کلاس یوس

در تصویر روز ناسا چه می‌بینید؟ اینجا سیاره خودمان است! در پیش‌زمینه این تصویر شگفت‌انگیز، صخره‌های پیناکلز (Pinnacles Desert) دیده می‌شوند. این ستون‌های سنگی عجیب در پارک ملی نامبونگ در استرالیای غربی قرار دارند. این صخره‌ها که از صدف‌های دریایی فسیل‌شده (سنگ‌آهک) تشکیل شده‌اند، همچنان معمایی برای زمین‌شناسان باقی مانده‌اند و فرایند دقیق شکل‌گیری آنها به‌درستی شناخته نشده است.

این صخره‌های آهکی زمانی کف اقیانوس تشکیل شده‌‍اند اما چگونگی شکل‌گیری دقیق آنها همچنان موضوع تحقیقات است. برخی پژوهشگران معتقدند این ساختارها نتیجه فرسایش شدید باد و شسته‌ شدن ماسه‌های پیرامونی طی هزاران سال هستند. برخی دیگر نیز معتقدند این صخره‌ها نتیجه فرایندهای شیمیایی و حل‌ شدن آهک در آب‌های زیرزمینی است.

در تصویر روز ناسا چه می‌بینیم؟

در پس‌زمینه تصویر، درست در امتداد صخره مرکزی، ماه به‌شکل هلالی درخشان دیده می‌شود. اطراف ماه تابش مه‌آلودی به چشم می‌خورد که عمدتاً نور منطقهالبروجی است. این پدیده در اثر بازتاب نور خورشید از ذرات ریز غبار میان‌سیاره‌ای در منظومه شمسی ایجاد می‌شود.

صبح کاذب یا نور منطقهالبروجی که بیشتر در فصل‌های پاییز و بهار و در مکان‌هایی با آسمان تاریک بهتر دیده می‌شود، گاهی با آلودگی نوری و حتی شفق قطبی اشتباه گرفته می‌شود اما منشأ آن کاملاً متفاوت است.

قوس درخشان و باشکوه کهکشان راه شیری نیز بر فراز صخره‌ها کشیده شده است. در پس‌زمینه تصویر، ستارگان معروف و سحابی‌های درخشان زیادی دیده می‌شوند.

تصویر روز ناسا: راه شیری بر فراز صخره‌های پیناکلز استرالیا

این تصویر پانورامای خیره‌کننده متشکل از ۲۹ قاب مجزاست که سپتامبر ۲۰۱۵ پس از برنامه‌ریزی دقیق برای هم‌ترازی ماه، صخره‌های پیناکلز و سایه‌های آنها ثبت و ترکیب شده است. درخشندگی شدید نور منطقهالبروجی نیز غافلگیری دل‌نشینی برای عکاس بود.

این تصویر خیره‌کننده ترکیبی از زمین‌شناسی اسرارآمیز و زیبایی خیره‌کننده کیهان را نمایش می‌دهد. از صخره‌های رمزآلود پیناکلز گرفته تا درخشش راه شیری و نور منطقهالبروجی، شگفتی‌های طبیعت و کیهان را در قابی چشم‌نواز گردهم آورده است.

source

توسط elmikhabari.ir