کلاس یوس

ارزیابی‌های جدید محققان نشان می‌دهد ضررهای سیگار بیشتر از چیزی است که پزشکان تصور می‌کردند. به گفته محققان هر یک نخ سیگار 20 دقیقه از عمر را کم می‌کند. یافته‌های جدید شاید محرکی برای ترک سیگار باشد.

براساس گزارش گاردین، محققان دانشگاه کالج لندن دریافتند به‌طور متوسط ​​یک نخ سیگار حدود 20 دقیقه از عمر انسان را کم می‌کند؛ به‌عبارت‌دیگر، یک بسته سیگار معمولی که حاوی 20 نخ است، می‌تواند عمر یک فرد را نزدیک به 7 ساعت کوتاه کند. این رقم تقریباً دوبرابر تخمین‌های قبلی محققان در سال 2000 است.

ارتباط سیگار با کاهش عمر

بر‌اساس تجزیه‌وتحلیل جدید محققان، اگر فردی روزانه 10 نخ سیگار می‌کشد، روز اول سال 2025 سیگارکشیدن را ترک کند، پس از یک هفته، یک روز کامل به زندگی خود اضافه می‌کند. اگر این فرد روی تصمیم خود پابرجا بماند و تا 5 فوریه سیگار نکشد، یک هفته و اگر تا 5 آگوست مقاومت کند، یک ماه کامل طول زندگی خود را افزایش می‌دهد.

دکتر «سارا جکسون»، محقق اصلی پژوهش حاضر، می‌گوید:

«بیشتر مردم می‌دانند سیگار مضر است اما تمایل دارند ضرر آن را دست‌کم بگیرند. به‌صورت میانگین، افرادی که سیگار را ترک نمی‌کنند، حدود یک دهه از عمر خود را از دست می‌دهند. این 10 سال، لحظات و نقاط عطف گران‌بهایی است که می‌توان با عزیزان سپری‌ کرد.»

پژوهش جدید که به سفارش وزارت بهداشت بریتانیا انجام شده، از داده‌ها و مطالعات پزشکان بریتانیا مربوط به سال 1951 و «مطالعه یک‌میلیون‌ زن» در سال 1996 استفاده کرده است.

طبق پژوهشی که سال 2000 منتشر شد، یک سیگار به‌طور متوسط ​​حدود 11 دقیقه طول عمر را کاهش می‌دهد اما پژوهش جدید این رقم را تقریباً دوبرابر تخمین می‌زند و می‌گوید تقریباً 20 دقیقه از عمر کم می‌کند: 17 دقیقه برای مردان و 22 دقیقه برای زنان.

برخی ممکن است فکر کنند ایرادی ندارد آدم چند سال از زندگی‌اش را از دست بدهد؛ اینها فکر می‌کنند سیگار از سال‌های کهنسالی و ناتوانی پیری می‌کاهد، سال‌هایی که چه سیگار بکشیم چه نکشیم، با بیماری همراه است. اما جکسون می‌گوید سیگارکشیدن دوره ناسالم پایان زندگی را کوتاه نمی‌کند، بلکه در وهله اول سال‌های میانسالی را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد؛ به‌عبارت‌دیگر، فرد سیگاری 60 ساله معمولاً مشخصات سلامتی فرد غیرسیگاری 70 ساله را دارد.

ممکن است بپرسید پس چرا برخی سیگاری‌ها عمر طولانی دارند اما برخی دیگر به بیماری‌های مزمن مبتلا می‌شوند و در دهه 40 زندگی خود می‌میرند. این تفاوت به عادات سیگار‌کشیدن مانند نوع سیگار مصرفی، تعداد پک‌ها و میزان عمق استنشاق افراد سیگاری مربوط می‌شود. همچنین افراد به مواد سمی موجود در دود سیگار حساسیت‌های متفاوت نشان می‌دهند.

محققان تأکید می‌کنند افراد سیگاری باید کامل سیگار را ترک کنند تا از مزایای سلامتی و امید به زندگی بیشتر برخوردار شوند. تحقیقات قبلی نشان داده سیگارنکشیدن امری بینابینی نیست: خطر بیماری قلبی و سکته مغزی برای افرادی که یک نخ سیگار در روز می‌کشند، در مقایسه با افرادی که روزانه 20 نخ سیگار می‌کشند، حدود 50 درصد کمتر است. همچنین پیش‌ازاین پژوهشی نشان داده بود ترک سیگار حتی در سنین بالا هم می‌تواند امید به زندگی را بیشتر کند.

یافته‌های پژوهش حاضر در Journal of Addiction منتشر شده است.

source

توسط elmikhabari.ir