حضرت زینب دختر اول امام علی (ع) و حضرت زهرا (س) بودند. در زندگی‌نامه حضرت زینب (س) می‌خوانیم که ایشان در واقعه کربلا برادرشان امام حسین (ع) را همراهی کردند. یکی از القاب حضرت زینب به دلیل سختی‌ها و مشکلات بسیار زیادی که ایشان در زندگی خود پیش رو داشتند، «ام‌المصائب» است. در ادامه این بخش از ستاره، به شرح مختصری از نکات برجسته درباره حضرت زینب (س) می‌پردازیم.

تاریخ وفات حضرت زینب در تقویم ۱۴۰۳: روز پنج‌شنبه ۲۷ دی ماه

تاریخ وفات حضرت زینب

علت و تاریخ وفات حضرت زینب کبری (س)

درباره نحوه درگذشت حضرت زینب (س) شبهاتی مطرح است؛ برخی می‌گویند حضرت زینب (س) به دلیل مصائب بسیار و رنج‌های بی‌شماری که در طول زندگی خود تحمل کردند، سرانجام بیمار شدند و پس از ۵۷ سال عمر پربار، از دنیا رفتند. عده‌ای نیز عقیده دارند حضرت زینب توسط عاملان واقعه کربلا مسموم شدند و به شهادت رسیدند. احتمال اولین روایت به دلیل سختی‌های فراوان در زندگی این بانوی معصوم و بزرگوار، قوی‌تر است. ایشان روز پانزدهم ماه رجب درگذشتند و از آن‌جایی که مناسبت‌های ماه‌های قمری در تقویم شمسی ثابت نیست، امسال پانزدهم رجب در دی ماه قرار دارد.

تاریخ وفات حضرت زینب (س) ۱۵ ماه رجب سال ۶۲ هجری قمری و برابر با روز پنج‌شنبه ۲۷ دی ماه سال ۱۴۰۳ است.

ولادت و القاب

حضرت زینب (س) فرزند امام اول شیعیان، حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) در روز ۵ جمادی‌الاول سال ۵ یا ۶ قمری متولد شدند. حضرت زینب، خواهر امام حسن، امام حسین و ام‌کلثوم بودند و از جمله القاب حضرت زینب می‌توان معصومه صغری، عقیلة النساء، بلیغه، فصیحه و همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم ام‌المصائب را نام برد.

خوب است بدانید روز ولادت حضرت زینب در تقویم به عنوان روز پرستار در نظر گرفته شده است.

نام‌گذاری حضرت زینب

در برخی منابع ذکر شده است که پیامبر(ص) نام زینب را برای دختر اول امام علی و حضرت زهرا برگزیدند، او را بوسیدند و فرمودند: «حاضران امّتم، غایبان را از کرامت این دخترم، زینب، آگاه کنند؛ همانا او مانند جده‌اش خدیجه است.»

زینب در اصل به معنی «زینت پدر» است، اما خوب است بدانید این نام زیبا در برخی لغت‌نامه‌ها به عنوان «درختی نیکومنظر و خوشبو» نیز معنی شده است.

سختی‌های زندگی حضرت زینب (س)

زندگی حضرت زینب فراز و فرودهای بسیاری داشت. ایشان حوادث تلخ بسیاری را تجربه کردند و سختی‌های بی‌شماری را از سر گذراندند. حضرت زینب وفات پدربزرگ خود حضرت محمد (ص)، شهادت مادر، پدر و دو برادر بزرگوارشان را دیدند و تحمل این غم‌های بزرگ و داغ‌داری، از سخت‌ترین مصائب دوره زندگی ایشان بود. گفتنی است حضرت زینب در واقعه کربلا همراه امام حسین (ع) بودند و پس از شهادت مظلومانه امام حسین، حضرت زینب در کوفه و شام به اسارت گرفته شدند.

بیشتر بخوانید: علت وفات حضرت زینب؛ وفات یا شهادت؟

ازدواج و فرزندان

حضرت زینب (س) که خواستگاران زیادی داشتند، در نهایت ایشان در سن ۱۱ یا ۱۲سالگی با پسرعموی خود، عبدالله بن جعفر، ازدواج کردند. طبق برخی از روایات این ازدواج مشروط بر این‌که همسرشان اجازه دهد حضرت زینب در تمام سفرهای امام حسین همراه این امام شجاع و معصوم باشد، صورت گرفت. حاصل این ازدواج سه یا چهار پسر و یک دختر بود که دو تن از پسران حضرت زینب در واقعه کربلا شهید شدند و این هم یکی دیگر از مصائب و سختی‌های تلخ زندگی این بانوی پاک و مظلوم به شمار می‌رود.

source

توسط elmikhabari.ir