کلاس یوس

«دونالد ترامپ» در اولین روز ریاست‌جمهوری خود فرمان اجرایی خروج آمریکا از سازمان بهداشت جهانی (WHO) را صادر کرد. البته طبق مصوبه مشترک کنگره WHO سال 1948 روند خروج این کشور نیازمند سپری‌ شدن یک دوره یک‌ساله است.

براساس گزارش نیویورک تایمز، ترامپ ابتدا ژوئیه 2020 تلاش کرد ایالات متحده را از سازمان بهداشت جهانی خارج کند اما ازآنجایی‌که دوره ریاست‌جمهوری او به پایان رسید، تلاش‌هایش بی‌نتیجه ماند. سپس «جو بایدن»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، ژانویه 2021 در اولین روز ریاست‌جمهوری‌اش، فرمان خروج ترامپ را لغو کرد. اکنون پس از 4 سال، ترامپ کار ناتمامش را به سرانجام رساند.

فرمان اجرایی ترامپ برای خروج آمریکا از سازمان بهداشت جهانی

خروج آمریکا از سازمان بهداشت جهانی

ایالات متحده سال 2020 می‌خواست به‌دلیل مدیریت نادرست سازمان بهداشت جهانی در برابر همه‌گیری کرونا، ناتوانی در اتخاذ اصلاحات ضروری فوری، نداشتن استقلال و نفوذ سیاسی کشورهای عضو WHO از این سازمان خارج شود. علاوه‌براین، به گفته مقامات آمریکا، WHO درخواست‌های مالی غیرمنصفانه‌ای از ایالات متحده می‌کند که نسبت به پرداختی‌های سایر کشورها نامتناسب است؛ برای مثال چین با یک‌میلیارد و 400 میلیون جمعیت (300 درصد بیشتر از جمعیت ایالات متحده) تقریباً 90 درصد کمتر از آمریکا به WHO کمک مالی می‌کند.

آن زمان، ترامپ از مدیریت WHO برای همه‌گیری کرونا انتقاد کرد. او مدعی شد این سازمان از چین محافظت می‌کند و هزینه‌های اضافی از آمریکا می‌گیرد. ترامپ سال 2020 قبل از صدور اولین اخطار خروج از این سازمان گفت: «چین به‌رغم پرداخت فقط 40 میلیون دلار در سال، در مقایسه با آنچه ایالات متحده پرداخت کرده، تقریباً 450 میلیون دلار در سال، کنترل کاملی بر سازمان بهداشت جهانی دارد.»

اکنون کارشناسان بهداشت نگران‌اند که خروج ایالات متحده از WHO به‌طور قابل‌توجهی منابع و توانایی‌های این سازمان را کاهش دهد و جهان را در برابر تهدیدات بهداشتی آسیب‌پذیرتر کند. از سویی، این اتفاق می‌تواند ایالات متحده را نیز منزوی و در برابر بیماری‌های همه‌گیر آینده آسیب‌پذیر کند. همچنین با خروج آمریکا، مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده دیگر به داده‌های بهداشت جهانی دسترسی نخواهند داشت.

source

توسط elmikhabari.ir