کلاس یوس

تصویر روز ناسا نمایی شگفت‌انگیز از ستاره درخشان «ولف-رایه 124» (WR 124) را نشان می‌دهد. این ستاره غول‌پیکر که در 20 هزار سال گذشته آرام‌آرام متلاشی می‌شود، در فاصله حدود 15 هزار سال نوری از زمین، در راستای صورت فلکی پیکان (Sagitta) قرار دارد.

در تصویر روز ناسا چه می‌بینیم؟

تصویر روز ناسا ستاره WR 124 را از نگاه تلسکوپ فضایی هابل نمایش می‌دهد. این تصویر با دوربین سیاره‌ای میدان وسیع 2 ثبت شده و سال 2015 منتشر شده است. WR 124 که در مرکز تصویر دیده می‌شود، توده‌هایی از گاز داغ و غبار را با سرعت بیش از 150 هزار کیلومتربرساعت به فضا پرتاب می‌کند.

ستاره WR 124 درحال ایجاد سحابی زیبایی به نام M1-67 است که وسعت آن به حدود ۶ سال نوری می‌رسد. به گفته اخترشناسان، ستاره WR 124 درنهایت در انفجاری ابرنواختری به زندگی خود پایان خواهد داد.

ستاره WR 124

ستارگان ولف-رایه

ستاره‌های غول‌پیکر ولف-رایه (Wolf-Rayet) ستاره‌هایی پرجرم با جرم بیش از 20 برابر خورشید هستند. این ستاره‌ها چنان متلاطم و داغ‌اند که به‌آرامی در برابر چشمان تلسکوپ‌های ما درحال متلاشی شدن هستند.

ستاره‌های عظیم ولف-رایه اتمسفر ناپایداری دارند. این ستاره‌ها با بادهای ستاره‌ای پرسرعت، بخش‌های بیرونی اتمسفر خود را به‌صورت توده‌های عظیمی از گاز داغ و غبار به بیرون پرتاب می‌کنند. هرکدام از این توده‌های گازی می‌توانند جرمی بیش از ۳۰ برابر زمین داشته باشد!

ستاره‌های ولف-رایه سوخت خود را با سرعتی باورنکردنی مصرف می‌کنند و در نهایت به پایان عمر خود نزدیک می‌شوند. سرنوشت این ستاره‌ها به جرم اولیه آنها بستگی دارد اما بسیاری از آنها زندگی خود را با انفجارهای خیره‌کننده‌ای مانند ابرنواختر یا انفجارهای پرتوی گاما به پایان می‌رسانند.

این انفجارها نه‌فقط یکی از پرانرژی‌ترین رویدادهای کیهانی هستند، بلکه نقش مهمی در پراکندگی عناصر سنگین در سراسر جهان ایفا می‌کنند. عناصری مانند آهن، طلا و پلاتین که در زمین و بدن ما وجود دارند، حاصل انفجار چنین ستاره‌هایی هستند.

source

توسط elmikhabari.ir