05 بهمن 1403 ساعت 17:17
به تازگی یک نشریه آمریکایی مدعی شده که روسیه جنگندههای سوخو 35 را به ایران میفرستد، اما آیا این ادعا درست است؟
طبق گزارشات به دست آمده از آخرین اخبار نظامی، بعد از وعده صادق 2 و موشک باران اسرائیل توسط سپاه پاسداران، بحث خرید و ارسال جنگندههای سوخو 35 به ایران مطرح شد و رسانههای خارجی و داخلی، گمانهزنیهای بسیاری در این خصوص کردند. به تازگی یک نشریه آمریکایی مدعی ارسال جنگندههای Su-35 به ایران شده که در ادامه صحت و سقم آن را با استناد به گزارشهای این نشریه غربی بررسی خواهیم کرد.
آیا روسیه جنگنده های سوخو 35 را به ایران می فرستد؟
به گزارش نشریه آمریکایی 19Fortyfive، ایران مدتهاست که به فکر جایگزین کردن جتهای سوخو 35 با اف 14 تامکت است و در صورتی که این اتفاق رخ دهد، نیروی هوایی جمهوری اسلامی یک تکان اساسی خواهد خورد. میدانیم که نیروهای مسلح سخت به دنبال قابلیتهای هوایی مدرن هستند تا بتوانند در برابر رژیم صهیونیستی و سایر دشمنان، ایستادگی کنند. سوخو 35 یک جنگنده جذاب با سیستمهای اویونیک پیشرفته، رادارهای قوی و مانورپذیری بالاست که میتواند آرزوی ایران را برآورده کند.
براساس آنچه 19Fortyfive ادعا کرده، همکاری روسیه و ایران میتواند شامل آموزشهای مرتبط با این جنگنده به خلبانان ایرانی، تعمیق روابط نظامی و تقویت فروش احتمالی در آینده باشد. در واقع منابع غربی نگران این هستند که روسها به کشورمان جنگندههای رادارگریزی همچون سوخو 75 بدهند. در حالی که F-14 نماد مقاومت هوایی ایران به شمار میرود، سوخو 35 قوای تحلیل رفته نیروی هوایی را تجدید خواهد کرد.
نقش سوخو 35 در تقویت نیروی هوایی ایران
در حال حاضر آشیانههای ارتش با جنگندههای F-14 تامکت و دیگر جتهای جنگی پر شده و در صورتی که فروش سوخو 35 روسیه به ایران صحت داشته باشد، باید بگوییم که کشورمان در حال حرکت به سمت جایگزینی ناوگان قدیمی با هواپیماهای مدرن سوخو 35 فلانکر مدل E هستند.
رسانه آمریکایی 19Fortyfive مدعی است که مسکو در آذر ماه 1403، دو فروند از جنگنده پیشرفته خود را به ایران تحویل دادهاند. این اتفاق مثبت، جدیدترین تلاش نیروهای مسلح ایران به منظور نوسازی ناوگان هوایی است و میتواند بازدارندگی هوایی را به طرز قابل توجه و محسوسی افزایش دهد. این نشریه در گزارش خود نوشته است:
تهران امیدوار است که هواپیماهای جدید بتوانند به نیروی هوایی، توانمندی لازم برای مقابله با هواپیماهای جنگی متخاصم را بدهند. از طرفی این یک فرصت مناسب برای ایرانیهاست تا وارد دیپلماسی قویتری با روسها شوند.
خبری مثبت برای نیروهای مسلح کشور
بنابر آنچه نشریه فوق در گزارش خود نوشته، انتظار میرود که ایران در سالهای آتی، هواپیماهای اف 14 تامکت را که از دوران شاه به جا ماندهاند، کنار بگذارد. سوخو 35 فلانکر E صفحه جدیدی را برای نیروی هوایی باز خواهد کرد. این جنگنده دارای سیستمهای اویونیک برتر، رادار جدید و مدرن Irbis E و پیشرانههای بردار رانش قدرتمند است.
علیرغم اینکه اف 14 تامکت از دهه 1970 میلادی یکی از ستونهای اصلی ارتش ایران بوده، اما قدیمی شده و دیگر توان رقابت با جنگندههای مدرنی همچون F-35 لایتنینگ 2 و امثال آن را ندارد. با این حال طی پنج دهه گذشته، به خوبی از F-14 نگهداری کردهایم و امروز شاهد به کارگیری آن در میادین نبرد هستیم.
جنگنده اف 14 تامکت: مقاوم در شرایط سخت
اف 14 تامکت در طول جنگ ایران و عراق به عنوان یک جنگنده داگ فایت، به طور قابل توجهی مورد استفاده قرار گرفت، اما از آن زمان در مأموریتهای مختلف انجام وظیفه کرده و مراقب مرزهای کشور بوده است. با این حال، نیروهای مسلح سخت تلاش کردهاند تا این جت جنگی را سرپا نگاه دارند و قطعات یدکی و نت آن را به خوبی انجام دهند.
حال به نظر شما ورود جنگنده مدرن و جدیدی مثل سوخو 35 که بهروزرسانیهای لازم را دریافت کرده، تا چه اندازه توان هوایی ایران را تغییر میدهد؟ این هواپیمای روسی سریعتر و مانورپذیر بوده و سیستم کنترل آتش بهتری دارد.
نشریه آمریکایی 19Fortyfive در گزارش خود نوشته است که ایرانیها امیدوارند با حداقل یک اسکادران سوخو 35 بتوانند در برابر تهاجم و گردنکشیهای رژیم صهیونیستی مقاومت کنند. از طرفی ایران به دنبال افزایش بازدارندگی خود در حوزه خلیج فارس بوده و سعی دارد از کشورهای عربی در این زمینه سبقت بگیرد.
این رسانه معتقد است که در جریان جنگ ایران و عراق، اف 14 تامکت موفق به سرنگونی چندین فروند میگ 25 و میگ 21 عراقی شده و از آنها به مراتب بهتر عمل کرده است و همچنین خلبانان ایرانی، مهارت بالایی در هدایت آنها از خود نشان دادهاند. بعد از جنگ هم نسبت به بهروزرسانی و ارتقای این جنگنده توجه نشان داد و تسلیحات آن را ارتقا داد، زیرا همواره خطر تهاجم اسرائیل وجود داشت.
احتمال ارسال مستشاران نظامی برای آموزش خلبانان ایرانی
در پایان، نشریه 19Fortyfive به احتمال ارسال مستشاران نظامی روسی به ایران، برای آموزش خلبانان ایرانی پرداخته و معتقد است که قطع به یقین روسها چنین کاری خواهند کرد و در صورت تحقق این فرضیه، روابط دو کشور عمیقتر خواهد شد. علاوه بر این، این نشریه باور دارد که در آینده روسها که به دنبال بازاری برای فروش سوخو 75 هستند، ایران را انتخاب خواهند کرد.
این گزارش ادامه میدهد که اتفاق فوق، برد صد درصدی برای ایران و روسیه خواهد بود، زیرا ضمن تقویت نیروی هوایی ارتش ایران، روسها بازار فروش گستردهای نصیبشان خواهد شد و روابط دو کشور برای مبادلات آتی افزایش پیدا میکند. نظر شما در این باره چیست؟
source