18 بهمن 1403 ساعت 10:30
معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت از آزادسازی واردات لوازم خانگی در جهت ایجاد فضایی برای رقابت پذیری کالای ایرانی خبر داد.
با عنایت به آخرین اخبار داخلی، ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صمت در جریان یک نشست خبری در خصوص شایعه واردات لوازم خانگی به کشور عنوان داشت که موضوع واردات کارکرد اثر بخشی در ارتقاء و بهبود صنایع ندارد و در تمامی کشورها در قبال کالاهای وارداتی سیاستهای تعرفهای اعمال میشود. در ادامه با انتشار جزئیات این خبر همراه گجت نیوز باشید.
آزادسازی واردات لوازم خانگی در جهت رقابت پذیری کالای داخلی
معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت در مصاحبه اخیر، جزئیات بیشتری از سیاستهای این وزارتخانه در حوزه لوازم خانگی و سایر صنایع ارائه داد. وی با اشاره به دوران اولیه شکلگیری صنعت لوازم خانگی در ایران، وجود ممنوعیتهای وارداتی را امری ضروری در آن زمان دانست.
طبق صحبتهای ابراهیم شیخ، هدف این است که تولیدکنندگان داخلی با افزایش رقابت پذیری، در بازار داخلی به موفقیت برسند. به گفته وی، ممنوعیت واردات جایی در برنامههای این وزارتخانه ندارد و با اعمال تعرفههای مناسب، فضای رقابتی سالمی برای تولیدکنندگان داخلی و همچنین حق انتخاب برای مشتریان فراهم میشود.
معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص آزادسازی واردات لوازم خانگی گفت:
سیاست ما رقابت پذیری کالای ایرانی است و ممنوعیت واردات جایی در برنامههای ما ندارد. کم کم با اتخاذ سیاستهای تعرفهای زمینه را برای رقابت پذیری کالای ایرانی فراهم میکنیم.
این مقام مسئول در ادامه از افزایش 10 درصدی تولید لوازم خانگی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته خبر داد و این افزایش را همزمان با رشد عمق داخلیسازی دانست. با این حال، وی بر لزوم توجه به مقیاس تولید و حرکت به سمت واحدهای تولیدی بزرگتر تأکید کرد. وی ضعف برندسازی را یکی از چالشهای اصلی واحدهای تولیدی کوچک و متوسط لوازم خانگی عنوان کرد و بر لزوم تقویت این جنبه در برنامههای توسعهای این بخش تأکید نمود.
به گفته معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، واردات قطعات مورد نیاز لوازم خانگی بدون هیچ گونه محدودیتی انجام میپذیرد. همچنین در مورد تخصیص ارز به صنایع، معاون وزیر صمت اعلام کرد که مبلغ تخصیص یافته در سال جاری معادل سال گذشته است، اما عملکرد مرکز مبادله ارزی در سرعت تخصیص ارز به صنایع قابل قبول نیست و 6 میلیارد دلار ارز آماده تخصیص به تولیدکنندگان، به دلیل کندی روند تخصیص در مرکز مبادله، در انتظار استفاده میباشند.
وی همچنین بر نقش بانکها در تأمین منابع ریالی صنایع برای تکمیل چرخه تأمین مالی و دسترسی به منابع ارزی تأکید کرد. در خصوص چالشهای تامین انرژی، وی اظهار داشت که هیچ محدودیتی در تخصیص گازوئیل به صنایع وجود ندارد و انتظار میرود که وضعیت تأمین سوخت تا پایان سال با ثبات همراه باشد.
شیخ درخصوص آزادسازی قیمتگذاری لاستیک نیز گفت: «تولید تایر نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۰ درصد افزایش پیدا کرده است. با توجه به افزایش هزینههای تولید، منطقیسازی قیمتها را در دستورکار قرار خواهیم داد.» در نهایت معاون صنایع عمومی وزیر صمت در مورد استهلاک ماشینآلات مورد نیاز صنایع نیز بیان کرد: «اولویت ما استفاده حداکثری از ماشینآلات موجود است، ضمن این که ارتقای تجهیزات مورد نیاز را هم دنبال میکنیم.»
source