مواد لازم

  • کدو حلوایی: ۵۰۰ گرم (پوست‌کنده و خردشده)
  • شکر: ۵۰۰ گرم
  • آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
  • آهک هیدراته: ۵۰ گرم
  • آب: ۱ لیتر برای اهک و نیم لیتر برای شربت
  • هل: به میزان دلخواه (اختیاری)
  • دارچین: یک تکه کوچک (اختیاری)
  • خلال بادام: ۱ قاشق غذاخوری
  • زعفران: به مقدار دلخواه
  • پوست پرتقال: ۱ عدد

طرز تهیه

مرحله اول: آماده‌سازی آب آهک

  1. مخلوط کردن آهک با آب: مقداری آهک (حدود ۵۰ گرم) را در یک کاسه با ۱ لیتر آب مخلوط کنید.
  2. ته‌نشین شدن آهک: اجازه دهید چند ساعت بماند تا آهک ته‌نشین شود و آب بالای آن زلال شود.
  3. استفاده از آب زلال: تنها از آب زلال بالای ظرف استفاده کنید.

مرحله دوم: قرار دادن کدو در آب آهک

  • قطعات کدو حلوایی خرد شده را در آب زلال آهک قرار دهید و بگذارید حدود ۱ ساعت بماند. این کار باعث ترد شدن کدوها می‌شود.

مرحله سوم: شست‌وشوی کدو

  • پس از گذشت زمان گفته شده، کدوها را از آب آهک خارج کرده و چندین بار با آب سرد بشویید تا مطمئن شوید آهک کاملاً از کدوها پاک شده است.

مرحله چهارم: پخت مربا

  1. تهیه شربت: در قابلمه‌ای شکر و ۲ پیمانه آب را مخلوط کرده و روی حرارت ملایم بگذارید تا شکر حل شود.
  2. اضافه کردن ادویه‌ها: هل، چوب دارچین و پوست پرتقال را به شربت اضافه کنید تا شربت شروع به جوشیدن کند.
  3. اضافه کردن کدوها: کدوهای شسته شده را به شربت اضافه کنید و با حرارت ملایم بپزید تا کدوها نرم و شفاف شوند.
  4. اضافه کردن آبلیمو و ادویه‌های دیگر: در اواخر پخت، آبلیمو و ادویه‌های دلخواه (مثل زعفران) را اضافه کنید.
  5. پخت تا غلیظ شدن شربت: وقتی شربت مربا غلیظ شد و کدوها شفاف و خوش‌رنگ شدند، مربا آماده است.

مرحله پنجم: نگهداری مربا

  • مربا را در شیشه‌های تمیز و خشک بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

نکته: آهک هیدراته را از لوازم قنادی ها میتوانید خریداری کنید.

توجه: استفاده از آهک در تهیه مربا باعث حفظ شکل و رنگ کدو حلوایی می‌شود و به مربا بافتی ترد و شفاف می‌دهد. با این حال، برخی افراد به دلیل خاصیت قلیایی آهک، ترجیح می‌دهند از این روش استفاده نکنند. در صورت تمایل می‌توانید مربای کدو حلوایی را بدون استفاده از آهک نیز تهیه کنید.

source

توسط elmikhabari.ir