نگهداری میوه‌ها و سبزیجات حساسیت و اهمیت خاصی دارد که لازم است بدانید؛ بخش عمده‌ای از نکات مربوط به نگهداری آن‌ها به تولید اتیلن توسط بعضی از انواع میوه‌ها بر می‌گردد؛ اتیلن گازی است که روند رسیدن بعضی از میوه‌ها را تسریع کرده و موجب فساد زودرس یا افت کیفیت سایر میوه‌های نگهداری‌شده در کنار آن‌ها می‌شود. با اطلاع از باید و نبایدهایی که در این زمینه وجود دارد و دانستن ترفندهای طولانی‌مدت نگهداری میوه‌ها که یکی از آن‌ها قرار ندادن بعضی از گونه‌ها در کنار انواع دیگر است، به‌راحتی جلو فساد سریع میوه ها و سبزجات را خواهید گرفت. برای اطلاع بیشتر در خصوص میوه و سبریجاتی که نباید با هم نگهداری کرد، تا پایان با ما همراه باشید.

سیب زمینی و پیاز

بسیاری از مردم، پیاز و سیب زمینی را در جایی مانند سبدهای دو طبقه و بسیار نزدیک به هم قرار می‌دهند، غافل از این‌که این کار یک اشتباه رایج در نگهداری سیب زمینی در خانه و پیازهاست؛ پیاز و سیب زمینی از جمله مواردی است که نباید در کنار هم نگهداری کرد. پیاز با جذب بالا و سریع رطوبت آزادشده از سیب زمینی‌ها شاخه سبز می‌زند و از طرفی سیب زمینی نگهداری‌شده در کنار پیاز هم سریع‌تر فاسد می‌شود. برای تازه و سالم ماندن سیب زمینی‌ها بهتر است آن‌ها را دور از پیاز، در فضایی باز و تاریک و با هوای خنک قرار دهید. هم‌چنین برای نگهداری طولانی‌مدت پیازها و حفظ کیفیت‌شان، آن‌ها را در محلی دور از سیب زمینی‌ها نگهداری کنید. 

توجه: نگهداری سیر و پیاز در کنار هم در شرایطی با تهویه مطبوع، منعی ندارد.

نگهداری سیب زمینی و پیاز

خیار و گوجه فرنگی

بهتر است برای جلوگیری از فساد سریع خیار، آن را هرگز در کنار میوه‌هایی مانند گوجه فرنگی و یا طالبی نگهداری نکنید؛ خیار در برابر گاز اتیلنی که این میوه‌ها تولید می‌کند پایداری کافی نداشته و زود خراب می‌شود. به‌طور کلی بهتر است خیار را تنها نگهداری کنید و به دلیل حساسیت بالای آن به گاز اتیلن، کنار آن هیچ میوه دیگری نگذارید. در صورت رعایت اصول نگهداری خیار در یخچال، این میوه تا دو هفته نیز به‌خوبی و با حفظ کیفیت مطلوب در یخچال باقی می‌ماند. 

سیب و پرتقال

مانند مورد قبل، به دلیل تولید و انتشار گاز اتیلن توسط میوه‌ها که سبب تسریع در رسیدگی آن می‌گردد، پرتقال‌ها را هم نباید در یخچال کنار سیب‌ها قرار دهید تا زود خراب نشود. بهتر است هر طبقه از جامیوه‌ای یخچال‌تان را به یکی از این دو نوع میوه اختصاص دهید. ضمنا به این نکته توجه کنید که نگهداری پرتقال داخل کیسه پلاستیکی، باعث کپک زدن زودهنگام آن خواهد شد.

نگهداری سیب

کدو تنبل و گلابی

نگهداری این دو مورد کنار هم درست نیست و به‌ویژه موجب خراب شدن زودهنگام کدو تنبل خواهد شد. هم‌چنین قرار دادن کدو تنبل در کنار سیب نیز توصیه نمی‌شود. ضمنا خوب است بدانید بهترین دمای نگهداری کدو تنبل ۱۰ تا ۱۳ درجه سانتی‌گراد است که دمای کمی محسوب می‌شود، اما در سطح دمای یخچال پایین نیست. این در حالی است که سیب و گلابی را حتما باید در دمای یخچال نگهداری کرد.

انگور در کنار شلیل، انبه و سبزیجات

نگهداری انگور

می‌توان موارد بیشتری را نیز به لیست میوه‌هایی که در کنار انگور نباید نگهداری کرد، اضافه نمود؛ در واقع دانستن فوت و فن‌های نگهداری از انگور ضروری است، چراکه انگور میوه‌ای خاص و حساس به شمار می‌رود که با قرار گرفتن در معرض گاز اتیلن به سرعت رسیده، خراب شده و ضمنا بوی بسیاری از سبزیجات معطر را جذب می‌کند که این امر تاثیری منفی روی کیفیت و طعم انگور خواهد گذاشت. پس انگور را در کنار میوه‌هایی مانند انبه و شلیل که گاز اتیلن بسیاری تولید می‌کنند، قرار ندهید و از نگهداری این میوه در کنار سبزیجات هم خودداری کنید.

بیشتر بخوانید: روش نگهداری انبه در یخچال

آووکادو و موز

به‌طور کلی از آن‌جایی که موز به‌سرعت رسیده و ترشیده می‌شود، بهتر است در کنار آن هیچ میوه‌ای قرار نداده و آن را جدا از سایر میوه‌ها مانند هلو و سیب نگهداری کنید. در مورد آووکادو نیز باید بگوییم که این میوه به گازی که موز رسیده آزاد می‌کند، حساسیت بالایی دارد و با قرار گرفتن در معرض این گاز، زودتر رسیده و خراب می‌شود.

نگهداری صحیح میوه

بادمجان و طالبی

بادمجان نیز مانند خیار، موز و انگور از جمله مواردی است که بهتر است در جایی مخصوص و به دور از سایر میوه‌ها و سبریجات نگهداری شود. به‌خصوص میوه‌هایی مانند طالبی، به خراب شدن و یا کاهش کیفیت بادمجان سرعت می‌دهد و برای نگهداری اصولی و طولانی‌مدت بادمجان، نباید این دو را در یخچال کنار هم گذاشت. به‌طور کلی روش صحیح نگهداری از طالبی هم خاص است و نمی‌توان آن را در کنار هر میوه‌ای نگهداری کرد. 

شلیل و کلم

شلیل هم از جمله میوه‌هایی است که گاز اتیلن زیادی تولید می‌کند و در نتیجه نگهداری آن کاری حساس و دقیق است و باید به نحوی انجام شود که برای سایر میوه‌جات و سبزی‌های داخل یخچال ضرری نداشته باشد. قرار دادن شلیل در کنار میوه و سبزیجاتی مانند کلم باعث تسریع روند خراب شدن آن‌ها خواهد شد.

source

توسط elmikhabari.ir