کلاس یوس
در تصویر روز ناسا چه میبینید؟ به نظر میرسد در این نمای کیهانی، عنکبوت کیهانی منتظر شکار مگس است. این دو سحابیهای عظیم نشری در اعماق صورت فلکی ارابهران (Auriga) هستند که در فاصله 10 هزار سال نوری از زمین قرار گرفتهاند.
در تصویر روز ناسا چه میبینیم؟
تصویر روز ناسا سحابی عنکبوت با نام رسمی IC 417 (در مرکز تصویر) و سحابی مگس با نام اصلی NGC 1931 (سمت چپ تصویر) را نمایش میدهد. این 2 ابر گازی با خوشههای ستارهای جوان درون خود میدرخشند.
![سحابی عنکبوت و سحابی مگس](https://static.digiato.com/digiato/2025/02/SpiderFly_Boddington_1080_annotated-1024x683.jpg)
سحابی عنکبوت نشری و سحابی مگس نشری-بازتابی است و بخشی از نور ستارگان درونش را بازتاب میدهد. سحابی کوچکتر NGC 1931 ویژگیهای مشابه سحابی شکارچی دارد. این سحابی حدود ۱۰ سال نوری وسعت دارد.
تصویر روز ناسا نتیجه بیش از ۲۰ ساعت نوردهی است که جزئیات ظریفی از ابرهای گازی را آشکار میکند. علاوه بر 2 سحابی، این تصویر گازها و غبارهای میانستارهای گستردهای را نیز نشان میدهد که به رنگ قرمز در پسزمینه میدرخشند.
این تصویر اواخر ژانویه، از منطقه برکشایر بریتانیا ثبت شده است.
سحابیهای نشری و بازتابی
سحابیها به دستههای مختلفی تقسیم میشوند که 2 نوع مهم آن سحابی نشری و سحابی بازتابی هستند. سحابیهای نشری (Emission Nebulae) ابرهایی از گاز یونیزهشدهاند که بهدلیل تابش شدید ستارگان داغ و پرانرژی میدرخشند. این فرایند زمانی رخ میدهد که فوتونهای پرانرژی اتمهای گاز (عمدتاً هیدروژن) را یونیزه کرده و الکترونها هنگام بازگشت به سطح انرژی پایینتر، نوری با رنگهای خاص (اغلب قرمز) منتشر میکنند.
در مقابل، سحابیهای بازتابی (Reflection Nebulae) از خود تابشی ندارند و فقط نور ستارگان نزدیک را بازتاب میکنند. این سحابیها عمدتاً از غبار کیهانی تشکیل شدهاند که نور آبی ستارگان را پراکنده میکند. برخی از سحابیها مانند NGC 1931 نیز ترکیبی از هر 2 نوع هستند که هم نور را بازتاب میکنند هم از خود تابش دارند.
source