کلاس یوس
تصویر روز ناسا دنبالهدار ATLAS را در حضیض خورشیدی از دید فضاپیمای SOHO ناسا نشان میدهد. هفته گذشته، دنبالهدار C/2024 G3 (ATLAS) به نزدیکترین فاصلهاش به خورشید رسید و بهطرز چشمگیری درخشان شد.
حضیض خورشیدی ATLAS داخل مدار سیاره عطارد اتفاق افتاد. دنبالهدار آنقدر به خورشید نزدیک شد که رصد آن برای انسانها دشوار بود اما فضاپیمای SOHO موفق شد تصویری از آن ثبت کند.
در تصویر روز ناسا چه میبینیم؟
تصویری که SOHO (LASCO C3) از دنبالهدار ATLAS تهیه کرده، با ترکیب چندین فیلتر رنگی مختلف ایجاد شده است. در بالای تصویر، این دنبالهدار با دم رنگارنگ در حضیض خورشیدی خود دیده میشود.
دم سفید مرکزی این دنبالهدار احتمالاً از گردوغبار تشکیل شده است و فقط نور خورشید را منعکس میکند. رنگ قرمز، آبی و سبز احتمالاً ترکیبات یونی هستند که رنگهایشان ناشی از نور ساطعشده از گازهای خاصی است که از دنبالهدار منتشر میشوند.
گازهای دنبالهدار عمدتاً از هسته آن منشأ میگیرند. هنگامی که دنبالهدار به خورشید نزدیک میشود، گرمای خورشید باعث میشود یخ موجود در هسته بخار شود و گازها و ذرات را آزاد کند.
گازها شامل آب، دیاکسیدکربن، مونوکسیدکربن و دیگر ترکیبات آلی هستند. نور خورشید این گازها را یونیزه میکند و باعث میشود نور با طول موج خاصی بتابد؛ برای مثال، انتشار رنگ سبز میتواند مربوط به مولکول کربن دواتمی C2 در دنبالهدار باشد.
درحالحاضر، دنبالهدار ATLAS با دم درخشان و بلند خود در آسمان نیمکره جنوبی زمین دیده میشود. این دنبالهدار بهتدریج از منظومه شمسی دور میشود؛ به همین دلیل درحال کمنور شدن است و بهزودی از دید خارج خواهد شد.
source