مواد لازم

برای مرغ

  • فیله مرغ: 7 عدد
  • پیاز: ۱ عدد متوسط
  • نمک: به مقدار لازم
  • فلفل سیاه: به مقدار لازم
  • دارچین: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • آب: به مقدار لازم
  • پودر زعفران: به مقدار لازم

برای برنج

  • برنج هاشمی: ۲ پیمانه
  • آب: ۴ پیمانه
  • نمک: ۱ قاشق غذاخوری
  • روغن مایع: ۲-۳ قاشق غذاخوری

برای ته دیگ

  • سیب زمینی: ۱ عدد بزرگ
  • زعفران دم کرده: به مقدار لازم
  • نمک: به مقدار لازم

برای لایه‌ها

  • اسفناج: ۵۰۰ گرم
  • آلو بخارا: ۱۰۰ گرم (شسته شود)
  • زرشک: ۱/۲ پیمانه (شسته شود)
  • کره: ۵۰ گرم

طرز تهیه

مرحله اول: پخت مرغ

  1. فیله‌های مرغ را با پیاز، نمک، فلفل، دارچین، آب و پودر زعفران به مدت نیم ساعت بپزید.
  2. مرغ پخته شده را از آب خارج کرده و ریش ریش کنید.
  3. آب مرغ را برای استفاده در لایه‌های برنج نگه دارید.

مرحله دوم: پخت برنج

  1. برنج را شسته و به مدت 2 ساعت خیس کنید.
  2. برنج خیس خورده را با روغن مایع در قابلمه ریخته و اجازه دهید تا آب آن تبخیر شود.

مرحله سوم: تهیه ته دیگ

  1. کف قابلمه را کمی روغن مایع و زعفران بمالید.
  2. حلقه‌های سیب زمینی را در کف قابلمه بچینید و روی آن کمی نمک بپاشید.

مرحله چهارم: چیدن لایه‌ها

  1. یک لایه برنج سفید، یک لایه اسفناج خرد شده، یک لایه آلو بخارا و زرشک روی سیب زمینی‌ها بچینید.
  2. یک لایه برنج سفید، مرغ ریش ریش شده و آب مرغ زعفرانی روی لایه قبلی بچینید.
  3. این مراحل را تکرار کنید تا مواد تمام شود.
  4. لایه آخر را با برنج سفید، اسفناج و زرشک بپوشانید.
  5. کره را روی برنج قرار دهید.

مرحله پنجم: دم کشیدن

  1. قابلمه را دم کنی بگذارید و به مدت ۱ ساعت دم کنید.

نکات

  • برای طعم بهتر، می‌توانید از زعفران دم کرده غلیظ‌تر استفاده کنید.
  • برای تزیین، می‌توانید از خلال بادام یا پسته استفاده کنید.
  • می‌توانید به جای فیله مرغ از ران مرغ استفاده کنید.
  • برای طعم دارتر شدن مرغ، می‌توانید از ادویه‌های دلخواه مانند زنجبیل یا هل استفاده کنید.

نوش جان!

source

توسط elmikhabari.ir