نیویورک تایمز به بررسی خطرات میکروپلاستیک‌های موجود در چای کیسه‌ای برای سلامتی پرداخت. کارشناسان هشدارها و توصیه‌های خود را در این زمینه ارائه دادند.

سوال: شنیده‌ام که چای کیسه‌ای حاوی میکروپلاستیک است. آیا این حقیقت دارد؟ چگونه می‌توانم با اطمینان از نوشیدنی موردعلاقه‌ام لذت ببرم؟

لباس‌ها، بطری‌های آب، مواد غذایی بسته‌بندی‌شده، تخته‌های برش… هر روز بر تعداد وسایلی که گفته می‌شود حاوی ذرات میکروپلاستیک هستند، افزوده می‌شود و ادامه استفاده از آنها دشوارتر می‌شود. اکنون برخی چای‌های کیسه‌ای نیز به این فهرست اضافه شده‌اند.

یک مطالعه در سال 2024 نشان داد که کیسه‌های چای ساخته‌شده از پلی‌پروپیلن در تماس با آب جوش، تقریباً 1.2 میلیارد ذره کوچک پلاستیک را به هر میلی‌لیتر نوشیدنی آزاد می‌کنند. مارک ویسنر، استاد مهندسی عمران و محیط زیست در دانشگاه دوک، این مقدار را «معقول» توصیف می‌کند. بااین‌حال، کارشناسان توصیه به احتیاط می‌کنند زیرا شواهد کافی برای کنار گذاشتن نوشیدنی موردعلاقه شما وجود ندارد. همچنین هنوز نمی‌دانیم میکروپلاستیک‌ها چگونه و تا چه حد بر سلامتی تأثیر می‌گذارند.

آیا همه چای‌های کیسه‌ای حاوی میکروپلاستیک هستند؟

چای کیسه‌ای از مواد مختلفی ساخته می‌شود. بیشتر آنها از ترکیب موادی مانند سلولز، چوب و کنف ساخته شده‌اند و ممکن است پلاستیک‌های انعطاف‌پذیر مانند نایلون و پلی‌پروپیلن نیز داشته باشند. برخی از چای‌های کیسه‌ای نیز از پلاستیک‌های زیست‌تخریب‌پذیر نسل جدید مانند پلی‌لاکتیک‌اسید تولید می‌شوند.

هیلی همپسون، محقق در دانشگاه‌های کالیفرنیای جنوبی و واشنگتن، می‌گوید کیسه‌های کاغذی چای به‌صورت نظری احتمالاً میکروپلاستیک کمتری نسبت به نسخه‌های پلاستیکی آزاد می‌کنند (یا اصلاً آزاد نمی‌کنند). بااین‌حال، همیشه شناسایی ماده سازنده کیسه چای مورد استفاده آسان نیست.

در این مقاله با 12 شرکت چای تماس گرفته شد که 6 شرکت از آنها (Bigelow، Lipton، Twinings، Yogi، Traditional Medicinals و Stash) پاسخ دادند. این شرکت‌ها اظهار داشتند که کیسه‌های چای آنها حاوی میکروپلاستیک نیست زیرا از مواد کاغذی یا گیاهی ساخته شده‌اند. اما همپسون تأکید می‌کند که نمی‌توان با قطعیت گفت کیسه‌های چای کاغذی حاوی پلاستیک نیستند، چراکه ممکن است با پلاستیک‌های انعطاف‌پذیر مانند پلی‌پروپیلن پوشانده شده باشند یا دارای روکش پلاستیکی باشند.

یک تحقیق در سال 2021 در اروپا نشان داد که در بین 6 برند چای خریداری‌شده در ایرلند، کیسه‌های 5 برند حاوی پلاستیک بودند که 4 مورد از آنها از کاغذ ساخته شده بودند.

همپسون می‌گوید: «راه‌های زیادی وجود دارد که پلاستیک وارد کیسه‌های چای شود.»

آیا میکروپلاستیک‌ها برای سلامتی مضر هستند؟

میکروپلاستیک‌ها می‌توانند از طریق غذاهایی که می‌خوریم و هوایی که تنفس می‌کنیم وارد بدن ما شوند. همپسون می‌گوید: «اینها از سیستم گوارشی دفع نمی‌شوند.» پژوهشگران ارتباطات احتمالی بین میکروپلاستیک‌ها و بیماری‌هایی مانند التهاب روده، بیماری‌های قلبی و سرطان را یافته‌اند. بااین‌حال، هنوز مشخص نیست که آیا میکروپلاستیک‌ها مستقیماً باعث این بیماری‌ها می‌شوند یا خیر.

سوزائو لی، استادیار پزشکی و بیماری‌های عفونی در دانشگاه کلرادو، در پژوهش خود کشف کرده است که وقتی بدن میکروپلاستیک‌ها را به‌عنوان «عامل خارجی» شناسایی می‌کند، سلول‌های ایمنی حمله می‌کنند و باعث التهاب می‌شوند. لی می‌گوید تحقیقات او ممکن است ارتباط بالقوه میکروپلاستیک‌ها با بیماری‌های التهابی روده یا قلب را توضیح دهد. اما او تأکید می‌کند که هنوز در مراحل اولیه پژوهش است و بسیاری از چیزها در این زمینه ناشناخته است.

چگونه می‌توان تماس با پلاستیک را کاهش داد؟

اگر نگران خطرات میکروپلاستیک‌های موجود در کیسه‌های چای هستید، می‌توانید این اقدامات را انجام دهید:

  • چای برگی مصرف کنید. این روش احتمالاً بهترین راه برای کاهش تماس با میکروپلاستیک‌هاست.
  • از کیسه‌های کاغذی استفاده کنید. درحالی‌که این گزینه تضمینی برای عدم وجود پلاستیک نیست، اما احتمالاً ایمن‌تر از گزینه‌های پلاستیکی است.
  • کیسه چای را در آب خنک قرار دهید. پیش از دم کردن، کیسه چای را در آب خنک قرار دهید تا احتمال آزاد شدن میکروپلاستیک‌ها کاهش یابد.
  • از گرما دادن مجدد کیسه چای بپرهیزید. هنگام گرم کردن دوباره چای، ابتدا کیسه را خارج کنید زیرا گرمای اضافی ممکن است میکروپلاستیک بیشتری آزاد کند.

لی همچنین توصیه می‌کند که ابزارهای پلاستیکی مانند تخته‌های برش و ظروف نگهداری غذا را با گزینه‌های چوبی یا شیشه‌ای جایگزین کنید. او می‌گوید: «نگران میزان تماس با میکروپلاستیک‌ها نباشید، به‌ویژه اگر چای باعث شادی شما می‌شود.»

source

توسط elmikhabari