سیروس همتی در سال ۱۳۸۱ برای نخستین بار بازیگری مقابل دوربین را تجربه کرد. او در این سال در سریال خاک سرخ به کارگردانی ابراهیم حاتمیکیا، نقش کوچکی را ایفا کرد. سیروس همتی یک سال پس از این تجربه، در فیلم سینمایی مارمولک به کارگردانی کمال تبریزی، نخستین کار سینماییاش را هم تجربه کرد. پس از کسب این تجربهها، سیروس همتی تواناییهای خود در بازیگری را به دیگران نشان داد و این امر زمینهساز حضور او در پروژههای دیگر سینمایی و تلویزیونی شد.
سیروس همتی در سینما و تلویزیون
سیروس همتی در این سالها در سریالهایی نظیر آشپزباشی به کارگردانی محمدرضا هنرمند، خداحافظ بچه به کارگردانی منوچهر هادی، پرانتز باز به کارگردانی کیومرث پوراحمد، مهیار عیار به کارگردانی سید جمال سیدحاتمی و … ایفای نقش کرده است. سیروس همتی در این سریالها با افرادی نظیر پرویز پرستویی، شهرام حقیقتدوست، مهراوه شریفینیا، فاطمه معتمد آریا، کامران تفتی و … همکاری داشته است. او همچنین در سینما نیز در آثاری چون پابرهنه در بهشت به کارگردانی بهرام توکلی، علفزار به کارگردانی کاظم دانشی، کارگر ساده نیازمندیم به کارگردانی منوچهر هادی و … حضور داشته است. سیروس همتی در سینما با بازیگرانی مثل هومن سیدی، پژمان جمشیدی، سارا بهرامی، بهرام افشاری و … همبازی بوده است.
سیروس همتی در تئاتر
کارنامهی کاری سیروس همتی در تئاتر نسبت به سینما و تلویزیون بسیار پربارتر است. او در این حرفه علاوه بر بازیگری، در کارگردانی، نمایشنامهنویسی و طراحی صحنه نیز فعالیت داشته است. سیروس همتی کارش در تئاتر را از سال ۱۳۷۰ با نمایش کامو به کارگردانی محسن هشیار آغاز کرد. همتی در ادامهی مسیر هنری خود در تئاتر با بسیاری از بزرگان این هنر همکاری داشته است؛ کارگردانانی نظیر آتیلا پسیانی، قطبالدین صادقی، امیر دژاکام، حسین کیانی و … . او همچنین در سال ۱۳۸۶ نخستین کارش در تئاتر به نام قربانی را کارگردانی کرد.
شغل سیروس همتی
سیروس همتی در عرصهی هنر فردی همه فن حریف بوده است. همانطور که گفته شد، او در تئاتر بازیگری، کارگردانی، نمایشنامهنویسی، طراحی صحنه و … را تجربه کرده است. همتی در فضای خارج از هنر نیز به شغل معلمی ریاضی مشغول است؛ شغلی که گویا او از ابتدا به آن علاقهمند بوده است. سیروس همتی علاوه بر معلمی در نویسندگی هم دستی به قلم داشته و چندین رمان و نمایشنامه از او به چاپ رسیده است.
فیلم شناسی
سیروس همتی در فیلمها و سریالهای پرشماری ایفای نقش کرده اما پروژههای تئاتری او بسیار بیشتر از کارهای سینمایی و تلویزیونی این بازیگر بوده است. سیروس همتی همچنین به عنوان مهمان در چندین برنامهی تلویزیونی از جمله دورهمی، خندوانه و … حضور یافته است. در ادامه کارنامهی کاری سیروس همتی در آثار سینمایی و تلویزیونی را بررسی برشمردهایم.
سینما
- مزرعه پدری (۱۳۸۲)
- مارمولک (۱۳۸۲)
- یک تکه نان (۱۳۸۳)
- ماه جبین (۱۳۸۴)
- پابرهنه در بهشت (۱۳۸۴)
- کتاب قرمز (۱۳۸۶)
- نزدیکتر بیا (۱۳۸۸)
- دیگری (۱۳۸۸)
- سکوت شکسته (۱۳۸۹)
- سیزده پنجاه و نه (۱۳۸۹)
- خدا جیرجیرکها را دوست دارد (۱۳۹۰)
- رقص روی یخ (۱۳۹۰)
- جیببر خیابان جنوبی (۱۳۹۰)
- آخرین روز سال (۱۳۹۱)
- دونده (۱۳۹۲)
- نان شب (۱۳۹۲)
- خان هشتم (۱۳۹۲)
- چتر عاشقی (۱۳۹۳)
- ته خط (۱۳۹۳)
- فرار از اردو (۱۳۹۳)
- کارگر ساده نیازمندیم (۱۳۹۴)
- صله سحر (۱۳۹۴)
- شاید عشق نبود (۱۳۹۶)
- دشمن زن (۱۳۹۷)
- ضربه فنی (۱۳۹۷)
- خشت بهشت (۱۳۹۸)
- دخترک آبرنگی (۱۳۹۸)
- پاگرد (۱۳۹۸)
- انفرادی (۱۳۹۸)
- زنها فرشتهاند۲ (۱۳۹۸)
- گناه (۱۳۹۹)
- ازدواج به سبک کرونا (۱۳۹۹)
- طبقه یک و نیم (۱۳۹۹)
- ظهر جمعه (۱۳۹۹)
- کن پامنار (۱۴۰۰)
- ستاره بیآسمان (۱۴۰۰)
- یک شهر تنهایی (۱۴۰۰)
- علفزار (۱۴۰۰)
- پاکول (۱۴۰۰)
- و باز هم (۱۴۰۱)
- آیانه (۱۴۰۲)
- ۱۶۹ (۱۴۰۲)
- ویلای موروثی (۱۴۰۳)
سریال
- خاک سرخ (۱۳۸۱)
- آشپزباشی (۱۳۸۸)
- پرانتز باز (۱۳۸۹)
- خداحافظ بچه (۱۳۹۱)
- ماتادور (۱۳۹۲)
- خوب، بد، زشت (۱۳۹۳)
- راپورتهای محرمانهی آقای خاص (۱۳۹۵)
- آسپرین (۱۳۹۵)
- دلدادگان (۱۳۹۷)
- صبح آخرین روز (۱۴۰۰)
- یول اوزونو (۱۴۰۰)
- نیسان آبی (۱۴۰۰)
- آهوی من مارال (۱۴۰۰)
- اتوبان خاطره (۱۴۰۱)
- شهباز (۱۴۰۱)
- نیسان آبی۲ (۱۴۰۲)
- باغ شادونه (۱۴۰۲)
- کیک شکلاتی (۱۴۰۲)
- مهیار عیار (۱۴۰۳)
source