دیسیپلین که این روزها نامش را بارها از زبان محققان و حتی بلاگرها می شنویم در واقع خوانش فارسی عبارت discipline است که به معانی مختلفی نظیر، خود تنظیمی، نظم و خودکنترلی تعبیر می شود. دیسیپلین به ما کمک می کند تا بتوانیم روی کار و هدف های خود تمرکز کنیم و به گونه ای با حواس پرتی ها مقابله کنیم که بتوانیم نهایتا کار خود را به سر انجام برسانیم. پژوهشگران معتقدند که این خودانضباطی یا دیسیپلین است که منجر به دستاوردها می شود و حتی اگر چیزهای دیگر هم در موفقیت نقش داشته باشند، نقش خود را وام دار اراده و دیسیپلین فرد هستند.

در این  ۹ کتاب برای دیسیپلین چه می خوانیم

ما بید معنی درست دیسیپلین را بدانیم و بفهمیم که چطور و در چه شرایطی باید به آن روی آوریم. در این ۹ کتاب شما هر بار از زبان نویسنده با مفهوم اراده و خود تنظیمی و کنترل فردی آشنا می شوید و یاد می گیرید چگونه باید با تصمیم آگاهانه از آن استفاده کنید. البته که برخی از این کتاب ها در دسته مطالب توسعه فردی قرار می گیرند و برخی دیگر کمی علمی تر این موضوع را موشکافی کرده اند.

در ادامه این مطلب توضیحاتی برای هر کتاب نوشته ایم. آن ها را بخوانید و نظرات شخصی خود را در بخش نظرات بنویسید. هر کدام از این کتاب ها که توسط ناشرین در ایران چاپ شده است نیز معرفی می کنیم تا بتوانید با خیال راحت نسبت به تهیه آنها اقدام کنید.

ادامه مطلب را بخوانید تا چیزی که مورد علاقه‌تان باشد پیدا کنید و در بخش نظرات، هر توصیه شخصی‌ای که دارید با ما در میان بگذارید.

 

۴ کتاب برای دیسیپلین و خودکنترلی و خودتنظیمی

آزمایش مارشمالوی معروف میشل را به یاد دارید؟ باید فیلم هایی در این باره تا کنون دیده باشید. این آزمون که در دهه شصت صورت گرفت و کودکان را با یک مارشمالو آزمودند و خود کنترلی آن ها را اندازه گرفتند، مبنایی برای بسیاری از تحقیقات و اطلاعات شد تا نحوه عملکرد فرد با اراده و غیره را مد نظر قرار داده و به نتایجی دست پیدا کنیم. دقیقا همین آزمایش بود که منجر به شروع بازار تولید کتاب های خودیاری شد. این بازار و کتب مربوط به آن به طور کلی در مورد تاکتیک های مفیدی حرف دارند که به افراد در مورد بهبود عادت هایشان کمک می کند.

معمولا کتاب ها برای افراد معمولی نوشته شده اند (نه لزوما همه افراد و مخصوصا افرادی که دچار طرح واره های مختلف هستند). تعداد خاصی از این کتب علمی هستند اما راهکارهای بقیه کتاب ها هم ارزش تست کردن را دارد.

ذهنیت: روانشناسی جدید موفقیت – کارول اس. دوک

اگر فکر می کنید برای این که انسان بهتری شوید و اشل بالاتری از زندگی خود را تجربه کنید احتمال می دهیم این اولین کتابی باشد که به شما کمک کند. در این کتاب که با مفهوم ذهنیت رشد روبرو هستیم می توانید برای ورود به مرحله پیشرفته تری از زندگی خود، خودتنظیمی را یاد بگیرید. در این کتاب برای دیسیپلین که نوشته پروفسور کارول دوک است تلاش شده که از روانشناسی مثبت نظیر انگیزه، هوش و طرز فکر استفاده شود تا خواننده بتواند فرق بین طرز فکر ثابت و پیش رونده را فهمیده و در سبک زندگی خود را عوض کند.

کتاب برای دیسیپلین

در این کتاب کارول دوک نظر افرادی که برای موفقیت سخت کوشی را قبول دارند را تایید می کند و ثابت می کند که چرا باید اینگونه باشد.

این کتاب در مورد دیسیپلین ساده اما عمیق است و بر پایه علوم روانشناسی نوشته شده است اما این بدین معنی نیست که یک فرد عادی از آن سر در نمی آورد. در این کتاب داستان ها و مثال ها و حکایت هایی وجود دارد که آموزش را روان تر و ساده تر کرده است.

این کتاب در ایران چاپ شده است و می توانید نسخه های صوتی و پی دی اف آن را در مارکت های کتاب ایرانی خریداری کرده و دانلود کنید.

 

عادت اکنون: نیل فیور

در توضیحی در مورد این کتاب کافی است بگوییم که در این کتاب برای دیسیپلین در مورد برنامه ای استراتژیک برای غلبه بر اهمال کاری و لذت بردن از بازی بدون احساس گناه چیزهایی می خوانیم.

این کتاب نیز خوشبختانه در ایران چاپ شده است و به زبان فارسی روان از نشرهای مختلف در دسترس است.

اگر احساس می کنید که مدال به تعویق انداختن کارها یا همان اهمال کاری باید از آن شما باشد بهتر است که این کتاب را سریع تهیه کنید. این کتاب برای دیسیپلین به شما تکنیک های زیادی یاد می دهد تا بالاخره از شر تعویق انداختن کارها راحت شوید.

البته که این کتاب برای کمالگرایان نیز یک انتخاب عالی است چرا که کمک می کند بهره وری را در همان قدم های اول بالا ببرند.

متن کتاب ساده و روان است و بیشتر به کار کسانی می آید که عادت به تعویق انداختن کارها را دارند و نمی دانند که چرا اینگونه شده اند.

دکتر نیل فیوره در این کتاب کمک می کند تا خواننده مشکل را بهتر و دقیق تر درک کند و سعی می کند به آن ها بیاموزد که چگونه این تحریم خود را دور بزنند.

با کمک کتاب عادت اکنون یا عادت حال یاد میگیرید که چطور کارهای تان را به عادت های مثبت گره بزنید و عادت های قدیمی را کنار بگذارید. اگر شما ذهنی دارید که مدام برای اهمال کاری خود دلیل می آورید این کتاب برای شما مناسب نیست اما خواندن آن کمک می کند که افرادی که واقعا به دنبال راهکار هستند در زندگی خود بهبود هایی ایجاد کنند و در نهایت از اضطراب رها شوند.

 

قدرت انضباط شخصی – برایان تریسی

معمولا کتاب های برایان تریسی در ایران سریع چاپ می شود و این یکی از کتاب هایی بود که من هدیه گرفته ام! پس اگر کمی جستجو کنید نسخه های مختلف آن را پیدا خواهید کرد.

برایان تریسی کسی است که در مورد تنظیم اهداف و موفقیت کتاب های زیادی نوشته است. چیزی که بیاد دارم این است که این کتاب حدود ۳۰۰ صفحه ای است و حدود ۲۱ فصل دارد. امتیاز این کتاب برای این است که تمرینات عملی هر فصل شما را گام به گام تا شکستن عادت منفی تان در زمینه نظم می کشاند و در پایان فصل شما را از نو ساخته است! البته اگر تمرین ها را منظم انجام دهید.

جالبی این کتاب این است که می توان آن را کتاب برای دیسیپلین در همه امور برشمرد چرا که در سه فصل مختلف اهداف مالی و کسب‌وکار، اهداف شخصی، و رفاه عمومی تلاش کرده تا موضوعاتی مثل رهبری، روابط، دوستی، برتری فردی، مسئولیت‌پذیری، سلامت و مدیریت زمان را بسط دهد و تمرین ها را بر این مبنا تنظیم کرده است.

او در این کتاب تلاش کرده ۹ کلید انضباطی را شرح دهد که شامل تعیین اهداف روزانه، سخت‌کوشی، پشتکار و غیره است. این کتاب را در کل می توان یک کتاب انگیزیشی برشمرد.

شرح کتاب ساده است و البته این شرح به مترجم نیز بسیار ربط دارد اما مطلب ثقیل نیست و حتی می توانید ابتدا فصل های مورد نظر خود را مطالعه کنید.

 

کتاب قدرت عادت – چارلز دوهیگ

این کتاب یکی از کتاب های معروف در زمینه خودکنترلی است و کلیات آن در مورد این است که چرا کارهایی که انجام می‌دهیم را انجام می‌دهیم و چگونه آن‌ها را می توانیم تغییر دهیم!

چارلز دوهیگ در واقع گزارشگر نیویورک تایمز است که تمام مشاهدات خود در مورد قدرت عادت های جمعی در شورش های خارج از کشور را جمع آوری کرده و بدان پرداخته و این کتاب را تالیف کرده است. اصول کار او از اینجا نشات می گیرد که چارلز علاقه زیادی به مشاهده رفتارهای انسانی و تحقیق در مورد آن ها داشته و در نهایت در مورد حلقه های ذهنی که مغز بری صرفه جویی انرژی از آن استفاده می کند دامن زده و در این باره تحقیقات و بررسی هایی انجام داده است.

تلاش او در این جهت بوده که به کشف عادت های قدیمی و زمینه دار افراد بپردازد که همین عادت ها می توانند نیت های عالی ما را خراب کنند و برنامه های مان را به هم بریزند. گفتنی است که این عادت ها در همه ابعاد زندگی ما نفوذ دارند.

علامت (Cue)، عادت (Habit)، و پاداش (Reward) در واقع سه مرحله ای است که مغز ما بر اساس آن تصمیم می گیرد، کاری انجام می دهد یا ممانعت انجام می دهد و در نهایت پاداش می گیرد. او در کتاب خود بر این اساس شرح نوشته و گزارشات او نیز بر این پایه استوار است.

در نهایت در انتها نویسنده راهکارهایی ارائه می دهد تا عادت های قبلی خود را بشکنید و خودکنترلی خود را زنده کنید. زیبایی این کتاب آنجا مطرح است که در آن در مورد تحقیقات علمی و داستان های جذاب بارها می خوانیم.

کتاب برای دیسیپلین

۵ کتاب برای خودتنظیمی

خودتنظیمی (Self-Regulation)، خودکنترلی (Self-Control) و انضباط شخصی (Self-Discipline) عبارت هایی هستند که معمولا آنها را در مکالمات روزانه به جای یکدیگر بکار می بریم اما خود تنظیمی بیشتر در حوزه روانشناسی رفتاری تعریف می شود.

کتاب هایی که در این قسمت برای خود تنظیمی معرفی شده است:

  • توسط روان‌شناسان حرفه‌ای یا درمانگران نوشته شده است؛
  • بر پایه‌ی تحقیقات روان‌شناختی نوشته شده اند (یا)
  • به‌شدت توصیه‌شده توسط/برای درمانگران.

توجه کنید که در صورتی که تحت نظر درمان گر هستید حتما باید در مورد مطالعه این کتاب ها با درمانگر خود مشورت کنید و گویا آی تی در این باره مسئولیتی را نمی پذیرد.

همچنین افرادی که دوست دارند سازوکار علمی پشت خودتنظیمی را بیشتر یاد بگیرند می توانند از این کتاب ها استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: معرفی ۱۵ کتاب برای جلوگیری از به تعویق انداختن کارها

قدرت اراده: کشف مجدد بزرگترین قدرت ما – روی اف.باومیستر و جان تیرنی

در این کتاب برای دیسیپلین و به طور اختصاصی تر در مورد خودتنظیمی شما می آموزید که اراده یک منبع محدود برای ماست. در این کتاب تاکید شده که IQ با میزان اراده ما است که منجر به موفقیت در زندگی مان می شود. همچنین در جای جای کتاب می خوانیم که اراده با جنبه های مختلفی از زندگی ما گره خورده است. به عبارتی اگر طالب شادی، سلامت عاطفی، حمایت اجتماعی، سلامت جسمی در زندگی خود هستید باید روی اراده و خود تنظیمی خود کار کنید.

از طرفی در این کتاب شرح داده شده که مدیریت آگاهانه انرژی منجر به خودکنترلی درست می شود. این که اراده ما با چه چیزی تقویت می شود و با چه تضعیف می شود، را در این کتاب می خوانید و حتی یاد می گیرید که اتفاقا برای بهره وری بیشتر برخی کارها را به تعویق بیندازید.

می توان گفت نویسندگانی که در حوزه توسعه فردی کار می کنند بارها در متن کتاب خود به این کتاب مراجعه کرده اند و می توان آن را یک منبع کلیدی بری انضباط شخصی و خودکنترلی برشمرد. کتاب ۳۱۶ صفحه دارد (نسخه لاتین) و توسط روانشناسان مختلف کاملا حرفه ای تالیف شده است. جذابیت این کتاب به آزمایش ه و استدلال های قانع کننده آن بر می گردد.

کتاب کوچک تغییرات بزرگ – دکتر امی جانسون و دکتر مارک هاوارد

وقتی عادت های بدی داریم و از طرفی اراده مان هم ضعیف است! به نظر می رسد که رویکرد بدون اراده برای تغییر عادت های قدیمی بتواند یک برگ برنده باشد و این کلیات چیزی است که در این کتاب توسط این دو دکتر نوشته شده است.

در این کتاب نوشته های علمی و تحقیقاتی در مورد علوم اعصاب و ارتباط با عادت ها و اعتیادها را می خوانیم و استدلالی عمیق می خوانیم در مورد این که واقعا می توان عادت ها را عوض کرد.

از آنجا که این کتاب یک کتاب منجر به بهبودی عالی در میان روان درمان گر ها شناخته شده است می توان آن را به امید یاد گیری جریان بهبودی دست گرفت. در این کتاب می توانید نکاتی در مورد چگونگی تغییرات گرایش ما به الگوهای فکری خاص بخوانیم.

اگر مشتاق مطالعه در این زمینه نیستید خواندن این کتاب کمی دشوار است اما کسانی که دچار اختلالات اضطرابی و نظیر آن هستند با مطالعه این کتاب  می توانند بینش های مفیدی کسب کنند.

اصول این کتاب بر ۲ پایه استوار است:

  • شکستن الگوهای رفتاری عادتی
  • گوش دادن به روایت‌های درونی

این کتاب برای روان‌شناسان به دلیل ارتباط بالقوه آن با درمان شناختی-رفتاری (CBT) بسیار مفید است.

 

تست مارشمالو: تسلط بر خود کنترلی – والتر میشل

تست مارشمالو که در ابتدای این مطلب در مورد آن صحبت کردیم موضوع اصلی این کتاب است. به طور کلی تست مارشمالو در مورد رضایت فعلی و رضایت با تاخیر صحبت هایی برای گفتن دارد و حتی در برخی موارد شنیده ایم که در این تست بعد از گذشت چند سال عملکرد آزمایش شونده ها مورد بررسی قرار گرفته و متوجه شده اند که خودکنترل ها دستاوردهای بهتری خواهند داشت.

والتر میشل بعد از این آزمیش عملکرد تحصیلی و نرخ چاقی  چیزهای دیگر را در بزرگسالی این افراد مورد آزمایش قرار دارد و نتایج تحقیقات او منجر به ورود به عرصه جدیدی از روانشناسی رفتاری شد. 

اگر می خواهید مباحث خودکنترلی و دیسیپلین را عمیق مورد بررسی قرار دهید توصیه می کنیم کار خود را از این کتاب شروع کنید چرا که این آزمایش و میشل پایه گذار این تفکر بوده اند. 

غریزه اراده – کلی مک گونیگا

اگر می خواهید بدانید که داستان خودکنترلی چیست و چطور کار می کند و اصلا چرا خود کنترلی و اراده اهمیت دارد، می توانید این کتاب را بخوانید تا ضمن آگاهی از نکاتی در مورد آنچه گفته شد، یاد بگیرید که چطور اراده خود را تقویت کنید و از آن سودها ببرید.

نویسنده این کتاب که عنوانی ساده دارد دکتر کلی مک گونیگا است و تلاش داشته تا خوانندگان کتابش را با موضوع چیستی و چگونگی و چرایی اراده آشنا کند و این موضوع را از ابعاد مختلف مورد بررسی قرار دهد. شاید این کتاب برای کسانی که زندگی را سهل می گیرند و معتقدند هر چه باید بشود می شود! ابزاری برای تغییر دیدگاه شان باشد.

امتیاز این کتاب در این باره است که دکتر کلی مک گونیگال تلاش کرده که ضمن استفاده از تست ها و آزمایشات روانشناسی معتبر، از علوم پزشکی و اعصاب نیز استفده کند تا نتایج تحقیقاتش کاملا قانع کننده باشد.

اگر ضمن مطالعات خود می خواهید یاد بگیرید که چطور اراده بر سلامتی جسمی، توانایی شناختی و حتی احساسات شما تاثیر می گذارد این کتاب برای شما نوشته شده است. می توان این کتاب را یک فراکتاب خواند چرا که دکتر در هر بخش که نیاز باشد به شما توصیه می کند که تحقیقات و مطالعات خود را از بستر های قابل تایید ایشان ادامه دهید و این موضوع را جذاب تر می کند.

موضوعات مورد بررسی در این کتاب به طور کلی شامل موارد زیر است:

  • نقش ذهن‌آگاهی، تغذیه، طرز فکر و خودمهربانی در خودکنترلی
  • توصیه‌های عملی درباره بهره‌وری، عادت‌ها و به تعویق انداختن کارها

با مطالعه اطلاعات علمی و راهنمایی‌های کاربردی که در این کتاب موجود است می توانید چیزهایی یاد بگیرید که در بهبود زندگی تان بسیار موثر است.

 

علم کنترل خود – هوارد راچلین

اصلا به کوتاه بودن محتوای این کتاب در ۲۴۰ صفحه توجه نکنید! مطمینا کتابی که نوشته پروفسور بازنشسته راچلین است دارای محتوایی است که عمیق و کاربردی است و می توان حسابی دانش خود را در این ۲۴۰ صفحه آپدیت کنید.

گفته شده که این کتاب یک کتاب دانشگاهی است و برای مطالعه دانشجویان توسط اساتید توصیه می شود. اهمیت کتاب در این جا مشخص می شود که تحقیقات تجربی فراوانی در آن گنجانده شده تا اصول کلیدی خودتنظیمی، ارتباط آن با تصمیم‌گیری، رفتار و موارد دیگر بررسی شده است.

این کتاب کم حجم برای بهبود عملکرد یادگیری شما و بکاربستن آموزه ها به صورت زیر تدوین شده ست:

  • شامل نمودارها، دیاگرام‌ها و گاهی داده‌های عددی
  • ارائه مفاهیم پیچیده به شکلی منسجم و قابل‌درک
  • مناسب برای علاقه‌مندان به علوم رفتاری و مطالعات پیشرفته

هر چند این کتاب یک کتاب آکادمیک است اما متن روان آن کمک کرده که هر کس که علاقه به مطالعه در مورد علوم رفتاری دارد خیلی راحت با این کتاب کنار بیاید.

آیا شما نیز در زمینه خود کنترلی مطالعه داشته اید یا این که کتاب برای دیسیپلین تا کنون به کسی معرفی کرده اید؟ نظر خود را در این باره برای ما بنویسید

منبع کمکی:‌  |‌ positivepsychology |‌  |

source

توسط elmikhabari.ir