آیا تا به حال فکر کرده‌اید که با استفاده مؤثرتر از فریزر می‌توانید میزان هدررفت مواد غذایی را به طور چشمگیری کاهش دهید؟ به نظر می‌رسد فریزر شما کاربردی فراتر از ذخیره باقی‌مانده‌های غذای تعطیلات دارد.

بر اساس یک مطالعه جدید، فریزر شما ممکن است تأثیر زیست‌محیطی بزرگی داشته باشد و بتواند هدررفت مواد غذایی را کاهش دهد.

منجمد کردن مواد غذایی برای کاهش هدررفت خانگی

مطالعه‌ای که توسط گروهی از محققان دانشگاه ایالتی اوهایو انجام شده، نشان می‌دهد که تنها ۶ درصد از مواد غذایی هدررفته در خانه‌های آمریکایی شامل مواد غذایی منجمد دور ریخته شده است.

این نتیجه‌گیری قانع‌کننده‌ای است که نشان می‌دهد پر کردن فریزرها می‌تواند به عنوان راهکاری پیشگیرانه در برابر دور ریختن عجولانه مواد غذایی مفید باشد.

با وجود شیوع گسترده هدررفت مواد غذایی، محققان روزنه امیدی را شناسایی کردند. آن‌ها مشاهده کردند که بین منجمد کردن مواد غذایی و کاهش هدررفت خوراکی‌ها ارتباط مستقیمی وجود دارد.

دکتر «لی شو»، نویسنده اصلی این تحقیق، گفت:
«ما دریافتیم که خانوارهایی که رفتارهای منجمدسازی خانگی دارند، احتمالاً مواد غذایی کمتری را نسبت به سایر خانوارها دور می‌ریزند.»

تمرکز تحقیق

برای این تحقیق، کارشناسان سوالاتی را به موج تابستانی ۲۰۲۲ نظرسنجی «ردیابی هدررفت مواد غذایی در خانوارهای آمریکایی» اضافه کردند.

محققان خاطرنشان کردند:
«داده‌های نوآورانه این نظرسنجی اطلاعات پایه مهمی درباره رفتارهای خانگی مانند هدررفت مواد غذایی، منجمدسازی خانگی مواد غذایی تازه و خرید مواد غذایی منجمد ارائه می‌دهد.»

تیم تحقیقاتی این ارتباطات را در بیش از ۱۰۰۰ خانوار آمریکایی تجزیه‌وتحلیل کرد.

تأثیر زیست‌محیطی هدررفت مواد غذایی

دکتر شو اشاره کرد که هدررفت مواد غذایی تنها یک زیان اقتصادی نیست؛ بلکه به محیط زیست نیز آسیب می‌زند، زیرا بیش از ۹۰ درصد مواد غذایی هدررفته به محل دفن زباله‌ها می‌روند و این امر می‌تواند باعث انتشار گازهای گلخانه‌ای شود.

وی افزود:
«یافته‌ها نشان می‌دهد اگر بتوانیم در آینده خانوارها را به منجمدسازی خانگی تشویق کنیم، این تغییر کوچک در عادات نگهداری مواد غذایی می‌تواند تأثیر بزرگی بر محیط زیست داشته باشد.»

پروفسور «برایان رو»، یکی از اعضای اصلی تیم تحقیق، سال‌ها است که در زمینه هدررفت مواد غذایی خانگی تحقیق می‌کند. این مطالعه نخستین تحقیقی است که نقش مواد غذایی منجمد را در کاهش هدررفت غیرضروری غذا شناسایی کرده است.

با وجود برآوردهای نگران‌کننده‌ای که نشان می‌دهد حدود ۳۰ درصد مواد غذایی در ایالات متحده هدر می‌رود، تحقیقات پروفسور رو از روند افزایشی هدررفت مواد غذایی در میان مصرف‌کنندگان خبر می‌دهد.

این امر نیازمند کمپین‌های مؤثری برای آموزش خانوارها درباره خرید آگاهانه و استفاده بهینه از مواد غذایی خریداری‌شده است.

فریزرهای خانگی و هدررفت مواد غذایی

داده‌های به‌دست‌آمده از نظرسنجی حقایق جالبی را آشکار کرد. حدود ۸۵ درصد از خانوارهای آمریکایی مواد غذایی منجمد خریداری می‌کنند و ۵۵ درصد از آن‌ها این کار را برای کاهش هدررفت انجام می‌دهند.

محققان همچنین رابطه‌ای میان منجمدسازی مکرر خانگی و کاهش چشمگیر هدررفت کلی مواد غذایی پیدا کردند.

خانوارهایی که عادت به منجمدسازی مکرر داشتند، معمولاً شامل بزرگسالان بالای ۴۵ سال و حداقل سه نفر یا بیشتر بودند.

یکی از یافته‌های شگفت‌انگیز این تحقیق این بود که حدود ۳۰ درصد از مواد غذایی منجمد هدررفته بیشتر از یخچال بیرون می‌آمد تا فریزر. این نکته اهمیت شیوه‌های صحیح انجماد و اطمینان از استفاده از مواد غذایی پیش از انقضا را برجسته می‌کند.

تحقیق همچنین کمبود دانش در مورد روش‌های صحیح نگهداری مواد غذایی را نشان می‌دهد که به نوبه خود، نیاز به دستورالعمل‌های شفاف‌تر برای نگهداری مواد غذایی روی بسته‌بندی‌ها جهت حمایت از کاهش هدررفت را تأیید می‌کند.

منجمدسازی مواد غذایی برای آینده‌ای پایدار

فراتر از مزایای اقتصادی و زیست‌محیطی، این مطالعه یک راه‌حل بالقوه برای مشکل اجتماعی ناامنی غذایی که ۱۰ درصد خانوارهای آمریکایی با آن مواجه هستند، ارائه داد.

دکتر شو گفت:
«نیمی از مصرف‌کنندگان مواد غذایی منجمد را برای کاهش هدررفت خریداری می‌کنند. تکلیف نیمه دیگر چیست؟»

وی افزود:
«ما می‌خواهیم آگاهی اجتماعی را درباره چگونگی صرفه‌جویی در مواد غذایی افزایش دهیم و توضیح دهیم که مردم چگونه از مواد غذایی منجمد و تکنیک‌های منجمدسازی خانگی برای کاهش هدررفت استفاده می‌کنند. منجمدسازی یکی از در دسترس‌ترین تکنیک‌ها است زیرا تقریباً تمام خانوارها یخچال و فریزر دارند.»

پذیرفتن شیوه‌های آگاهانه انجماد نه تنها هدررفت مواد غذایی را به حداقل می‌رساند، بلکه مازاد مواد غذایی را برای استفاده‌های آینده حفظ می‌کند و یک تضمین در برابر کمبودهای غیرمنتظره ارائه می‌دهد.

پیش از آنکه باقی‌مانده غذا یا یک وعده نیمه‌خورده را دور بیندازید، به فریزر خود فکر کنید.

با استفاده از فریزر به جای دور ریختن، شما فقط هدررفت مواد غذایی را کاهش نمی‌دهید؛ بلکه تأثیر مثبتی بر محیط زیست می‌گذارید. راه‌حل به نظر می‌رسد همین نزدیکی‌ها، در آشپزخانه شما است.

این مطالعه کامل در مجله British Food Journal منتشر شده است.

source

توسط elmikhabari