بالاخره بازی Civilization 6 به جایی رسید که دیگر جای بیشتری برای DLC ندارد. استودیوی Firaxis میخواهد نسخه هفتم یکی از محبوبترین و موفقترین مجموعههای تاریخ بازیهای ویدیویی را در همین فوریه آینده منتشر کند. آیا بازی Civilization 7 هم قرار است مثل عناوین قبلیاش به یکی از پرفروشترین بازیهای سالش تبدیل شود؟ باید صبر کرد و دید.
در این بازی قرار است که یک سری تغییرات بزرگ ایجاد شود. برای مثال دیگر قرار نیست که صرفا با یک تمدن جلو بروید. بازی به سه بخش مختلف تقسیم میشود و در هر بخش از آن شما میتوانید مسیر تکامل خود را انتخاب کنید. یک بازی دیگر در همین سبک به نام Humankind بود که برای اولین بار چنین سیستمی را استفاده کرد و همین باعث موفقیت بسیار خوبش شد. حالا هم مجموعه رقیب آن تصمیم گرفت که چنین مکانیکی را به بازی خودش هم اضافه کند. شاید کمی از لذت تاریخی بازی کم کند، ولی تنوعی که به گیمپلی میدهد را نمیتوان نادیده گرفت. در مورد این بازی اخبار و جزئیات زیادی وجود دارد. متاسفانه به خاطر سطح محبوبیت آن، شایعات زیادی هم از آن در فضا مجازی دست به دست میشود. به هر حال اگر دوست دارید که در مورد آینده این مجموعه و بازی Civilization 7 بیشتر بدانید، در ادامه با ویجیاتو همراه باشید.
تاریخ انتشار بازی
بازی Civilization 7 قرار است در تاریخ ۱۱ فوریه یا ۲۳ بهمن امسال منتشر شود. طبق روال گذشته، این بازی روی کنسولهای پلیاستیشن و ایکس باکس همزمان با سیستمهای ویندوز، لینوکس و مک منتشر خواهد شد. قابلیت بازی چند نفره هم بین تمامی آنها وجود خواهد داشت و بازی به طور کامل از کراسپلی پشتیبانی خواهد کرد. این بازی برای کامپیوترهای شخصی روی فروشگاههای استیم و اپیک گیمز منتشر خواهد شد. اگر هم بازی را پیشخرید کنید، میتوانید تا ۵ روز زودتر به آن دسترسی پیدا کنید و بازی کنید.
مکانیک عصرهای مختلف بازی به چه شکلی خواهد بود؟
این یک مورد شاید بزرگترین تغییر یا از دیدگاهی، پیشرفت بازی باشد. این نسخه قرار است به سه قرن یا عصر مختلف تقسیم شود. این سه عصر هم باستانی (Antiquity)، اکتشاف (Exploration) و مدرن (Modern) هستند. شما هر وقت که به یکی از این سه عصر برسید، کشور خود را به تکامل میرسانید و در حقیقت به یک تمدن دیگر تبدیل خواهید شد. برای مثال ممکن است عصر باستانی را با مصر آغاز کنید، در دوران اکتشاف به فرانسه تبدیل شود و در نهایت در بخش مدرن تبدیل به حکومت انگلستان شوید. در هر عصر هم قرار است با رهبران و مکانیکهای خاصی مواجه شوید که تمدن شما را شخصیسازی خواهند کرد.
قبل از اتمام هر بخش، شما با یک سری فاجعه مواجه خواهید شد. این اتفاقات قرار است چند نوبت آخر هر دوره از تمدن را با کمی چالش همراه کند. ولی خبر خوب این است که اگر با موفقیت بتوانید وارد تمدن و عصر بعدی شوید، تمامی تاثیرات منفی آن را از بین خواهید برد.
این ساختار جدید قرار است که باعث شود که بازیکنان تجربه بهتر و جدیدتری را در این بازی داشته باشند. میتوان گفت که این مجموعه دیگر چیزی نیست که درون خودش نداشته باشد، برای همین توسعهدهندههای آن به هر دری میزنند تا بتوانند محتوای جدیدی را به آن اضافه کنند. البته این سیستم را قبلا در Humankind هم دیدیم و میدانیم که تا چه حدی میتواند خوب باشد، اگر درست اجرا شود. پس با توجه به سابقه این مجموعه، میتوانیم به وجود یک سیستم بسیار عالی تمدنها و عصرها مختلف در بازی Civilization 7 امیدوار باشیم.
رهبرها و شخصیتهای جدید
از آنجایی که دیگر قرار نیست که کشورهای بازی رهبرهایی ثابت داشته باشند، استودیو Firaxis تصمیم گرفت که در این زمینه کمی خلاقانهتر عمل کند. تعداد شخصیتهای تاریخی که در تاریخ واقعی حکومت نمیکردند در بازی بیشتر شده است. برای مثال نیکولو ماکیاولی (Niccolo Machiavelli) و هریت تابمن (Harriet Tubman) شخصیتهای هستند که در واقعیت حاکم جایی نبودند، ولی شخصیتهایی فرهنگی و مهم از تاریخ کشور هستند. تقریبا تمامی افراد مشهوری که انتظارش را دارید در این بازی حضور خواهند داشت. به خاطر تغییراتی که در گیمپلی و ساختار بازی ایجاد شد، تعداد فرمانروایان آن هم به شدت افزایش یافت. برای همین اگر دوست دارید که لیست کامل این افراد را مشاهده کنید، میتوانید از طریق وبسایت 2K لیست کامل آن به همراه توضیحاتش را مطالعه کنید.
تغییرات بزرگ دیگر در بازی Civilization 7
در این نسخه جدید از مجموعه قرار است با تغییرات خیلی بزرگی مواجه باشیم. لیست تغییراتی که در بازی قرار است ایجاد شود به شدت بزرگ و طولانی است. شاید کمی باورش سخت باشد، ولی این بازی قرار است سنت قدیمی مجموعهاش را بشکند و دیگر قرار نیست صرفا یک بازی تکراری باشد. نوآوریهای زیادی در این عنوان به کار رفته و قرار است یک بازی Civilization را با طعمی کاملا جدید تجربه کنیم. حالا در ادامه به چند مورد از بزرگترین و مهمترین تغییرات این نسخه از بازی اشاره خواهیم کرد.
دیگر نمیتوانید مستقیم شهر بسازید
شما قبلا میتوانستید از طریق استخدام مهاجر به مناطق دیگر بروید و شهرهای جدیدی را در آنجا بنا کنید. این سیستم نه خیلی منطقی بود و نه خیلی تاریخی. برای همین این بخش دچار تغییرات گستردهای شد. شما باید در ابتدا یک روستا بنا کنید. این روستاها توانایی ساخت ساختمان جدیدی را ندارند و صرفا میتوانند یک مقدار ثابت از یک منبع مورد نظر شما را تولید کنند. سپس با پیشرفت آن روستا و کمی تخصصیسازی آن، میتوانید کم کم آن را بزرگتر کنید. زمانی که به اندازه کافی پرجمعیت و بزرگ شد هم میتوانید آن را به یک شهر تبدیل کنید.
دیگر خبری از کارگر نیست
قبلا شما یک سری ساختمان میساختید و از طریق آنها یک سری از جمعیت خود را به عنوان کارگر برای کار و تولید میفرستادید. شما وقتی که ساختمانهای جدیدی میسازید و یا شهر خود را گسترش میدهید، به صورت خودکار تولیدات و منابعی که به دست میآورید هم افزایش پیدا میکند. طبیعتا اگر دشمنان شما هم به این زمینها حمله کنند، تولیدات شما متوقف و یا به طور کامل از بین خواهد رفت.
مناطق سکونی شما به دو بخش شهری و روستایی تقسیم خواهد شد
از این به بعد قرار است که تمامی شهرهای شما در بازی بیشتر شبیه به شهرهای دنیا واقعی باشند. شما وقتی که میخواهید شهر خود را مدیریت و یا گسترش دهید، میتوانید تعیین کنید که کدام قسمت آن را و به چه شکلی میخواهید گسترش دهید. اگر بخواهید به صورت فنی و بهینه جلو بروید، کم کم شهر شما به دو بخش مرکز شهر، که کاملا مدرن و شلوغ است تبدیل خواهد شد و اطراف آن پر خواهد شد از مناطق خلوتتر و روستاییتر. این سیستم هم قرار است که یک سری مکانیک اقتصادی جدید به بازی اضافه کند و هم باعث زیباتر شدن نقشه بازی خواهد شد.
واحد Influence در این بازی وجود نخواهد داشت
دیگر هیچ واحدی به نام نفوذ یا Influence در بازی وجود نخواهد داشت. شما نمیتوانید نیازهای دیپلماتیک خود را با این واحد عجیب حل کنید. دیگر باید از ذهن خود کمک بگیرید تا با استفاده از یک سری استراتژی به هدف خود برسید. این مورد میتواند کمی در بازی چالش بیشتر ایجاد کند، ولی در عین حال یک سری پتانسیل کامل نو هم با خود به همراه خواهد آورد.
حال و تا به این لحظه، میانگین نمرات بازی در وبسایت متاکریتیک از 50 نقد، نمره 81 را دریافت کرده است. نظر شما درباره بازی Civilization 7 چیست؟ آیا به نظرتان تغییراتی که در بازی به وجود آمده، میتواند رضایت مخاطبان را به همراه داشته باشد؟ حتما نظرتان را با ما به اشتراک بگذارید.
source