مواد لازم
-
برای خمیر
- ماست: 100 گرم (سفت و ترش نباشد)
- زرده تخم مرغ: 2 عدد
- بکینگ پودر: نصف قاشق چایخوری
- کره: 100 گرم (نرم شده)
- آرد: حدود 200 گرم (به مقدار لازم)
- گلاب: 2 قاشق غذاخوری
-
برای مواد میانی
- گردو: 120 گرم (آسیاب شده)
- پودر قند: 100 گرم
- پودر هل: 1 قاشق مرباخوری
- گلاب: به مقدار لازم
طرز تهیه
-
آمادهسازی مواد میانی
- گردو، پودر قند، پودر هل و گلاب را با هم مخلوط کنید تا یک ترکیب یکدست به دست آید.
-
تهیه خمیر
- تمام مواد لازم برای خمیر را در یک کاسه بزرگ بریزید و با همزن برقی یا دست ورز دهید تا خمیری نرم و یکدست به دست آید.
- دقت کنید که خمیر را زیاد ورز ندهید تا کره از آن جدا نشود.
- خمیر را به مدت 30 دقیقه در دمای محیط استراحت دهید.
-
قالب زدن قطاب
- فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید.
- خمیر را به اندازههای مساوی تقسیم کرده و هر قسمت را به شکل یک دایره نازک باز کنید.
- مقداری از مواد میانی را روی هر دایره قرار داده و لبههای خمیر را روی هم جمع کنید تا به شکل نیمدایره درآید.
-
پختن قطاب
- قطابها را در سینی فر چیده و به مدت 25-20 دقیقه در فر از پیش گرم شده قرار دهید تا طلایی شوند.
- میتوانید قطابها را در روغن داغ نیز سرخ کنید.
-
تزیین
- قطابهای پخته شده را در پودر قند بغلطانید.
نکات مهم
- برای اینکه قطابها تردتر شوند، میتوانید کمی پودر بادام به مواد میانی اضافه کنید.
- اگر دوست دارید قطابهایتان طعم هل بیشتری داشته باشد، میتوانید مقدار پودر هل را بیشتر کنید.
- برای اینکه قطابها خوشرنگتر شوند، میتوانید زرده تخممرغ را به سطح آنها بمالید.
- اگر خمیر شما خیلی سفت بود، میتوانید کمی شیر به آن اضافه کنید.
- اگر خمیر شما خیلی چسبناک بود، میتوانید کمی آرد به آن اضافه کنید.
نکات طلایی برای یک قطاب خانگی بینظیر
- از ماست سفت و ترش استفاده نکنید.
- خمیر را زیاد ورز ندهید.
- روغن را زیاد داغ نکنید تا قطابها نسوزند.
- قطابها را زمانی که کمی گرم هستند در پودر قند بغلطانید.
حالا که طرز تهیه قطاب را یاد گرفتید، میتوانید با خیال راحت دست به کار شوید و از پختن این شیرینی خوشمزه لذت ببرید.
نوش جان!
نکات تکمیلی
- میتوانید از قالبهای مخصوص قطاب برای شکل دادن به آنها استفاده کنید.
- برای تزئین قطابها میتوانید از پودر پسته، کنجد یا خلال بادام استفاده کنید.
- قطابها را میتوانید در ظرف دربسته به مدت چند روز در یخچال نگهداری کنید.
امیدواریم این دستورالعمل برای شما مفید واقع شده باشد.
source