آی‌تی‌من– محمدرضا عارف در سومین همایش ملی سالانه اطلاعات با عنوان «فناوری‌های نوظهور و آینده اطلاعات» گفت: ما باید بدبینی‌ها درباره فناوری‌های نوظهور را به حداقل برسانیم اما این به معنای خوش بینی مفرط نیست، فناوری اگر از علم جلو بیفتد فاجعه آمیز می‌شود، ما حاکمیت فناوری را نمی‌خواهیم بلکه‌ حاکمیت علم و استفاده از فناوری به عنوان تسهیلگر و ابزار را می‌خواهیم، ما باید جایگاه مردم را در اطلاعات و جامعه شبکه‌ای بررسی کرده و مردم را آگاه کنیم.

عارف گفت: مهم‌تر از بحث‌های فناوری، بحث‌های فرهنگی این حوزه است ما باید ببنیم که با این انفجار اطلاعات چه می‌خواهیم بکنیم، چگونه می‌توانیم این دادها و اطلاعات را در خدمت به جامعه، خانواده و حل مشکلات آنها به کار بگیریم ما در جامعه ای هستیم که به محض انتشار یک خبر حتی نادرست، جوان‌های بسیاری آن را برای دوست و آشنا می‌فرستند و حتی اگر خود منتشر کننده خبر هم آن را تکذیب کند آن را باور نمی‌کنند، در این جامعه باید این حجم داده را مدیریت کرد.

وی گفت: البته خواهشم از جامعه اطلاعاتی این است که ما باید روش حذف را کنار بگذاریم و این بحثی است که ۴۰ سال است آن را بیان می‌کنم، در جامعه اطلاعاتی و در انقلاب صنعتی چهارم با روش حذف و منع جواب نمی‌گیریم، ما باید با حضور مثبت و مدیریت صحیح در مسیری که صلاح و خیر جامعه است حرکت کنیم.

معاون اول رییس‌جمهور تصریح کرد: تا سال ۲۰۳۰، بر طبق آمار ۶۰ درصد داده‌های جهانی توسط الگوریتم‌های هوش مصنوعی پردازش می‌شود و این در حالی است که ما هنوز نگاهی محدود به این حوزه داریم.

عارف با بیان بازارار ۶۵ میلیاردی محاسبات کوانتومی‌تا سال ۲۰۳۰ گفت: این یک واقعیت است که ما نمی‌توانیم به فناوری‌های نوظهور ورود پیدا نکنیم ما با نگاه کلاسیک، امنیت نخواهیم داشت.

وی در ادامه با بیان اینکه خسارات ناشی از جرایم سایبری تا ۲۰۲۵ به ده و نیم تریلیون دلار خواهد رسید گفت: ما اگر در این فضا به دنبال امنیت هستیم باید کاری بزرگ انجام دهیم.

عارف در ادامه با بیان حملات سایبری، گفت: ما نباید از حمله سایبری بهراسیم، ما باید در برابر این حملات قوی باشیم و در چنین همایش‌هایی بررسی شود که چگونه با آنها برخورد کنیم و مطمئن هستم که با اقدامات منسجم و تقسیم کار ملی می‌توانیم از این چالش‌ها عبور کنیم ما در این زمینه هیچ کمبودی نداریم.

وی در این همایش همچنین برحفظ حریم خصوصی افراد جامعه درفضای مجازی تاکید کرد و گفت: حریم خصوصی مسئله مهمی‌ است که گاهی باعث نگرانی هموطنان ما می‌شوداما ما باید به آنها اطمینان بدهیم که امینت حریم خصوصی و داده‌های آنها حفظ می‌شود و شما متخصصان این همایش باید به ما بگویید که چگونه باید راهبردها را در این مسیر طراحی کنیم.

معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه تقویت امنیت سایبری موضوع بسیار مهمی‌برای کشور است گفت: برنامه ما این است که شورای عالی ای را برای دفاع سایبری به طور کلی ایجاد کنیم، بحث‌ها و جلساتی در این زمینه داشته ایم و بحث را دنبال می‌کنیم و مهمترین راهبردمان توسعه سیستم‌های دفاع سایبری است.

عارف، تربیت نیروهای انسانی متخصص، ایجاد مراکز پاسخگویی به حوادث سایبری، سیاستگذاری جامعه و یکپارچه و تدوین راهبرد ملی، سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه، تمرکز برفناوری‌هایی نوین مانند هوش مصنوعی، تدوین دستورالعمل‌های مسوولانه برای این حوزه و توسعه ابزارهای نظارتی پیشرفته بر مبنای اصول اخلاقی را از دیگر راهبردهای این حوزه عنوان کرد.

 

 

source

توسط elmikhabari.ir