کلاس یوس

براساس پژوهشی جدید، افرادی که فعالیت بدنی متوسط ​​تا شدید دارند، کمتر از دیگران در معرض خطر زوال عقل، سکته مغزی، اضطراب، افسردگی و اختلالات خواب قرار می‌گیرند.

براساس گزارش ScienceDaily، محققان دانشگاه فودان در شانگهای چین در پژوهشی جدید بر نقش فعالیت بدنی بر سلامت مغز تأکید می‌کنند. به گفته آنها، افرادی که فعالیت بدنی متوسط ​​تا شدید دارند، ممکن است کمتر به زوال عقل، سکته مغزی، اضطراب، افسردگی و اختلالات خواب مبتلا شوند.

ارتباط فعالیت بدنی با کاهش خطر زوال عقل و سایر بیماری‌ها

محققان در تحقیق خود داده‌های 73 هزار و 411 نفر با میانگین سنی 56 سال را که 7 روز مداوم از دستگاه‌های شتاب‌سنج استفاده می‌کردند، بررسی کردند. این داده‌ها شامل میزان فعالیت بدنی، انرژی مصرف‌شده و مدتی می‌شد که در هر روز صرف نشستن می‌کردند.

ارتباط فعالیت بدنی با زوال عقل

در این پژوهش از شاخص سوخت‌وساز (MET) برای تعیین کمیت مصرف انرژی استفاده شده است. فعالیت بدنی متوسط ​​تا شدید فعالیتی با مصرف انرژی حداقل سه MET تعریف می‌شود که می‌تواند شامل پیاده‌روی یا تمیزکردن خانه نیز باشد. ورزش‌های شدیدتر مانند دوچرخه‌سواری بسته به سرعت می‌تواند حدود شش MET باشد.

محققان دریافتند افرادی که فعالیت بدنی متوسط ​​تا شدید داشتند، نسبت به افرادی که مصرف انرژی کمتری داشتند، 14 تا 40 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به 5 بیماری نامبرده بودند. افرادی که به هیچ‌یک از این بیماری‌ها مبتلا نشدند، میانگین مصرف انرژی روزانه آنها به‌موجب فعالیت فیزیکی متوسط تا شدید 1.22 کیلوژول در هر کیلوگرم بود. این مقدار برای افراد مبتلا به زوال عقل 0.85، برای کسانی که اختلالات خواب داشتند 0.95، برای سکته مغزی 1.02، برای افسردگی 1.08 و برای اضطراب 1.10 مشاهده شد. محققان می‌گویند هر چه افراد زمان بیشتری بنشینند، خطر ابتلا به یکی از این بیماری‌ها در آنها افزایش می‌یابد و این افزایش بین 5 تا 54 درصد متغیر است.

یافته‌های این پژوهش در ژورنال American Academy of Neurology منتشر شده است.

source

توسط elmikhabari.ir