محققان آمریکایی موفق شده‌اند با استفاده از یک باکتری، نوعی واکسن ضد چاقی بسازند. واکسنی که احساس سیری طولانی‌مدتی در شما به‌وجود میاورد.

تصور کنید بدون هیچ نگرانی از افزایش وزنی بتوانید هر غذایی را که دوست دارید میل کنید. این آرزو ممکن است به‌زودی با تولید واکسن ضد چاقی به واقعیت بپیوندد. دانشمندان به تازگی واکسنی ساخته‌اند که بدن را در برابر چاقی مقاوم می‌کند. این واکسن با سازوکاری متفاوت از داروهای کاهش وزن مانند «اوزمپیک» که باعث ایجاد حس سیری طولانی‌مدت می‌شوند، عمل می‌کند. واکسن جدید از ایجاد التهاب‌های مضر در بدن که زمینه‌ساز افزایش وزن هستند، جلوگیری می‌کند.

بیشتر بخوانید:

دانشمندان راه درمان چاقی را پیدا کردند: چربی خودسوز

این واکسن ضد چاقی چگونه عمل می‌کند؟

محققان دانشگاه کلرادو با استفاده از نوعی باکتری مفید به نام «میکروباکتریوم واسه» (Mycobacterium vaccae) که به طور طبیعی در شیر گاو و خاک یافت می‌شود، این واکسن را تولید و روی موش‌ها آزمایش کرده‌اند. نتایج این آزمایش‌ها بسیار امیدوارکننده بوده است. موش‌هایی که به مدت ۱۰ هفته این واکسن را به صورت تزریقی دریافت کردند، حتی با وجود مصرف رژیم غذایی سرشار از شکر و چربی، در برابر افزایش وزن مقاوم شدند.

این در حالی بود که موش‌هایی که واکسن دریافت نکرده بودند، دچار افزایش وزن شدند. این آزمایش نشان داد که واکسن تولید شده توسط محققان دانشگاه کلرادو می‌تواند از افزایش وزن ناشی از رژیم غذایی پرکالری و به اصطلاح «به سبک رژیم غذایی غربی» به طور موثری جلوگیری کند.

واکسن ضد چاقی

به گفته محققان، این باکتری مفید از التهاب ناشی از استرسی که معمولا در اثر مصرف غذاهای پرکالری در بدن ایجاد می‌شود، پیشگیری می‌کند. التهاب و کالری اضافی، سطح هورمون استرس (کورتیزول) را در بدن افزایش می‌دهند. افزایش التهاب همچنین تولید هورمون‌های تنظیم‌کننده متابولیسم و اشتها را مختل کرده و باعث می‌شود فرد دیرتر احساس سیری کند و در نتیجه غذای بیشتری مصرف کند.

واکسن جدید حتی در صورت مصرف رژیم غذایی پرچرب نیز از تجمع چربی در ناحیه شکم جلوگیری می‌کند. تجمع این نوع چربی در اطراف اندام‌های داخلی بدن مانند کبد، قلب، روده‌ها و کلیه‌ها خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف از جمله بیماری‌های قلبی و دیابت را افزایش می‌دهد.

اگرچه این واکسن در آزمایش‌های حیوانی (روی موش‌ها) نتایج مثبتی نشان داده است، اما محققان هنوز نمی‌دانند که آیا همین تأثیر را روی انسان نیز خواهد داشت یا خیر. برای پاسخ به این سوال، به تحقیقات و بررسی‌های بیشتری نیاز است. در ایالات متحده، از هر چهار نفر، سه نفر با مشکل اضافه وزن یا چاقی دست و پنجه نرم می‌کنند و در صورت موفقیت‌آمیز بودن نتایج این واکسن در انسان، می‌تواند راه‌حلی مؤثر برای این مشکل جهانی باشد.

در گجت نیوز بخوانید:

source

توسط elmikhabari.ir