در این ماراتن که توسط بدنه اداری منطقه توسعه اقتصادی-فناوری پکن یا E-Town سازماندهی شده است، روباتهای توسعه یافته توسط بیش از ۲۰ شرکت حضور خواهند داشت. روباتها باید معیارهای خاصی را داشته باشند، از جمله ظاهر انساننما با توانایی انجام حرکاتی مانند راه رفتن یا دویدن روی دو پا، بهجای استفاده از چرخ.
طبق دستورالعملهای رسمی، قد روباتها باید بین ۰.۵ متر تا دو متر باشد و حداقل فاصله کشش ۰.۴۵ متری از مفصل ران تا کف پا را داشته باشند. هر دو گروه از روباتهای کنترل از راه دور و کاملا خودمختار واجد شرایط رقابت هستند و اپراتورها مجاز خواهند بود در صورت نیاز باتریها را در طول مسابقه تعویض کنند.
یکی از مورد انتظارترین شرکت کنندگان، تیانگونگ است که یک روبات انساننما است که توسط مرکز نوآوری روباتیک هوش مصنوعی چین ساخته شده است. تیانگونگ میتواند با سرعت متوسط ۱۰ کیلومتر در ساعت بدود و سال گذشته با دویدن در کنار رقبای انسانی در ماراتن ییژوانگ (Yizhuang) در پکن خبرساز شد.
ورود روباتهای انساننما به رویدادهای ورزشی بخشی از ابتکار عمل بزرگتر چین برای مقابله با چالشهای جمعیتی این کشور است. چین با در نظر گرفتن جمعیت سالخورده و نیروی کار رو به کاهش، سرمایهگذاری زیادی در اتوماسیون و روباتیک انجام داده است تا رشد اقتصادی خود را حفظ کند.
طبق اعلام فدراسیون بینالمللی روباتیک، در سال ۲۰۲۳، چین با داشتن ۲۷۶ هزار و ۲۸۸ روبات، ۵۱ درصد از کل روباتهای جهان را به خود اختصاص داده است. این کشور همچنین در حال برنامهریزی رویدادی در ماه اوت است که در آن روباتهای انساننما در مسابقه دو و میدانی، فوتبال و سایر چالشهای مبتنی بر مهارت به رقابت خواهند پرداخت.
source