کلاس یوس
«دونالد پتی»، فضانورد ناسا، که با عکسهایی که از ایستگاه فضایی بینالمللی میگیرد و در شبکههای اجتماعی به اشتراک میگذارد در چند وقت گذشته شناخته شده، عکس خیرهکننده دیگری را منتشر کرده است. تصویر جدید از پنجره فضاپیمای Crew Dragon متصل به ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) گرفته شده و در آن شاهد کهکشان راه شیری، ماهوارههای استارلینک و ویژگیهای جذاب دیگری هستیم.
پتی با انتشار این عکس در شبکه اجتماعی ایکس نوشته است:
«یک عکس با: کهکشان راه شیری، صبح کاذب، ماهوارههای استارلینک، ستارههایی در قالب یک نقطه، اتمسفری که انتشار OH [هیدروکسید] را بهصورت خاکستری سوخته نشان میدهد، خورشیدی که بهزودی طلوع میکند و شهرهای در شب که بهصورت خط دیده میشوند. این تصویر دو روز پیش از پنجره Dragon Crew 9 گرفته شده است.»
تصویر فضایی شگفتانگیز پتی
در پایین تصویر کره زمین به راحتی قابل تشخیص است، همانطور که ستارگان زیادی به شکل نقطه در آسمان دیده میشوند. بااینحال با دقت بیشتری میتوانید رگههایی از نور را در تاریکی مشاهده کنید که پتی معتقد است ماهوارهای استارلینک هستند.
کهکشان راه شیری نیز در مرکز عکس دیده میشود و صبح کاذب که پتی در پست خود از آن یاد کرده، درخشش ضعیف و پراکندهای است که بهصورت یک نور مثلثی یا مخروطی شکل دیده میشود. این پدیده شگفتانگیز بر اثر پراکندگی نور خورشید بهوسیله غبار موجود در منظومه شمسی پدید میآید.
انتشار OH که همچنین با نام هیدروکسیل درخشش هوا شناخته میشود، یک پدیده طبیعی است که در جو فوقانی زمین شکل میگیرد.
با توجه به اینکه ایستگاه فضایی بینالمللی در طول یک روز 16 طلوع و غروب خورشید را تجربه میکند، فضانوردان مستقر در فضا با یک چشمانداز درحال تغییر مواجه هستند. پتی در چهار مأموریت فضایی خود که طی 30 سال گذشته انجام شده، با عکسهای فوقالعاده خود از زمین و جهان بالای آن شناخته شده است. او همزمان با سال میلادی جدید اولین تصویر فضایی ناسا در سال 2025 را منتشر کرده بود که یک شفق خیرهکننده را بر فراز زمین نشان میدهد.
source