ایجاد یک کشور جدید فرایند ساده‌ای نیست. این سفری پیچیده است که توسط تاریخ، مبارزه، سیاست و دیپلماسی شکل می‌گیرد. نه تنها این کار نیاز به تعیین مرزها دارد بلکه به معنای تشکیل دولت و از همه مهتر به رسمیت شناخته شدن توسط سایر کشورها است.

جدیدترین کشورهای جهان دارای پیشینه‌های شگفت‌انگیزی هستند که اغلب شامل دهه‌ها مبارزه، جنگ، کودتا، همه‌پرسی و گهگاه جدایی مسالمت‌آمیز است. برخی از کشورها نیز از سقوط دولت‌های بزرگتر ایجاد می‌شوند و این در حالی است که برخی دیگر به طور خستگی ناپذیری بر سر حاکمیت مبارزه می‌کنند.
از سرزمین‌های جذاب و تماشایی تا کشورهای جنگ زده که به دنبال بازسازی آینده خودشان هستند، این کشورهای جوان جدیدترین کشورهای جهان محسوب می‌شوند.

کشور اریتره – ۱۹۹۳

سفر کشور اریتره به سمت استقلال سفری از تاب‌آوری است. پس از یک جنگ سی ساله با اتیوپی، این کشور کوچک در شاخ آفریقا سرانجام در سال ۱۹۹۳ میلادی حاکمیت خودش را دریافت کرد. این کشور با سودان، اتیوپی و جیبوتی مرز مشترک دارد و دارای خط ساحلی طولانی در امتداد دریای سرخ است.
با اینکه زمان زیادی طول کشید تا این کشور به استقلال خودش دست پیدا کند اما پذیرش منطقه‌ای به ویژه از نظر کشور اتیوپی آسان نبوده است. پایتخت این کشور یعنی شهر آسمارا (Asmara) ترکیبی از معماری استعماری ایتالیایی و سبک‌های آرت دکو را درون خودش دارد. این کشور همچنین دارای قومیت‌های مختلفی است که هر کدام لهجه خاص خودشان را دارند.

کشورهای چک و اسلواکی – ۱۹۹۳

سقوط اتحاد جماهیر شوروی بین سال‌های ۱۹۹۱ و ۱۹۹۳ میلادی باعث شکوفایی کشورهای جدیدی در اروپای شرقی شد. بیشتر آنچه ما امروزه به‌عنوان اروپای شرقی می‌شناسیم، زمانی شکل گرفت که این قدرت کمونیستی به ۱۵ کشور جدید تقسیم شد. کشور چکسلواکی (Czechoslovakia) یکی از کشورهای اتحاد جماهیر شوروی بود. با این حال، این کشور در یک جدایی دوستانه در سال ۱۹۹۳ به دو کشور چک و اسلواکی تقسیم شدند.
این یک جدایی نادر و بدون خشونت بود و این امکان را برای هر دو کشور فراهم کرد تا آینده خودشان را دنبال کنند. کشور چک با آلمان، لهستان و اسلواکی همسایه است و این در حالی است که اسلواکی با چک، اتریش، لهستان، اوکراین و مجارستان مرز مشترک دارد. امروزه هر دو کشور بخشی از اتحادیه اروپا و ناتو هستند.

کشور پالائو – ۱۹۹۴

پالائو (Palau) مجمع الجزایری متشکل از ۳۴۰ جزیره در غرب اقیانوس آرام است. این کشور میکرونزی بسیار زیبا و تماشایی است و پس از جنگ جهانی اول نیز تحت حاکمیت نیروهای ژاپنی قرار داشتند. سپس آمریکا در سال ۱۹۴۷ میلادی کنترل منطقه را در طول جنگ جهانی دوم به دست گرفت و بیش از چهل سال پس از آن در سال ۱۹۹۴ میلادی جزایر پالائو حاکمیت کامل خود را به دست آوردند.
این کشور هنوز تا حدودی به ایالات متحده آمریکا وابسته است و در صورت نیاز نیز بودجه و دفاع دریافت می‌کند. با این حال، این کشور همچنان در امور منطقه‌ای خودش به ویژه در مورد حفاظت از محیط زیست فعال است.

کشور تیمور شرقی – ۲۰۰۲

کشور تیمور شرقی که به‌عنوان Timor-Leste نیز شناخته می‌شود، تنها در سال ۲۰۰۲ میلادی و پس از سال‌ها مبارزه و اشغال وحشیانه اندونزی، توانست به حاکمیت خودش دست پیدا کند. این کشور بخش شرقی جزیره تیمور و همچنین قلمرو کوچکی در بخش غربی جزیره را در اقیانوس هند در اختیار دارد.
قبل از اینکه اندونزی به اینجا حمله کنند و کنترل آن را در دست بگیرد، اینجا از قرن شانزدهم تا سال ۱۹۷۵ میلادی یک مستعمره تاریخی پرتغالی بود. با اینکه مسیر استقلال این کشور آسان نبوده اما این کشور به آرامی در حال پیدا کردن جایگاه خودش در منطقه است. با این حال، اینجا یکی از زیباترین کشورها در اقیانوس هند به شمار می‌رود.

کشورهای صربستان و مونته‌نگرو – ۲۰۰۶

صربستان و مونته‌نگرو همراه با بوسنی و هرزگوین، کرواسی، مقدونیه و اسلوونی، زمانی یک کشور بزرگ به نام یوگسلاوی بودند. یوگسلاوی که در جنوب شرقی اروپا در امتداد بالکان واقع شده بود، در دهه ۱۹۹۰ میلادی فروپاشید. صربستان و مونته‌نگرو از سال ۱۹۹۲ تا ۲۰۰۶ با هم بودند تا اینکه در سال ۲۰۰۶ اتحاد آن‌ها منحل شد. این جدایی بیشتر مسالمت‌آمیز بود و با توافقات متقابل طرفین و گفتگوهای دوستانه انجام شد.
صربستان کشوری محصور در خشکی است که با مجارستان، رومانی و بلغارستان هم مرز است. از سوی دیگر، کشور مونته‌نگرو یکی از خیره‎کننده‌ترین سواحل دریای آدریاتیک را دارد و با کرواسی، بوسنی و هرزگوین، صربستان و آلبانی همسایه است.

کشور سودان جنوبی – ۲۰۱۱

کشور سودان جنوبی در حال حاضر جدیدترین کشور جهان به شمار می‌رود که استقلال خودش را در سال ۲۰۱۱ میلادی از سودان به دست آورد، آن هم پس از اینکه دهه‌ها درگیر جنگ داخلی و ناآرامی بود. این کشور جدید در سرزمین پرآشوب شرق آفریقا محصور در خشکی است و شدیدترین بحران‌های پناه‌جویان آفریقا را تجربه کرده است. سودان جنوبی یکی از فقیرترین کشورهای جهان است و بین سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۰ نیز یک جنگ داخلی دیگر را تجربه کرده است.

source

توسط elmikhabari